Öljypoikien uutiset: Pienten öljypoikien kuulumisia

18.04.2019

Kauden aikana myös nuoremmat öljypojat ovat keränneet menestystä omissa sarjoissaan. Oilersin 05-pojat pelasivat hienon kauden ja pääsivät aina alueloppufinaaliin saakka. Mikäli pelaaminen tässä joukkueessa kiinnostaa, ota yhteyttä valmennukseen. Antti Rinta-Huumo tarinoi meille vielä joukkueen kaudesta.

NG05:n syyskausi sujui hyvän kesäharjoittelujakson jälkeen mukavan nousujohteisena. Kilpasarjan alkulohko alkoi hieman takkuillen, mutta joulua kohden joukkuepeli parani ja tuloksia alkoi näkymään myös tulostaululla. Vuoden ensimmäisinä päivinä tahkottu Storvretan Cup Uppsalassa vei joukkuetta henkisesti ja pelillisesti isosti eteenpäin. Ruotsin tuliaisina äärimmäisen kovatasoisesta turnauksesta oli 05-kilpasarjan pronssimitalit. Tämän jälkeen alkaneessa eliittisarjassa alkoi syksyn hyvä tekeminen ja Ruotsin tuliaisina säilötty erinomainen joukkuehenki tuomaan tulosta ja joukkue kampesi itsensä aluelopputurnaukseen eliittisarjan kolmannella sijalla. Huhtikuun aurinkoisena viikonloppuna taisteltu lopputurnaus alkoi tarkalla paikallisväännöllä Indiansin kanssa. Tuloksena tasapeli 3-3. Toisessa ottelussa vastaan asettui useita vuosia 05 -sarjoja tappioitta pelannut EräViikingit Pohjoinen, jonka kanssa eliitissä onnistuttiin taistelemaan 2-2 tasapeli. Tällä kertaa ErVin pojat olivat hyvästä taistelusta huolimatta 6-1 parempia. 05 pelurit olivat kuitenkin raivanneet tiensä välierään, jossa vastassa oli GrIFK, jonka kanssa pitkin kautta oli oteltu tasaisia pelejä. 05 Öljypoikien nousujohteinen pelaaminen ja ansiokas taistelu jätti tulostaululle 6-3 voittolukemat ja näin tie aluefinaaliin oli taputeltu. Erittäin latautunut ja hyvää henkeä huokuva joukkue sai finaalissa jälleen vastaansa ErVi Pohjoisen pojat. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli hyviä maalipaikkoja. Sekä ErVin häkkäri että meidän maalivahti Elmeri Strang pelasi kuitenkin erinomaisesti pitäen maalinsa koskemattomana. Erän loppupuolella useiden maalipaikkojen jälkeen Markus Maronen vei öljypojat 1-0 johtoon ja erävoittoon. Toisen ja kolmannen erän aikana maalipaikkoja luotiin edelleen melko tasaisesti, mutta viimeistelyssä ja pelinopeudessa ErVin pojat olivat kuitenkin hieman parempia ja peli alkoi tuloksellisesti kääntyä vastustajalle. Finaalissa kun oltiin, niin tulosta yritettiin hakea lopussa hinnalla millä hyvänsä ja tuloksena se, että vastustaja teki kaksi maalia tyhjiin. Lopputulos 1-7 ErVille. Näin ikäluokkaa pitkään hallinnut ErVi Pohjoinen vei aluemestaruuden. Tällä kaudella huikeasti kehittynyt ja ison harppauksen ottanut joukkueemme sai kuitenkin hyvästä kaudesta muistoksi kaulaansa hopeamitalit. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää ja uutta kautta!

NG05_aluehopea_2019.jpg

Oilersilta löytyikin 06-ikäluokan sarjoihin useampia joukkueita. NG06 muodostettiin keväällä 2018 Esport Areenan ja THT:n kaupunginosajoukkueista. Joukkueeseen liittyi myös kaksi pelaajaa M-Teamista. Kahteen sarjaan osallistunut joukkue keräsi kokemusta sekä kovia pelejä vuotta vanhempien kilpasarjasta ja oman ikäluokan ikäluokan kilpasarjassa he pääsivät aluelopputurnaukseen, jossa sijoittuivat hienosti kolmansiksi. Eerikkilässä järjestetyillä FBA-leireillä joukkue kehittyi huimasti ja hitsautui yhdeksi joukkueeksi jolla on erinomainen joukkuehenki. Helsinki Floorball Cupiin joukkue jakautui kahdeksi ja nappasivat toisella joukkueella kotiin hopeamitalit. Vielä heillä on edessä Tallinna Floorball Cup toukokuussa. Menestystä siis sinne!

NG06_2019_pronssi.jpg

Kirkkojärven Loiskeesta Oilersin väreihin kesän aikana siirtynyt Oilers Hope 06 on perustettu vuonna 2013 ja ollut kasassa sellaisenaan kaikki kuusi kautta. Myös valmennus on pysynyt muuttumattomana. Tällä kaudella joukkue pelasi D2-kilpasarjaa sekä EA-liigaa. Päävalmentaja Mika Raunio on varsin tyytyväinen joukkueen suorituksiin.

Tiesin odottaa joukkueelta paljon, niin hyvin kausi lähti syksyllä käyntiin hyvin menneillä harjoitusotteluilla. Alkusyksystä saatiin harjoiteltua tasapainoisesti eikä loukkaantumisia tai sairastumisia ollut. Kilpasarjalta odotin jopa kovempaa tasoa. Kevään Eliittisarjassa pelasi huikeita, tasavahvoja joukkueita ja luvassa oli tiukkoja pelejä. Kevätkausi näytti, että meidän joukkue oli onnistunut korjaamaan pelissään tiettyjä tärkeitä osa-alueita, jotka saatiin hyvin kuntoon. Toki joissakin peleissä tuli notkahduksia, mutta paljon oli huikeita peliesityksiä. Joukkueessa on hyviä harjoittelijoita, ja asenne sekä ilmapiiri joukkueessa ovat hyviä. Hyvä asenne onkin kantanut jo monta vuotta. Uskon sen olevan useamman vuoden työn tulosta. Pelaajat pitää osata kohdata yksilöinä, jotta heistä voidaan rakentaa toimiva joukkue. Vuorovaikutuksen tulee olla molemminpuolista ja toimivaa. Joukkue on FBA-maajoukkuetievalmennuksessa. FBA on hieno konsepti, jossa pelaajien kehityksen seuranta näyttää missä mennään milloinkin. Valmentajana olen saanut hyvän työrauhan ja Oilersilta isona seurana, tukea ja resursseja, joita minulta aiemmin puuttui. Olen todella tyytyväinen menneeseen kauteen. Se sujui odotettua paremmin. Kauden alussa asetimme tavoitteet korkealle ja halusimme päästä niiden joukkueiden mukaan, jotka pelasivat kauden lopussa Aluelopputurnauksessa. Vastustajat olivat entuudestaan tuttuja ja ne tiedettiin koviksi. Kovalla työllä saimme kuitenkin tavoitteen saavutettua. Joukkue paransi sijoitustaan viime vuotisesta kuudennesta sijasta siten, että oli nyt neljäs. Kiitos ja kunnia joukkueelle, että tähän on yhdessä tultu. Nyt lähdemme rakentamaan ensi kauden joukkuetta avointen harjoitusten kautta. Oilers-organisaation kautta tämä on mahdollista.

Myös valmentaja Markku Ikkala oli samoilla linjoilla.

Tämä kuudes yhteinen kausi oli positiivinen yllätys. Me kehityimme ja paransimme osaamista ja pelaamista joukkueena pitkin kautta. Tällä joukkueella on erityisen vahva sisäinen motivaatio, joka on kauden edetessä entisestään syventynyt. Hienoa oli, että viime vuoden Aluelopputurnauksen 6. sija muuttui tällä kaudella 4. sijaksi

06-Hope.jpg

Oilers 07-Lions pelasi oman ikäluokkansa kilpasarjan lisäksi haastajasarjassa sekä yhdistelmäjoukkueella yhdessä 07-Wolvesin kanssa 06-ikäluokan sarjassa. Vakuuttavasti joukkue voitti E1-poikien aluemestaruuden selkeillä voitoilla. Myös syksyllä pelatusta Tupla Cupista joukkue nappasi kotiin ne kaikista kirkkaimmat mitalit. HFC-turnauksessa joukkue sai hopeaa. Joukkueenjohtaja Iina Markkanen kommentoi joukkueen kautta.

- Joukkueen runko on pelannut yhdessä 5 vuotta. Uusia pelaajia on matkan varrella tullut, ja kaikki on otettu aina lämmöllä vastaan, ja uudet pelaajat on otettu osaksi jengiä mutkattomasti. Tänä vuonna Esa Yrjälän päävalmentaja-kaudella joukkue on noussut ansaitsemaansa kukoistukseen ja kruunasi kautensa siis upeasti mestaruuspokaaliin. Ensi viikolla joukkue sitten meneekin uusiksi uusien tasojoukkueiden myötä, eli tänä vkonloppuna tämä yhtenäinen jengi pelasi vikat yhteiset matsit. Tosin vielä ollaan menossa TFT turnaukseenkin parin viikon päästä. Tämä joukkue on hioutunut upeasti yhteen, kaikkia tsempataan, tuetaan, kehutaan, kannustetaan ja arvostetaan.

07Lions_2019_kulta.jpg

Oilers 08-Crocodiles pelasi kauden kahdella joukkueella, joista toinen ylemmässä haastajasarjassa ja toinen alemmassa. Toinen joukkue voitti syksyn aikana pelatun ylemmän haastajasarjan sekä sen jälkeen pelatun välisarjan. Välisarjan voiton jälkeen joukkue voitti myös karsintaottelun kilpasarjan kuudenneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan päästen lopulta aluelopputurnaukseen saakka. Aluelopputurnauksessa joukkue sijoittui sijalle kuusi. Joukkue todisti hienosti sen, että myös haastajapuolelta on mahdollisuus nousta kilpa-/eliittisarjaan.

Esport Jedit 08 syntyi viime kesän aikana Loiske Jedien liittyessä Oilersin väreihin. Ryhmään tuli samalla uusia pelaajia Oilers Panthersista ja tämän jälkeen pelaajamäärä on jopa kaksinkertaistunut innokkailla salibandyn pelaajista. Kahteen ryhmään jakautunut joukkue pelasi sekä alempaa- että ylempää haastajasarjaa. Jedit voittivat ylemmässä haastajasarjassa lohkonsa ja nousi kilpasarjaan kevätkaudeksi. Ryhmä kehittyi siellä vahvasti niin yksilö- kuin joukkuetasollakin. Droidit olivat hienosti sarjansa kärkikastia, mutta ei vielä yltänyt finaalipeleihin. Joukkue voitti kauden aikana Puffet-turnauksen pronssia ja kultaa, sekä pelaa vielä ensi tiistaina EA-liigan pronssista.

Oilers 08 Sharks pelasi ikäluokkansa kilpa- ja ylempää haastajasarjaa sekä vuotta vanhempien ylempää haastajasarjaa. Sharks pääsi aina aluelopputurnauksen viimeiseen vaiheeseen asti, mutta taipui lopulta Blackbirds Mustalle sijoittuen lopulta sitten neljänsiksi. Lisäksi joukkue osallistui kauden aikana useisiin turnauksiin. Niistä saldona oli Helsinki Floorball Cup kilpasarjan voitto, Mestareiden Cupin pronssi, Helsinki Junior Challengen kilpasarjan hopea ja haastajasarjan pronssi.

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!

Siirry arkistoon »