Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin

23.05.2019

Maalivahti Niko Nordström palaa Oilers-paitaan seitsemän Loviisan Tor:ssa vietetyn kauden jälkeen. HIFK:ssa ja AC HaKi:ssa liigauransa aloittanut maalivahti torjui Oilersin riveissä kolmen kauden ajan vuosina 2009-2012. Espoosta mukaan tarttui liigauran tähänastinen ainoa mitali, kun Oilers voitti pronssia kaudella 2010-11. 

Nordström siirtyi Oilersista Loviisaan kaudella 2012-13 ja torjui kahden vuoden ajan liigakentillä Tor:in riveissä. Sittemmin Loviisa tippui Divariin, jossa Nordström nappasi palloja kiinni viimeiset viisi kautta. Nyt edessä on paluu Espooseen ja Oilersiin, kun Joonas Kaltiaisen viereltä avautui maalivahdin paikka tulevaksi kaudeksi.

Mahdollisuus palata huippuorganisaatioon ja päästä ottamaan itsestänsä kaikki irti motivoi paljon. Päätökseen vaikutti myös treeni- ja pelimatkojen lyheneminen, kun asuu Helsingissä, pian 31-vuotta täyttävä veräjänvartija avaa siirtoaan.

Paluu Espooseen oli mieluinen, koska tuttuja pelimiehiä vanhoilta Oilers-vuosilta on edelleen joukkueessa mukana. Nordström on ollut joukkueen mukana heti kesäharjoitusten alusta asti.

Paluu on tuntunut erittäin hyvältä vaikka pientä totuttelua treenien vauhtiin on ollut. Tämä toisaalta motivoi vain painamaan hommia kovempaa. Joukkue vaikuttaa hyvin motivoituneelta. Tuntuu siltä, että halu parantaa viime kauden sijoitusta on kova. Joukkue on nuorentunut paljon viime kerrasta, mutta hyvä ryhmähenki on säilynyt.

Lähes 200 liigapeliä ja 130 Divari-ottelua ovat kerryttäneet monenlaisia muistoja ja kokemuksia pelikentiltä. Nordström kertoo, että Loviisassa vietetyt vaiherikkaat kaudet ovat opettaneet toimimista eri tilanteissa, ja seitsemän vuoden aikana kertynyt oppi näkyy nykyään myös pelaamisessa.

Nordström tuo mainion vaihtoehdon Oilers-maalille Kaltiaisen rinnalle. Nordström on hyvin peittävä maalivahti, jonka peli perustuu pitkälti sijoittumiseen ja pelitilanteiden ennakoimiseen.

- Vahvuus varmasti löytyy rauhallisuudesta ja pelin lukemisesta. Ensimmäinen tavoite tälle kaudelle on, että mies on paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin kesän jälkeen, jonka jälkeen vasta suunnataan katse peleihin.

Tulevia aikoja Nordström odottaa mieluisasti. Öljymiehet painaa kesän aikana rutkasti töitä niin pelillisten kuin fyysisten ominaisuuksien parantamiseksi, jotta ensi kaudella nähdään taas pykälää parempi Oilers-nippu. Myös paluu liigakentille saa kokeneen maalivahdin odotukset korkealle.

Erittäin kova ryhmä kasassa, ja hyvä tekemisen meininki porukassa, niin aika odottava tunnelma on tulevaa kautta ajatellessa, Norsdtröm päättää.

Tervetuloa Esport Oilersiin!

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
14.08.2020Oilersin harjoituspelien voittoputki sai jatkoa torstai-illan trillerissä Tiikereitä vastaan
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!

Siirry arkistoon »