Välierät käyntiin - Öljymiehet kovan haasteen edessä

26.03.2019

Oilers ja Classic taistelevat Salibandyliigan välierissä finaalipaikasta. Ottelusarja alkaa keskiviikkona Tampereella. Espoossa jatkuu öljykevät perjantaina, kun joukkueet kohtaavat Tapiolassa toisen välieräottelun merkeissä.

Runkosarjan voittaja ja kolme kertaa perättäin Suomenmestaruuden voittanut Classic on hakenut tällä kaudella palkintokaappiin jo Suomen Cupin sekä Champions Cupin voitot. Öljymiesten välierävastus on tällä hetkellä maailman paras salibandyjoukkue ja tamperelaiset lähtevät ennakkosuosikkina ottelusarjaan.

Classicilta ja Oilersilta löytyy pudotuspelihistoriaa edelliskeväältä. Tuolloin Classic tiputti Öljymiehet puolivälierissä 4-0 voitoin. Runkosarjassa Oilers on viimeksi onnistunut voittamaan tamperelaiset kauden 2017-18 avausottelussa. Tämän kauden kohtaamisissa Classic oli etevämpi luvuin 6-4 ja 9-1.

Oilers-päävalmentaja Heikki Luukkosen ensimmäiset tuntemukset Classicista ovat kunnioitus ja arvostus. Luukkonen kertoo taustatarinaa omasta kokemuksesta Classicin dynastian noususta.

2000-luvun alkupuolella olin Tampereella Gunnersin valmentajana. Silloin Gunners ja Classic väänsivät tasapäisesti kentällä ja kabineteissa. Gunnersin tarina huippusalibandyssa hiipui, ja sarjapaikan peri fuusion myötä Koovee. Sittemmin Kilpaveljetkin ovat poistuneet Salibandyliigan näyttämöltä, jonka kiistattomana valtiaana Classic on viime vuodet paistatellut.

- Classic-dynastia on rakennettu kärsivällisesti ja pieteetillä. Siinä missä muut organisaatiot ovat kompuroineet ja kaatuneet, kestomenestyjä Classic on kyennyt uusiutumaan ja pysymään nälkäisenä. Koko organisaation intohimo ja saavutustarve ovat säilyneet ennätyksellisestä ylivoimasta huolimatta. Classicin nykyjoukkue lienee Salibandyliigan kaikkien aikojen paras, Luukkonen lisää.

Maajoukkuetähtiä vilisevä joukkue oli runkosarjan paras monella mittarilla. Classic päästi muun muassa vähiten maaleja Salibandyliigan joukkueista. Puolustuksen lisäksi joukkueen hyökkääjistöstä löytyy monia huippunimiä, jotka ovat myös Suomen maajoukkueen vakiokasvoja. 

Esport Oilersin lippulaivan lähtökohdat pudotuspelisarjaan

Oilers esitti Happee-sarjassa oivaa ja maltillista pallollista peliä. Puolustuspäässä kentällä nähtiin tiivis Öljymiehistö, joka onnistui tilkitsemään oman pään oikeilla hetkillä. Nyt Oilers mitataan viimeistään toden teolla, sillä huimaa pallollista peliä osaava ja kovaa puolustava kestomenestyjä Classic ei ole tottunut häviämään.

Kovan haasteen edessä Oilers lähtee nöyränä, mutta täynnä itseluottamusta ottelusarjaan.

Luotamme omaan tekemiseemme ja kirjoitamme uutta sivua tarinaamme. Haluamme tuoda vahvuutemme esille ja toimia tiiviinä yksikkönä läpi ottelusarjan. Odotan, että jokainen joukkueen jäsen tekee oman parhaansa, uskaltaa elää hetkessä ja nauttia Öljykeväästä, Luukkonen toteaa.

Ottelusarja pelataan paras seitsemästä-systeemillä. Finaalipaikkaan vaaditaan siis neljä voittoa, ja ensimmäistä Öljymiehistö lähtee hakemaan keskiviikkona Tampereelta. Perjantaina espoolaisyleisöä herkutellaan toisen välierän merkeissä, kun välieräpari kohtaavat toisensa Tapiolan Urheiluhallilla.

Lähdemme opintomatkalle ja haastamaan itseämme. Hyvänä vertailukohtana on viime kausi, jolloin emme saaneet Classicilta ottelusarjassa peliäkään - emme olleet edes ihan lähellä. Meillä on ollut koko kauden ajan loistavia kotiottelutapahtumia ja varsinkin pudotuspeleissä yleisö on tukenut meitä upeasti. Toivottavasti kannustus kiihtyy entisestään ja siivittää Öljymiehet kauden parhaisiin esityksiin, kun panokset ovat suurimmat, Luukkonen päättää.

LÄHDE FANIMATKALLE VÄLIERÄN AVAUSOTTELUUN TAMPEREELLE:

Lähtö: KE klo 15.30 Esport Arena

Hinta: 25€ sisältäen kyydin ja ottelulipun

Ilmoittaudu mukaan: jonasz.savolainen@esport.fi

Näin pelataan: 

Ke 27.3.2019 18:30 Classic – Oilers Tampere Areena
Pe 29.3.2019 18:30 Oilers – Classic Tapiolan UH
Su 31.3.2019 18:00 Classic – Oilers Tampere Areena
Ke 3.4.2019 18:30 Oilers – Classic Tapiolan UH
Pe 5.4.2019 18:30 Classic – Oilers Tampere Areena (tarvittaessa)
Su 7.4.2019 18:00 Oilers – Classic Tapiolan UH (tarvittaessa)
Ti 9.4.2019 18:30 Classic – Oilers Tampere Areena (tarvittaessa)

Liput Oilersin kotiotteluihin kätevästi ennakkoon ja halvemmalla myy TIKETTI.FI

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!

Siirry arkistoon »