Runkosarja pakettiin lauantaina - Oilers ja Classic kohtaavat Tapiolassa

27.02.2019

Runkosarjan päätöskierros pelataan tulevana lauantaina samanaikaisesti, kun kaikki illan ottelut vihelletään käyntiin kello 17.00. Öljymiehet ja Classic laittavat Tapiolassa runkosarjan pakettiin tämän kauden osalta.

Tamperelainen Classic on kärsinyt tällä kaudella ainoastaan yhden tappion varsinaisella peliajalla. Kolme viimeistä suomenmestaruutta voittanut ryhmä vei tälläkin kaudella runkosarjan voiton ylivoimaisesti.

Sarjakärki Classic on Oilersille mieluisa vastus pudotuspelien alla. Espoolaiset pääsevät mittaamaan todellisen tasonsa kevään isoimpien pelien kynnyksellä hallitsevaa suomenmestaria vastaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Classicin 6-4 kotivoittoon.

Hyvillä fiiliksillä päätösotteluun, kiva päästä taas pelihommiin pienen tauon jälkeen. Hyvä saada tämmönen kova mittari ennen playoffeja, monipuolinen Öljymies Kalle Keskitalo myötäilee.

Keskitalo myöntää, että edessä häämöttäviä pudotuspelejä ei ole tullut ainakaan vielä liiaksi pohdittua.

Ihan hirveästi ei ole tullut pudotuspelejä vielä ajateltua, kun runkosarjaakin on peli vielä jäljellä. Hoidetaan viimeinen peli hyvällä esityksellä loppuun, niin varmasti saadaan siitä potkua pleijareihin.

Oilersilla on kasassa viimeisestä kymmenestä ottelusta kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Tosin nuo molemmat pistemenetykset ovat osuneet kolmeen viime kamppailuun, joten pientä petrattavaa Oilersin pelistä vielä löytyy.

Runkosarjasijoituksen osalta Öljymiehillä on vielä hyvin pieni sauma nousta neljännelle sijalle ja napata puolivälieriin kotietu. Tämä skenaario voi toteutua ainoastaan, jos Happee kärsii päätöskierroksella Karhuille tappion. Tuolloin Oilersin pitäisi saavuttaa Classic-ottelusta joko kaksi tai kolme pistettä. 

Kentällä niin hyökkääjänä kuin puolustajana viilettävä Keskitalo tietää, että tulivoimaisen Öljymiehistön pärjääminen ei jää maalinteosta kiinni. Keskitalo mainitsee, että joukkue on ollut pitkin kautta maalintekopaikkojen luomisessa kohtuullisen hyvä, ja maalivahtipelikin on onnistunut mainiosti.

Puolustuspään merkitystä kevään pelejä ajatellessa ei voi korostaa liikaa. Sieltä Oilersilla löytyykin vielä jonkun verran petrattavaa. Varsinkin kun loppukauden otteluissa vastaan tulee ainoastaan sarjan kärkijoukkueita, itse puolustustaktiikan lisäksi otteluita pitkälti ratkaisee asenne ja uhrautuvuus omassa päässä.

- Ehkä pientä rentoutta vielä viimestelyihin, ja puolustuspeliä meidän täytyy vielä terävöittää, Keskitalo linjaa kehityskohteita.

Classic on Öljymiehille kyseistä kehityskohdetta ajateltuna oiva vastus, sillä joukkue on mättänyt toiseksi eniten maaleja runkosarjajoukkueista. Tamperelaisten hyökkääjät eivät esittelyjä kaipaa, sillä maajoukkuetähtiä vilisevä joukkue saa varsinkin kahteen ensimmäiseen ketjuun todella vaarallisia hyökkäysalueen pelaajia. 

Toisaalta Oilers pääsee myös testaamaan maalintekovoimaansa runkosarjassa vähiten maaleja päästänyttä puolustusta vastaan, joten kaiken kaikkiaan päätösottelu tulee olemaan todella mielenkiintoista seurattavaa.

- Uhrautuvaa puolustuspeliä tarvitaan lauantaina. Pelataan kuitenkin omaa peliä hyvällä tasolla ja käytetään maalintekopaikat paremmin, niin eiköhän se Classic kaadu, Keskitalo ennakoi matsia.

Oilersin pistepörssin kärkinimi Justus Kainulainen on esiintynyt oivalla tasolla viime kamppailussa ja läpi kauden. Myös Keskitalo tuo Kainulaisen nimen esille kysyttäessä hyvävireistä Öljymiestä lauantain kamppailua silmällä pitäen.

Nostetaan tämmönen vähän tuntemattomampi nimi, Justus Kainulainen. Kovassa vireessä poika ollut ja ei näytä vauhti hyytyvän, Keskitalo päättää.

Liput kätevästi ennakkoon ja halvemmalla myy TIKETTI.FI!

OILERS - CLASSIC

LA 17.00

TAPIOLAN URHEILUHALLI

Tervetuloa!

26.03.2020Avoimet valmentajapaikat kaudelle 2020-21!
24.03.2020Öljypoikien uutiset: KIITOS NGAB-AKATEMIA
24.03.2020Oilers A-D-poikajoukkueet kaudella 2020-21
23.03.2020Oilers A-D tyttöjoukkueet kaudelle 2020-21
19.03.2020Öljypoikien uutiset: KIITOS NG05
19.03.2020A ja B-poikien edustusjoukkueet jatkavat akatemiamallia
15.03.2020Öljypoikien uutiset: KIITOS NG04
13.03.2020Tiedote: Seuran kaikki toiminta on keskeytetty maaliskuun loppuun asti
10.03.2020Öljypoikien uutiset: viikko 10
06.03.2020 18:28Tiedote: Esport Oilersille uusi logo ja visuaalinen ilme

Siirry arkistoon »