Pudotuspeliennakko: Oilers - Happee

06.03.2019

Maanantaina pidetyssä pudotuspelien otteluparien valintatilaisuudessa ratkesi, että Oilers ja Happee kohtaavat puolivälierissä. Sarja alkaa torstai-iltana Jyväskylässä.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti. Molemmissa kamppailussa kotijoukkue vei voiton nimiinsä. Jyväskylässä nähtiin tosin Happeen huima päätöserän kiri, jossa se nousi 8-6 voittoon iskien kuusi osumaa Oilersin verkkoon.

Tapiolassa pelatussa ottelussa Öljymiehet nappasi 12-7 voiton mallikkaalla pelillä, ja varsinkin Justus Kainulainen oli liekeissä kuudella tehopisteellä. Runkosarjan molemmissa otteluissa kentällä riitti valtavasti tunnetta, ja yleisö pääsi nauttimaan hienoista yksilösuorituksista ja maaleista.

Kahden tulivoimaisen joukkueen keskinäiset ottelut lupaavat alkaviin pudotuspeleihin aimo annoksen viihdettä ja väriä. Joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä viimeksi vuoden 2016 välierässä. Tuossa ottelusarjassa nähtiin tasaisia vääntöjä, nousuja tappioasemasta, murskavoittoja, rankkarikisoja, fyysisiä otteita ja kaikkea muuta mahdollista, mitä salibandykentällä voi tapahtua.

- Hirvien kevätpeijaisissa on peli tavannut virrata ja tunteet räiskyä. Odotan tapahtumarikasta ja värikästä ottelusarjaa, Esport Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen ennakoi.

Happee

Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Happee on menestynyt viime vuosina. Jyväskyläläiset ovat viimeisen viiden vuoden aikana voittaneet neljä mitalia. Historiansa ainoan mestaruuden se voitti keväällä 2014. Viime kaudella Happee jäi hopealle, kun se hävisi Superfinaalissa Classicille.

Happee on 2010-luvun kestomenestyjä suomalaisessa salibandyssa. Hirvet ovat sementoineet asemansa mitalipeleissä ja kruununa on miesten mestaruus useamman junnukannun jatkona. Jyväskylässä on löydetty oma identiteetti ja tapa toimia, joka on rakennettu kestävälle pohjalle. Erityisen ihailtavaa on kuinka kansainvälisillä kentillä marinoituneet huippupelaajat palaavat kotikonnuille menestymään ja siirtämään kulttuuria seuraaville polville, Heikki Luukkonen kertoo ajatuksiaan Happeesta.

Tällä kaudella Happee on esiintynyt jälleen vahvasti. Joukkue hävisi runkosarjan aikana ainoastaan kertaalleen kaksi ottelua perätysten. Neljänneksi sijoittunut joukkue keräsi 26 ottelun runkosarjassa 54 pistettä. Tehdyissä ja päästetyissä maaleissa joukkueet löytyvät perättäisiltä sijoilta. Happee päästi muutaman maalin vähemmän, kun taas Öljymiehet vei tehdyt maalit niukasti.

Happeen hirvirytkettä etunenässä johdattaa laitahyökkääjä Peter Kotilainen. Pistepörssin voittaja on Suomen maajoukkueen ykköshyökkääjiä ja hänen palkintokaapista löytyy myös kaksi maailmanmestaruutta. Jami Manninen, Paul Kotilainen ja Mika Kohonen voidaan myös luetella joukkueen tehopelaajiin.

Happee on tunnettu värikkäistä persoonista, joille annetaan sopivasti taiteellisia vapauksia. Joukkue on myös tasapainoinen ja hyvin roolitettu kokonaisuus, josta löytyy valtava määrä kokemusta, Luukkonen jatkaa tarinaa puolivälierävastustajasta.

Puolustuksessa Kohosen lisäksi tärkeä palanen on Eemil Ukkonen. Maalinsuulle Happee voi heittää torjujan kahdesta vaihtoehdosta, sillä Markus Laakso ja Miro Tuomala pelasivat runkosarjan puoliksi. Näistä kahdesta Laaksolla oli koko runkosarjan parhaat maalivahtitilastot, mutta ottelusarjan aikana molemmat maalivahdit voidaan nähdä aloittavassa roolissa.

Oilers

Oilersin viimeisin mitali löytyy vuodelta 2016, kun joukkue hävisi Superfinaalissa Classicille. Kahtena edellisenä kautena joukkue on jäänyt puolivälieriin, mutta tällä kaudella joukkue on osoittanut lupaavia merkkejä tulevaan.

Runkosarjasijoitus parani viime kaudesta, ja joukkueen uudet kasvot ovat löytäneet paikkansa joukkueessa. Öljymiehistö seilasi runkosarjassa parhaimmillaan kahdeksan ottelun voittoputkessa. Sarjataulukon top 4-joukkueista Classic oli ainoa, jolta nuori espoolaisjoukkue ei pystynyt voittoa ottamaan.

Runkosarjan viimeiset ottelut eivät ehkä olleet Oilersilta sitä parhaimmistoa, mutta kevään peleissä kaikki pudotuspelijoukkueet pääsevät aloittamaan niin sanotusti alusta. Joukkueessa on paljon potentiaalia ja halua menestyä, mutta se vaatii ison määrän työtä tulevissa otteluissa.

- Menestysnälkä ja ylpeys meidän tarinasta ovat päälimmäiset fiilikset. Hommia on painettu hartiavoimin viime keväästä asti ja olemme ottaneet yhdessä isoja kehitysaskelia. Jengissä on loistava ilmapiiri ja huumori hersyy. Happee on kivenkova vastustaja, mutta me lähdemme mittaamaan itseämme, Luukkonen kertoo Öljymiehistöstä.

Tulevilta viikoilta odotan, että jokaisella meidän jätkällä huippu-urheilijan tinkimätön asenne ja teemme oman parhaamme. Kaikki peliin, heittäytymistä ja hetkessä elämistä. Näen puolivälieräsarjan yhteisenä mahdollisuutena nousta jenginä seuraavalle tasolle, Luukkonen jatkaa.

Oilersin ja Happeen välinen sarja alkaa siis torstaina Jyväskylässä, sillä Happeella on paremman sijoituksen myötä kotietu. Ottelusarja ratkeaa, kun toinen joukkueista saavuttaa neljä voittoa. Tapiolassa kevään ensimmäinen pudotuspeliottelu pelataan maanantaina, kun joukkueet astelevat kaukaloon toisen puolivälieräottelun merkeissä.

On päivänselvää, että kun valtakunnan kahdeksasta parhaasta ryhmästä puristetaan neljä mitalipeleihin, niin rima on todella korkealla. Matsit tulevat olemaan värikkäitä ja sarjasta on helppoa ennustaa ikimuistoista. Toivon, että espoolaisyleisö löytää runsaslukuisena paikalle ja siivittää Öljymiehet jättämään kaiken kentälle. Tarvitsemme kaiken, päävalmentaja Luukkonen kertoo lopuksi.

1.puolivälieräottelu on katsottavissa Ruutu+ -palvelun kautta. Ottelu alkaa torstaina kello 18.30. Maanantain kotiavaukseen liput myy ennakkoon Tiketti.fi! 

Otteluohjelma (esportoilers.fi)

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!
18.06.2020Tyttösäbän ilmainen starttikurssi elo- ja syyskuussa!
05.06.2020Kiinnostaako valmennustyö?
05.06.2020Etsitkö vielä joukkuetta ensikaudeksi?
17.04.2020Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu- ja harrastetoimintaan
16.04.2020 18:28Öljymiesten joukkue kaudelle 2020-21 on julkaistu
08.04.2020Hae mukaan haastaja- ja harrastejoukkueisiin!
08.04.2020Urheilutoiminnan vastuualueissa muutoksia! Harraste- ja haastajatoimintaan erityispanostus
06.04.2020 18:00Jasper Juuti ja Tuomas Iiskola Öljymiehiin!

Siirry arkistoon »