Salibandyliiga alkaa lauantaina - TPS ja Öljymiehet taistelevat Turussa

20.09.2019

Uusi Salibandyliiga-kausi lähtee käyntiin lauantaina. Oilers vierailee kauden ensimmäisessä kamppailussa Turun Kupittaalla, kun viime kauden hopeamitalisti TPS isännöi Öljymiehiä. 

TPSOILERS.jpg

Viime kauden päätteeksi sijoille kaksi ja neljä Salibandyliigassa sijoittuneiden joukkueiden kohtaaminen on ennakkoon yksi Salibandyliigan avauskierroksen kovatasoisimmista otteluista. Ottelu Kupittaalla alkaa kello 18.30, ja ottelusta on tarjolla suora lähetys Ruutu+ -palvelussa. 

TPS

Turkulaisten viime kausi päättyi hopeaan, kun se esiintyi ensimmäistä kertaa historiassaan Salibandyliigan mitalipeleissä. Nyt joukkue astuu uuden päävalmentajan aikaan, kun Janne Kainulainen hankittiin pääkäskyttäjäksi Kuopion Welhoista.

Kovalla työmoraalilla varustettu turkulaisjoukkue on uusiutunut hieman täksi kaudeksi. Päävalmentajavaihdoksen lisäksi toinen suuri muutos nähdään maalilla, kun huippuvahti ja joukkueen tukipilarina viimeiset yhdeksän kautta toiminut Pyry Luukkonen lopetti uransa. Joukkueen yksi tulevan kauden suurimmista kysymysmerkeistä on, kuinka nuoret Olli Kuisma ja Oskari Fälden pystyvät suoriutumaan TPS:n tolppien välissä.

Kenttäpelaajista kapteeni Olli Laine siirtyi Ruotsiin, ja Tino Salminen palasi Turkuun Classicista. Toinen turkuslaisseura FBC Turku poisti syvyyttä TPS:n kokoonpanosta neljällä pelaajalla, mutta Ville Hirvisuo saapui länsinaapurissa vietetyiden vuosien jälkeen takaisin. Mikko Hautaniemi, Miko Kailiala ja Eero Jalo ovat päävastuussa joukkueen hyökkäspään tehoista. 

OILERS

Öljymiesten tie tyssäsi viime kaudella välieriin. Pronssiottelusta ei tarttunut mukaan edes hyvää mieltä, kun SPV jyräsi voittoon lukemin 7-0. 

Valmennusryhmä Heikki Luukkosen johdolla saa tulevalle kaudelle jälleen astetta laadukkamman joukkueen. Öljymiesten kokoonpanoon saapui kesällä Rasmus Kainulainen, Matias Veikkola ja Niko Nordström sekä A-junioreista nostettu Matias Juuranto.

Öljyvahdit Joonas Kaltiainen ja Nordström muodostavat oivan kaksikon Oilers-maalilla. Puolustuksessa joukkuetta johtavat viime kaudella läpilyönyt Antti Suomela, luotettava ja työteliäs Jesperi Lindfors sekä Veikkola. Jani Rauhala esitti viime kaudella nuoresta iästä huolimatta varsin kypsiä otteita, ja häneltä on lupa odottaa seuraavaa askelta tällä kaudella.

Hyökkäyksessä Sylvester Raikamosta on kasvanut monipuolinen ja myös puolustussuuntaan tärkeä keskushyökkääjä. Markus Markkola oli Öljymiesten pre seasonin parhaimmistoa ja pystyy parhaimmillaan maagisiin suorituksiin. On myös mielenkiintoista nähdä veljespari Justus ja Rasmus Kainulainen vuoden tauon jälkeen samassa joukkueessa. 

Öljymies Joonas Kaltiainen on luottavainen joukkueen suuntaan ja iloitsee, että harjoituspelit ovat nyt takana ja tosipelit sekä uudet mahdollisuudet siintävät edessä. Oilersin kauden avausvastustaja on liigan parhaimmistoa, joten joukkueen täytyy olla hereillä heti alusta alkaen.

- Kiva päästä taas pelaamaan oikeita pelejä. Joukkue vahvistui kesällä niin odotukset ovat korkealla, prosessi on kesken mutta puksuttaa eteenpäin. TPS on äärimmäisen ikävä vastustaja, jaksaa repiä ja raastaa koko 60-minuuttisen. Päälle muutama huippuyksilö, esimerkiksi ääritaitava ja sähäkkä Mikko Hautaniemi.

Salibandyliigan avauskierros:

21.09.2019 17:00 Nokian KrP – LASB Raholan lk
21.09.2019 17:00 SPV – OLS Seinäjoen Urheilutalo
21.09.2019 17:00 Steelers – ÅIF Elenia Areena
21.09.2019 17:00 Tiikerit – EräViikingit Tikkurilan UT Ruutu +
21.09.2019 17:00 Welhot – Happee Kuopion jäähalli Ruutu +
21.09.2019 18:30 TPS – Oilers Kupittaan ph Ruutu +

 

21.10.2020Perjantain 23.10. ottelu Oilers vs. TPS siirretään varotoimenpiteenä
13.10.2020Esport Oilersin ja GrIFK:n yhteistyö päättyy
10.10.2020Oilers siirtyi sarjakärkeen murskavoitolla SB Welhoista!
10.10.2020Oilersin hektinen viikonloppu jatkuu lauantaina SB Welhojen vieraana Kuopiossa!
09.10.2020Perjantai-illan trilleri päättyi Oilersin jatkoaikavoittoon!
08.10.2020Oilersin kotiottelut jatkuvat perjantai-illan kohtaamisella LASB:ia vastaan!
07.10.2020Oilers jatkaa puhtaalla pelillä hakemalla täyden pistepotin Vantaalta EräViikinkien kustannuksella!
05.10.2020Oilersin pelaa huomenna kauden ensimmäisen vierasottelunsa Vantaalla
04.10.2020Kauden kolmas kotiottelu toi kauden kolmannen voiton!
02.10.2020Oilersin pelit jatkuvat lauantaisella kotiottelulla OLS:ia vastaan!

Siirry arkistoon »