Öljypoikien uutiset: NG05 avasi kauden voittoisasti

30.09.2019

NG05 avasi kauden varsin voittoisasti kotiturnauksessa Esport Areenalla viime sunnuntaina. Joukkueen valmentaja Antti Rinta-Huumo kertasi sunnuntain tapahtumia.

- NG05 -joukkueen pitkä odotus tuli päätökseen viikonloppuna, kun C2 ikäluokan SM-sarja pyörähti käyntiin – ja vieläpä kotiturnauksella. Erittäin hyvin latautunut joukkue sai ensimmäisessä pelissä vastaan lähestulkoon paikallisvastustajan, kun toiselle kenttäpuoliskolle ryhmittyi Tiikereiden joukkue Vantaan Tikkurilasta. Pienen alkujännityksen, uuden kauden ja uuden sarjan aiheuttaman hämmennyksen jälkeen NG05 sai omasta hyvästä tekemisestään kiinni ja alkoi vyöryttämään yhä vaarallisempia hyökkäyksiä vastustajan maalia kohti. Into maalintekoon ja pieni huolimattomuus pallon kanssa aiheuttivat pelin alkupuolella vastustajalle jonkin verran nopeita vastahyökkäyksiä, mutta eleettömästi maalin suulla pelannut Elmeri Strang piti huolen siitä, että joukkue ei näistä takaiskuja kärsinyt. Vääjäämättä peli alkoi yhä enemmän kääntyä öljypojille ja viimeisen erän 4-1 lukemat summasivat lopulta taululle selkeän 8-2 voiton poikien ensimmäisestä SM-pelistä.

NG05.jpg

Kuva: Rainer Holm

- Toiseen peliin vastaan asettui Lappeenrannan ylpeys NST, joka kohdattiin jo aiemmin SM-karsinnassa. Tuolloin numerot olivat selkeät, mutta pelillisesti ottelu oli varsin tasainen. Ennakkoon tiedettiin siis, että tiukka peli oli edessä. Hyvä fiilis ensimmäisestä pelistä näkyi ottelussa alusta alkaen. Ensimmäisessä pelissä aistittua pientä jännitystä ei enää ollut ilmassa. Pallollinen pelaaminen oli aktiivista ja maalitilanteita luotiin kerta toisensa jälkeen. Selkeitä maalipaikkoja oli lukemattomia ja pientä tuskastumistakin tehottomuuden johdosta oli jo havaittavissa – jopa siinä määrin että pojat tulivat vaihtoon hymyssä suin, lähes naureskellen. Omien maalipaikkojemme lisäksi NST loi pienten merkkausvirheidemme johdosta myös useita tilanteita öljypoikien päähän, mutta tällä kertaa torjuntavuorossa ollut Jimi Sipiläinen hoiti puolestaan tonttinsa mallikkaasti. Kolmannessa erässä maalinteon tuskakin alkoi hellittämään ja tiukan väännön jälkeen NG05 hoiti ottelun lukemin 6-3.

- Sarja avattiin siis kahdella voitolla ja varsin hyvillä peleillä. Summattuna viikonlopun anti oli: Joukkueesta aisti erinomaisen keskittyneisyyden ja yhtenäisyyden. Hyökkäyspelissä saatiin luotua hyvin ja hyviä maalipaikkoja. Puolustuspelaaminenkin alkaa pikkuhiljaa hioutua kohdilleen. Viimeisinä onnistuneen viikonlopun takuumiehinä toimivat tietenkin joukkueen erinomaiset maalivahdit. Tekemistä kuitenkin riittää ja avainasemassa onkin laadun ylläpitäminen arkisessa harjoittelussa. Kausi on pitkä.

- Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ensi viikonloppuna jatkuviin sarjapeleihin monta vuotta ikäluokkaa hallinneen EräViikingit Pohjoisen vieraaksi Mosahalliin. Toisessa pelissä lauantain iltapäivän päätteeksi vastaan asettuu Porin Karhut.

Seuraavat ottelut:

5.10. klo 17:00 Tiikerit - NGA, Tikkurilan Urheilutalo

5.10. klo 13:00 EräViikingit Pohjoinen - NG05, Mosahalli

5.10. klo 17:00 NG05 - Karhut, Mosahalli

6.10. klo 15:30 NGB - O2-Jyväskylä, Esport Areena

15.10.2019Öljymiehet hakee voittoputkelle jatkoa perjantaina kotikaukalossa
15.10.2019Öljypoikien uutiset: viikko 41
10.10.2019Makoisa vierasvoitto jatkoi Öljymiesten voittoputkea
08.10.2019Öljymiehet ja Teräsmiehet mittaavat paremmuuden keskiviikkona
07.10.2019Öljypoikien uutiset: Sarjat startattu
05.10.2019Öljypoikien uutiset: A-SM ennakko
04.10.2019Maalikooste: Oilers - Nokian KRP (Ruutu)
03.10.2019Tappiottomat Oilers ja Nokian Krp kaukalossa perjantaina
30.09.2019Öljypoikien uutiset: NG05 avasi kauden voittoisasti
30.09.2019Pekka Lahtinen LKV otteluisäntänä Nokian Krp -ottelussa

Siirry arkistoon »