Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!

07.05.2019 11:00

Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen ovat Esport Oilersin uudet vahvistukset. 23-vuotias Veikkola saapuu Espooseen Seinäjoelta, jossa hän on pelannut viimeiset kolme Salibandyliiga-kautta. 22-vuotias Kainulainen on edustanut koko liigauransa LASB:ia ja vaihtaa nyt ensimmäistä kertaa joukkuetta.

Oululaislähtöinen Veikkola on noussut viime vuosina Salibandyliigan huippupuolustajien joukkoon. Veikkola vietti ensin juniorivuodet OLS:n organisaatiossa ja edusti oululaisten riveissä kolmen kauden ajan Salibandyliigassa. Kaudella 2016-17 tapahtui siirto Seinäjoelle, josta mukaan tarttui kaksi pronssista mitalia ja lopullinen läpimurto liigakentillä.

Puolustaja liittyy Öljymiesten vahvuuteen muutaman viikon kuluttua, kun muuttolaatikot Espooseen on saatu lopullisesti purettua.

- Tällä hetkellä pidetään vielä majaa Tampereella. Arki koostuu pääosin pääsykokeisiin valmistautumisesta ja jonkun verran myyntitöitä tulee tehtyä. Espooseen roudataan kamat kesäkuun alussa, jolloin hyppään joukkueen arkeen ihan täyspäiväisesti, hän kertoo.

Veikkolan tavoite Oilersin riveissä on saada kentällä omat vahvuudet esiin ja sitä kautta auttaa joukkuetta. Hän lisää myös, että Suomen mestaruutta lähdetään tavoittelemaan, ja pelaaminen Suomen maajoukkueessa vuoden 2020 kotikisoissa on iso henkilökohtainen tavoite.

- Oilers on erittäin määrätietoinen joukkue ja organisaatio. Uskon, että minulla on täällä hyvät mahdollisuudet kehittyä eteenpäin urheilijana. Siviilikuviot kun vielä keskittyivät etelään niin oli helppo ratkaisu siirtyä uusien haasteiden pariin. Lisäksi jengistä löytyy muutama oululaistaustainen tuttukin ja paljon hyviä jätkiä.

Puolustaja tunnetaan pallovarmana pelaajana, jolta onnistuu myös pisteidenteko. Kaudella 2017-18 Veikkola teki arvostettavat 36 tehopistettä runkosarjassa, joista 15 merkattiin maalin muotoon. Tuolla kaudella hän jakoi puolustajien pistepörssin voiton Iiro Lankisen kanssa.

- Pelaajana tuon varmasti rauhallisuutta ja varmuutta kentälle. Persoonana pyrin tuomaan oman ilmeeni jengii. Rennosti eteenpäin ja katsotaan mitä matka tuo tullessaa, Veikkola päättää.

Kainulainen innokkaana Espooseen

Kuten toinen uusi vahvistus Veikkola, myös Rasmus Kainulainen saapuu Espooseen heti kesäkuun alussa.

Nautiskelen viimesistä päivistä Lahessa ja oon reissannu vähän ympäri maailmaa. Koulunkäynti-avustajan hommia oon tehny tässä nyt myös pitkän aikaa. Kesäkuun alussa sitten muutto Espooseen, hyökkääjä kertoo menneestä ja tulevasta.

Miesten maajoukkueessakin debytoinut Kainulainen on pelannut salibandya 5-vuotiaasta asti, joista viimeisimmät vuodet LASB:in riveissä. Nyt edessä on siirtyminen uuteen maisemaan toivossa.

- Oon kuullu vaan hyviä juttuja Oilersista ja ekaa kertaa oikeesti mahkuja voittaa mestaruus. Nyt on myös aika ottaa uusi steppi omalla uralla, Kainulainen avaa siirtoaan.

Juonikas, taitava ja arvaamaton hyökkääjä haluaa tuoda Oilersin peliin ja arkeen värikkyyttä, hauskuutta ja iloista mieltä. Samalla mies lupaa muutaman maalinkin tehdä. Maaleja ja tehopisteitä tältä kaverilta onkin lupa odottaa.

Kolmella Salibandyliigakaudella Kainulainen on tehnyt 76 otteluun 118 tehopistettä. Hän on ollut jokaisella kaudella LASB:ssa joukkueen kantavia voimia ja tulosyksikön kärkipelaajia. Muiden jo listattujen ominaisuuksien lisäksi Kainulainen on yksi liigan nopeimmista ja viihdyttävimmistä pelaajista.

- Nyt reenattu hyvin melkee heti kauden loppumisen jälkeen ja kesällä viel vähän kovempaa niin ens kaudel on ukko kovemmas kunnos ku ikinä. Pirun upee fiilis, Kainulainen hymyilee.

Espoossa Kainulaista odottaa monet tutut kasvot sekä pikkuveli Justus Kainulainen. Herrat pääsevät vuoden tauon jälkeen taas pelaamaan samassa joukkueessa.

- Yhtenäinen öljylauma ja värikkäitä persoonia, tulee mieleen Oilersista. Veljeni Justuksen tunnen ihan hyvin ja on siel monta tuttuu pelimiestä muualtakin kuin sählykaukaloista. "Kese" (Kalle Keskitalo) on huippujätkä, onneks kaveri jatkaa viel ens kaudellakin. Kivaa tulla kyllä, Kainulainen vinkkaa.

Oilersin valmistautuminen seuraavaan kauteen on alkanut - Luukkonen avaa siirtoja

Esport Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen odottelee mielenkiinnolla uusien vahvistuksien esityksiä Oilers-paidassa. Luukkonen kertoo, että Espooseen saapuva parivaljakko haluaa todella edetä omalla urallaan.

Veikkola ja Kainulainen tulevat Öljymiehiin menestymään sekä kehittymään. Molemmat ovat jo rutinoituneita liigapelaajia ja debytoineet miesten maajoukkueessa. Herroja yhdistää palava halu ottaa seuraava askel urallaan ja tehdä läpimurto kansainväliselle huipulle.

Veikkola tuo Oilersin takalinjoille kokemusta ja johtajuutta. Kainulainen puolestaan tuo hyökkäykseen aimo annoksen taitoa, luovuutta ja pelirohkeutta, Luukkonen jatkaa.

Oilersin päävalmentajan tontille jatkosopimuksen tehnyt Luukkonen mainitsee, että molemmat pelaajat ovat tottuneet urallaan pelaamaan johtavissa rooleissa ja kantamaan vastuuta joukkueen menestyksestä.

- Veikkola on erinomainen kaksinkamppailuissa ja kykenee rytmittämään viisikon pallollista peliä viisailla ratkaisuilla. Kainulainen on moderni hyökkääjä, jonka nopeustaitavuus on huippuluokkaa. Yleensä kauteen mahtuu myös muutama näyttävä suoritus ja jokunen tehopiste, Luukkonen listaa pelaajien vahvuuksia.

Öljymiesten uusi kausi on startattu jo käyntiin ensimmäisten yhteisten fysiikkatreenien muodossa. Pelaajilla on edessä työntäyteinen kesä kärkijoukkueita kiriessä. Luukkonen on tyytyväinen siihen, että joukkue otti viime kauden aikana merkittäviä edistysaskelia niin urheilun kuin pelaamisenkin osalta.

Myös joukkueen ilmapiiri oli läpi kauden erinomainen ja työteliäs.

- Tälle perustalle on hyvä rakentaa alkavaa kautta. Toki pitää myös muistaa, että viime kaudella emme päässeet lähellekään tavoitettamme. Töitä on paljon edessä. Joukkueessa tapahtuu hallittuja muutoksia ja olemme taas vuoden kokeneempia. Lyömme valmistavalla kaudella kaiken peliin ja yritämme saavuttaa mitalijoukkueiden etumatkaa.

Tervetuloa Esport Oilersiin, Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen!

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!
18.06.2020Tyttösäbän ilmainen starttikurssi elo- ja syyskuussa!
05.06.2020Etsitkö vielä joukkuetta ensikaudeksi?
17.04.2020Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu- ja harrastetoimintaan

Siirry arkistoon »