Oilers valmennuslinja on julkaistu

22.08.2019

Esport Oilers on valmistellut pitkään ja tiivisti seuran valmennusvastaavien, valmentajien ja seuratoimijoiden välisellä yhteistyöllä päivitettyä toiminnallista- ja pelillistä linjausta. Valmennuslinja esiteltiin seuran yhteisessä tilaisuudessa 14.9.2019.

Valmennuslinjan vahvoina painopisteinä on valittu toimintakulttuurin rakentaminen, sekä koko seuran kattava yhteinen pelillinen viitekehys.

Toimintakulttuuri pohjana valmentaja ja pelaajakehitykselle

Toimintakulttuurilla tarkoitetaan seuran yhteisiä toimintatapoja, joilla pyritään kasvattamaan, ohjaamaan sekä toimimaan seuran arvojen mukaisesti. Toimintakulttuuri määrittelee viitekehyksen, jonka sisällä erilaiset ihmiset ja persoonat toimivat mahdollisimman dynaamisesti yhteisen päämäärän eteen. 

"Yhteiset toimintamallit arkeen on luotu niiden valintojen pohjalta, millaisia pelaajia, valmentajia ja seuratoimijoita haluamme kasvattaa ja kehittää. Pelissä vuorovaikutus ja yhteistyö on tärkeimmässä roolissa. Joukkueiden toimiessa näin myös pelin ulkopuolella, heijastuu se peliin", avaa painopistettä urheilutoimenjohtaja Henry Myyryläinen.

Yhteinen pelillinen viitekehys antaa raamit pelitavalle

Pelillisessä linjauksessa seura jatkaa valitsemallaan toimintatavalla, jossa joukkueiden pelitapaa ei ole määritelty seuran toimesta. Pelilliseen linjaukseen on kuitenkin täsmennetty entistä tarkemmin tavoitteet ja raamit, joidenka pohjalta joukkueen valmennus valitsee parhaaksi katsomansa tavan toteuttaa tavoitteiden mukaista peliä.

"Pelilliseen viitekehykseen olemme tuoneet entistä vahvemmin esiin pelin kokonaisuutta, jossa hyökkäys -ja puolustuspelaaminen linkittyvät toisiinsa. Pelaamisen iso tavoite muodostaa raamit ja ideologian pelille, jonka tueksi on muodostettu pelaamisen perusperiaatteet. Pelaamisen perusperiaatteet mahdollistavat laadukkaan pelaamisen pelin eri vaiheissa. Haluamme että seuan joukkueet tunnetaan vahvasti pelillisestä identiteetistä, sekä seuran pelaajat laadukkaasta peruspelaamisen hallinnasta. Se miten pelin vaiheita toteutetaan on valmennustiimin päätettävissä. Pelin toteuttamiseen vaikuttavat valmentajien ja pelaajien vahvuudet, sekä vastustajan toiminta, jonka johdosta olemme kokeneet ettei voi olla yhtä ainoaa tapaa toteuttaa peliä", täsmentää Myyryläinen

Valmennuslinjan käytäntöön siirtäminen tapahtuu nyt julkaistun materiaalin osalta syksyn 2019 aikana valmentajien sisäisissä koulutuksissa, sekä joukkueenjohtajien tilaisuuksissa. Valmennuslinjaa tullaan täydentämään kokonaisvaltaisen valmentamisen näkökulmasta syksyn 2019 aikana fyysisten, sekä kevää/kesän 2020 aikana psyykkisten valmiuksien osalta.

Seuran valmennuslinjaan voit tutustua tämän linkin kautta.

Esport Oilers valmennusinja 2.0

22.09.2019Raportti ja maalikooste: Öljymiehille täysi pistepotti Salibandyliigan avausottelusta
20.09.2019Salibandyliiga alkaa lauantaina - TPS ja Öljymiehet taistelevat Turussa
16.09.2019Öljypoikien uutiset: kaikki edustusjoukkueet SM-sarjassa
08.09.2019Öljypoikien uutiset: B-poikien SM-karsinnat käynnissä
04.09.2019Oilers taitovalmennus 2008-2010-syntyneille käynnistyy!
27.08.2019Öljypoikien uutiset: karsintamenestystä
23.08.2019Öljypoikien uutiset: SM-karsinta
23.08.2019Unihoc-tapahtuma Esport Arena Shopissa torstaina
22.08.2019Oilers valmennuslinja on julkaistu
05.08.2019Latvian Open 2019 otteluohjelma julkaistu

Siirry arkistoon »