Esport Oilers ottaa merkittävän askeleen pelaajakehityksessä - espoolaisten valmennujärjestelmä tehostuu pelaajien arjessa

15.03.2019

Suomen johtava salibandyseura Esport Oilers ammattimaistaa entisestään pelaajien kehittämistä XPS Networkin avulla. Koko seuran käyttöön tuleva valmennusohjelmisto auttaa tiedon organisoinnissa, valmennuksen suunnittelussa, pelaajien ja valmentajien välisessä kommunikaatiossa ja tehdyn työn kriittisessä analysoinnissa. Oilers on ensimmäinen salibandyseura Suomessa, joka ottaa XPS Networkin käyttöön.

"Olemme pidemmän aikaa etsineet kokonaisvaltaista ja muokkautuvaa työkalua harjoittelun suunnitteluun, ottelu analysointiin, sekä urheilijan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. XPS Network on koettu testijakson aikana näihin vaatimuksiin sopeutuvaksi. Työkalua hyödynnämme koko seuran harjoittelun suunnitteluun, sekä analysointiin valmentajien ja valmennusvastaavien toimesta. Lisäksi nuoruus ja huippuvaiheessa tehostamme otteluanalysointia ja kokonaisvaltaisesti urheilijan kehittämistä työkalun kautta saatavan datan avulla", sanoo Esport Oilersin tominnanjohtaja Jouni Vehkaoja.

image1.jpeg

Oilers ottaa valmennusohjemiston käyttöön loppukevään aikana, jolloin ammattimaiset työkalut ovat heti käytössä jo tulevan kauden suunnittelussa.

"XPS Network tulee helpottamaan valmentajien systemaattisen ja pitkäjänteisen harjoittelun suunnittelua seuran valmennuslinjan mukaisesti. Työkalun avulla valmentaja pääsee rakentamaan ja jakamaan helposti niin jakso, kuin harjoituskohtaisen suunnitelman valmennustiimin sisällä. Systemaattisen suunnittelun kautta saamme helposti myös tietoa mihin harjoittelu on painottunut ja miten ikävaiheen painopisteet toeutuvat. Tulevaisuudessa tämän datan pohjalta pääsemme kehittämään ja tehostamaan ikävaiheiden painopisteitä myös", kertoo Esport Oilersin valmennuspäällikkö Henry Myyryläinen.

Urheiluseurojen näkökulmasta on oleellista, että kerätty tieto säilyy seuran hallinnassa valmentajista riippumatta. Tällä tavalla esimerkiksi uusien valmentajien sisäänajo seuran valmennuskulttuuriin helpottuu merkittävästi.

Tyypillisesti valmentajan tai valmennuspäällikön vaihtaessa seuraa hän ottaa läppärinsä ja mappinsa mukaansa ja vuosien saatossa tehty työ katoaa samalla. XPS Networkin myötä näin ei tapahdu. Kaikki kerätty ja luotu tieto säilyy seuran omaisuutena ja auttaa uusien henkilöiden sisäänajossa seuran tapaan toimia, jatkaa Myyryläinen.

Sideline Sports on Islantilainen ohjelmistoyritys, jonka XPS Network valmennusalustaa käyttävät mm.Ruotsin salibandyliitto, Tsekin salibandyliitto, useat sveitsiläiset, tsekkiläiset ja ruotsalaiset huippujoukkueet kuten Storvreta, Falun, Linköping ja Växjö Vipers. Muissa lajeissa ohjelmistoa käyttävät esim.Islannin jalkapalloliitto, Norjan jalkapalloliitto, Tanskan käsipalloliitto, Ruotsin käsipalloliitto, Norjan käsipalloliitto ja monet jalkapallon, käsipallon ja koripallon suurseurat.

Lisätietoja:

Jouni Vehkaoja, toiminnanjohtaja, Esport Oilers 050 543 2992, jouni.vehkaoja@esport.fi

Henry Myyryläinen, valmennuspäällikkö, Esport Oilers 044 770 3226, henry.myyrylainen@esport.fi

Toni Kallio, maajohtaja, Sideline Sports - XPS Network 0400 456 012,

toni@sidelinesports.com

Sideline Sports - “For the love of developing athletes”

12.04.2019Uusien kaupunginosajoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
20.06.2019Niko Laiti siirtyy Oilersista Indiansiin
04.06.2019Haetaan valmentajia kaupunginosajoukkueisiin!
23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!
23.05.2019Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin
22.05.2019Salibandykoulujen ja harrasteryhmien ilmoittautuminen on avattu!
20.05.2019Tuomas Tikkala vastaa seuran fysioterapia ja kuntoutuspalveluista
08.05.2019Oilers Junior Games 2019 pelattu
07.05.2019 11:00Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!
04.05.2019Nemo Sipilä ei jatka Oilersissa

Siirry arkistoon »