Ottelusarjaraportti: Esport Oilers marssi välieriin puhtaalla pelillä

16.03.2019

Öljymiehet selvitti perjantaina tiensä Salibandyliigan välieriin. Oilers oli kuskin paikalla koko ottelun ajan, takoi taululle mahtavat 9-5 lukemat ja matkasi ensimmäisenä pudotuspelijoukkueena välieriin otteluvoitoin 4-0. 

Tästä ottelusarjasta povattiin todella tasaista, mutta sellaista siitä ei saatu ainakaan voittoja katsomalla. Espoolaisten runkosarjan loppu ei ollut lupauksia herättävä, mutta Öljymiehet näytti, että pudotuspelit ovat eri pelejä. Oilers aloitti ottelusarjan vahvasti voittaen hieman yllättäen Jyväskylässä ja jatkoi vahvaa virettään myös toisessa ottelussa kotihallissaan vieden pelin nimiinsä 3-2 lukemin. 

Kolmas kamppailu oli käänteentekevä - Happee johti ottelua lukuunottamatta Oilersin avausosumaa. Jyväskyläläisjoukkue oli jyskyttävän kotiyleisön edessä päätöserässä jo 5-3 johdossa. Tässä vaiheessa näytti, että ottelusarja saisi uuden luonteen, vaan toisin kävi. Öljymiehet nousi vielä päätöserässä tasoihin ja vei kamppailun nimiinsä jatkoajalla Riku Holopaisen osumalla. 

Neljänteen otteluun lähdettäessä kuva tasaisesta ottelusarjasta oli hieman pirstoutunut. Kukaan ei kuitenkaan uskaltanut sanoa varmaksi, että Tapiolan Urheiluhallissa nähtäisiin välieräsarja kolmen vuoden tauon jälkeen. Perjantain ottelun jälkeen se käy kuitenkin toteen. 

Oilers pelasi hienoa salibandya ja puolusti erittäin kurinalaisesti sekä hyökkäsi tehokkaasti. Ensimmäistä kertaa joukkueiden välisissä otteluissa ei menty kolmanteen erään tasatilanteessa, vaan kotijoukkue johti ottelua hienon toisen erän ansiosta 4-2. Päätöserässä tahti senkuin kiihtyi, ja Öljymiehet johti ottelua 48.minuutin kohdalla 7-2. Happee sai vielä kirivaihteen päälle ja kavensi kuusi minuuttia ennen loppua 7-4:ään. Lähemmäksi vierailijat eivät enää päässeet ja loppujen lopuksi Oilers marssi välieriin upealla 9-5 voitolla. 

Päävalmentaja Heikki Luukkonen oli tyytyväinen omiensa tasapainoisiin suorituksiin ja siihen, että Oilers pystyi pelaamaan sarjan omilla vahvuuksilla sekä sai ne hyvin näkymiin jokaisessa ottelussa. Hän painotti myös koko kauden rakennettua nuorta joukkuetta ja sen kasvamista kevään tärkeisiin peleihin. 

- Meidän joukkue hoiti hyvin ne asiat, joita olemme koko kauden rakennettu. Pystyimme pelaamaan omilla vahvuuksillamme sekä saimme ne hyvin näkyviin tässä ottelusarjassa. Se oli loogisen pitkän prosessin tulos. Kun kausi etenee ja saamme yhteisiä kokemuksia, niin tuloksetkin paranevat. Pelin tasapaino oli ottelusarjassa kauden parasta lukuunottamatta ihan tämän iltaisen ottelun loppua. Olemme saaneet mustat hetket harmaiksi ja sitä kautta pelin läpivienti on helpompaa. Nyt jätkät palauttelee ja lataa akut kohti tulevaa sarjaa. Jos maanantaina on välierävastus selvillä, niin tähdätään siihen, mutta jos ei ole, niin mennään tällä omalla tarinallamme ja keskitytään meidän hommien eteenpänviemisiin, Luukkonen avasi ottelusarjaa sekä hiukan tulevaa. 

Oilersin välierävastustaja on siis vielä avoinna. Seuraa tiiviisti Öljymiehien sosiaalisen median kanavia, niin tiedät milloin on aika tulla kannustamaan Espoon ylpeys huippusuorituksiin.

Lopuksi Luukkonen lähetti vielä kiitokset sekä terveiset kotiyleisölle. 

- Mieletön kiitos kaikille siitä, että meillä oli molemmissa tämän ottelusarjan kotiotteluissa upeat tapahtumat. Hienoa kannustusta ja yleisö eli mahtavasti mukana. Tästä vain pelit kiihtyy ja meininki tiivistyy. Toivottavasti saamme vielä lisää väkeä paikalle ja ihmiset syttyy tähän öljykevääseen. 

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!

Siirry arkistoon »