Öljypoikien uutiset: NG05 avasi kauden voittoisasti

30.09.2019

NG05 avasi kauden varsin voittoisasti kotiturnauksessa Esport Areenalla viime sunnuntaina. Joukkueen valmentaja Antti Rinta-Huumo kertasi sunnuntain tapahtumia.

- NG05 -joukkueen pitkä odotus tuli päätökseen viikonloppuna, kun C2 ikäluokan SM-sarja pyörähti käyntiin – ja vieläpä kotiturnauksella. Erittäin hyvin latautunut joukkue sai ensimmäisessä pelissä vastaan lähestulkoon paikallisvastustajan, kun toiselle kenttäpuoliskolle ryhmittyi Tiikereiden joukkue Vantaan Tikkurilasta. Pienen alkujännityksen, uuden kauden ja uuden sarjan aiheuttaman hämmennyksen jälkeen NG05 sai omasta hyvästä tekemisestään kiinni ja alkoi vyöryttämään yhä vaarallisempia hyökkäyksiä vastustajan maalia kohti. Into maalintekoon ja pieni huolimattomuus pallon kanssa aiheuttivat pelin alkupuolella vastustajalle jonkin verran nopeita vastahyökkäyksiä, mutta eleettömästi maalin suulla pelannut Elmeri Strang piti huolen siitä, että joukkue ei näistä takaiskuja kärsinyt. Vääjäämättä peli alkoi yhä enemmän kääntyä öljypojille ja viimeisen erän 4-1 lukemat summasivat lopulta taululle selkeän 8-2 voiton poikien ensimmäisestä SM-pelistä.

NG05.jpg

Kuva: Rainer Holm

- Toiseen peliin vastaan asettui Lappeenrannan ylpeys NST, joka kohdattiin jo aiemmin SM-karsinnassa. Tuolloin numerot olivat selkeät, mutta pelillisesti ottelu oli varsin tasainen. Ennakkoon tiedettiin siis, että tiukka peli oli edessä. Hyvä fiilis ensimmäisestä pelistä näkyi ottelussa alusta alkaen. Ensimmäisessä pelissä aistittua pientä jännitystä ei enää ollut ilmassa. Pallollinen pelaaminen oli aktiivista ja maalitilanteita luotiin kerta toisensa jälkeen. Selkeitä maalipaikkoja oli lukemattomia ja pientä tuskastumistakin tehottomuuden johdosta oli jo havaittavissa – jopa siinä määrin että pojat tulivat vaihtoon hymyssä suin, lähes naureskellen. Omien maalipaikkojemme lisäksi NST loi pienten merkkausvirheidemme johdosta myös useita tilanteita öljypoikien päähän, mutta tällä kertaa torjuntavuorossa ollut Jimi Sipiläinen hoiti puolestaan tonttinsa mallikkaasti. Kolmannessa erässä maalinteon tuskakin alkoi hellittämään ja tiukan väännön jälkeen NG05 hoiti ottelun lukemin 6-3.

- Sarja avattiin siis kahdella voitolla ja varsin hyvillä peleillä. Summattuna viikonlopun anti oli: Joukkueesta aisti erinomaisen keskittyneisyyden ja yhtenäisyyden. Hyökkäyspelissä saatiin luotua hyvin ja hyviä maalipaikkoja. Puolustuspelaaminenkin alkaa pikkuhiljaa hioutua kohdilleen. Viimeisinä onnistuneen viikonlopun takuumiehinä toimivat tietenkin joukkueen erinomaiset maalivahdit. Tekemistä kuitenkin riittää ja avainasemassa onkin laadun ylläpitäminen arkisessa harjoittelussa. Kausi on pitkä.

- Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ensi viikonloppuna jatkuviin sarjapeleihin monta vuotta ikäluokkaa hallinneen EräViikingit Pohjoisen vieraaksi Mosahalliin. Toisessa pelissä lauantain iltapäivän päätteeksi vastaan asettuu Porin Karhut.

Seuraavat ottelut:

5.10. klo 17:00 Tiikerit - NGA, Tikkurilan Urheilutalo

5.10. klo 13:00 EräViikingit Pohjoinen - NG05, Mosahalli

5.10. klo 17:00 NG05 - Karhut, Mosahalli

6.10. klo 15:30 NGB - O2-Jyväskylä, Esport Areena

21.10.2020Perjantain 23.10. ottelu Oilers vs. TPS siirretään varotoimenpiteenä
13.10.2020Esport Oilersin ja GrIFK:n yhteistyö päättyy
10.10.2020Oilers siirtyi sarjakärkeen murskavoitolla SB Welhoista!
10.10.2020Oilersin hektinen viikonloppu jatkuu lauantaina SB Welhojen vieraana Kuopiossa!
09.10.2020Perjantai-illan trilleri päättyi Oilersin jatkoaikavoittoon!
08.10.2020Oilersin kotiottelut jatkuvat perjantai-illan kohtaamisella LASB:ia vastaan!
07.10.2020Oilers jatkaa puhtaalla pelillä hakemalla täyden pistepotin Vantaalta EräViikinkien kustannuksella!
05.10.2020Oilersin pelaa huomenna kauden ensimmäisen vierasottelunsa Vantaalla
04.10.2020Kauden kolmas kotiottelu toi kauden kolmannen voiton!
02.10.2020Oilersin pelit jatkuvat lauantaisella kotiottelulla OLS:ia vastaan!

Siirry arkistoon »