Öljypoikien uutiset: karsintamenestystä

27.08.2019

Molemmat C-poikien joukkueet nappasivat suoran SM-sarjapaikan viime viikonloppuna.

M-team 5 - 9 Oilers NG04

Oilers NG04 13 - 1 Karhut

Päävalmentaja Eero Uppala: "SM-karsintaviikonloppu sujui joukkueeltamme erittäin mallikkaasti ja lohkovoitto ansaittiin ajoittain erittäin mallikkaalla pelillä. Kaksi ensimmäistä erää M-Teamia vastaan pojat hieman jännittivät, mutta vauhtiin päästyään he toteuttivat haluttuja teemoja kiitettävästi. Lopulta pääsimme harjoittelemaan oikein urakalla maalintekoa, kun Karhut kaatuivat lopulta keskeytyksellä 13-1. Poikien peli-ilme oli raikas ja tästä on hyvä pienen huilin kautta lähteä valmistautumaan SM-sarjan alkuun."

Valmennus kertoi mieltä erityisesti ilahduttaneen Paulus Pitkäkankaan paluu tositoimiin pitkän loukkaantumisen ja tunnollisen kuntoutusjakson jälkeen, joka palkittiin jopa maalilla.

Oilers NG05 6 - 0 NST

SB Naantali 1 - 7 Oilers NG05

Tiikerit 3 - 5 Oilers NG05

Oilers NG05 7 - 4 PSS

Päävalmentaja Rami Vienola lähestyi pitkää viikonloppua Porvoossa huumorin kautta:

- NG05 polkaisi SM-karsinnat käyntiin Porvoon salibandyhallissa, jossa puitteet olivat hyvät ja kahvia sekä moccapaloja oli tarjolla edulliseen seurahintaan. Joukkue oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja yhteisestikin jengin sisällä oli tunnelma sellainen että nyt ollaan tähän hetkeen niin hyvin valmistauduttu kuin voidaan. 

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli NST jonka osalta "scouttausta" oli tehty verrattain vähän, pikkulinnut olivat kuitenkin viserrelleet että jokainen jengi joka lohkossa asettuu vastaan - osaa pelata salibandypeliä hyvällä tasolla. Lataus peliin oli onnistunut ja Joona Inkinen painoi lötäkäisen börsään kun 18 sekuntia ottelua oli takana. Tämä mallikas "ilmainen jatkopainebörssi" siivittikin lopulta joukkueen mallikkaaseen lentoon ja pelillisesti suhteellisen tasainen ottelu päättyi lukemiin 6-0. Ottelun valopilkkuja olivat Markus Marosen eleettömät etu-ylämummelit ja muurinakin toiminut Elmeri Strang nollapelillä. 

Toisessa pelissä vastassa oli SB Naantali jossa valmennuksen sigariosastolle oli liittynyt mm. Nikolas Laaksonen. Pelikirja "scoutattiin" pois jo ennakkoon ja vastaiskut saatiin kuin saatiinkin alun tasapainottomuuden jälkeen kuriin. Ottelun tempo oli suhteellisen matala ja kuulaa piti saada liikkeelle laadukkaasti - suhteellisen nopeasti - oikeisiin paikkoihin - oikeaan aikaan. Haasteita oli, mutta 1,5 erää hyvää rutiinia riitti tälläkertaa voittoon - lukemat 1-7 ja "N.L." oli kivasti rintataskussa. Ottelun ehdoton MVP oli huippuottelun pelannut Jimi Sipiläinen.

Karsintojen isoin fokus ja lataus oli ennakkoon asetettu Tiikerit peliin mikä oli edessä sunnuntai aamupäivällä kellonaikaan 11:15. Tässä valmennusosasto saa tarkistaa peilikuvaa ja miettiä tehdäänkö jatkossa valmistautumisessa asioita toisin, sillä tunnelma oli erittäin keskittynyt - mutta hieman laiska. Ensimmäinen erä, pelattuna 04:04 ja taululla Tiikerien johtolukemat 2-0. Toivotimme vastustajan tervetulleeksi ykkös-kakkos-kolmos- sekä nelossektorille mihin kellonaikaan tahansa , ovet olivat avoinna ja maalit alennuksessa. Sitten todettiin että teekutsut olisivat ohi ja Porvoon salibandyhallissa pelattaisiin salibandyä. Se onnistuikin sitten kahden erän verran mallikkaasti ja todella kypsän nousun ja pallollisten kontrollitekojen siivittämänä saimme ansaittua itsellemme kaksi lisäpistettä tauluun. Ottelun isoin onnistuja oli "YHTEISTYÖ" , yksilösuorituksista nostamme esiin Teo Korhosen maukkaan voittomaalin jonka nuori mies viimeisteli täydestä vauhdista rutiinilla takatolpilta sisään.

Viimeisestä pelistä ei muodostunut klassikkoa, trilleriä tai mitään sen tyyppistä. Katse peilin kautta vahvasti eteenpäin. Onnistujina joukkueen -06 osasto joka toimitti tarvittavan osaamisen tiskiin ja käänsi ottelun ja pisteet väkisin kotiin. Jesper Jutila totesi ääneen ottelun jälkeen - "mennään eteenpäin".

Oilers B Akatemia pelasi urheasti Ruskeasuolla. Joukkue hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta voitti viimeisen selvänumeroisesti.

Oilers B Akatemia 0 - 12 M-team

FBC Turku BI 9 - 3 Oilers B Akatemia

O2 Jyväskylä II 5 - 13 Oilers B Akatemia

Päävalmentaja Mika Raunio kommentoi ottelua seuraavasti: "Joukkueemme valmistautui hyvin viikon lopun peleihin, siitä iso kiitos pelaajille. Lohkon piti olla meille ns."helpompi", mutta kaikki joukkueet näyttivät omaa osaamistaan niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessakin. Pelillisesti emme olleet mitenkään lähtötelineissä. Olimme hyvinkin mukana pallollisessa pelissä. Tulokset SM-esikarsinnoista ei välttämättä anna sitä kuvaa missä meidän joukkue menee. Hyviä onnistumisia monessa osa-alueessa. Työtä kuitenkin pitää tehdä. Virheisiin ei ole varaa, mutta virheistä opii. Tästä on hyvä jatkaa ja aloittaa kausi alueellisesa kilpa sarjassa. B-Akatemia kiittää."

SM-karsinta.jpg

Kuva: Sanna Qvikman

26.03.2020Avoimet valmentajapaikat kaudelle 2020-21!
24.03.2020Öljypoikien uutiset: KIITOS NGAB-AKATEMIA
24.03.2020Oilers A-D-poikajoukkueet kaudella 2020-21
23.03.2020Oilers A-D tyttöjoukkueet kaudelle 2020-21
19.03.2020Öljypoikien uutiset: KIITOS NG05
19.03.2020A ja B-poikien edustusjoukkueet jatkavat akatemiamallia
15.03.2020Öljypoikien uutiset: KIITOS NG04
13.03.2020Tiedote: Seuran kaikki toiminta on keskeytetty maaliskuun loppuun asti
10.03.2020Öljypoikien uutiset: viikko 10
06.03.2020 18:28Tiedote: Esport Oilersille uusi logo ja visuaalinen ilme

Siirry arkistoon »