Espoon Derbyn ennakko: Espoon herruus jaossa perjantaina

30.01.2019 14:17

Öljymiehet ja Westend Indians kohtaavat perjantaina Espoon Derbyn merkeissä, joka on Salibandyliigan kovatasoisin taistelu saman kaupungin herruudesta ja runkosarjan suurin yksittäinen peli. 

Kyseessä on kolmas kerta kun joukkueet tuovat taistelun Espoon herruudesta Metro Areenan kirkkaisiin valoihin. Oilers on ollut jäähallipeleissä toistaiseksi voittamaton, sillä molemmilla kerroilla Öljymiehet on poistunut kentältä täydet pisteet mukanaan.

Viimeksi joulukuussa kohdanneet espoolaisjoukkueet ovat pelanneet melko tasaisesti derbyhistorian aikana, kuten Westend Indiansin uutinen kertoo. Oilersilla on paikalliskamppailuista yksi voitto enemmän kuin Indiansilla, mutta "Heimo" on voittanut kaksi viimeisintä derbyä.

Derbytunnelma on levittäytynyt myös pelaajiin, sillä Oilersin nuori tehohyökkääjä Heikki Iiskola odottaa jo vesi kielellä tulevaa kamppailua. Iiskola edusti vielä viime kaudella Indiansin väreissä, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran Metro Areenalla.

Erittäin odottavin ja vahvoin fiiliksin perjantan peliin! Jengissä ollu hyvä meisinki nyt viime pelien ja viikkojen ajan nii varmasti hyvä peli tulossa.

Jäähallissa pelatuissa derbyissä on ollut selvästi keskivertoa parempi tunnelma. Pelaajat saavat tälläkin kertaa nauttia Metro Areenan tuhatpäisestä yleisöstä, joka on Salibandyliigassa harvinaista herkkua.

- Isot odotukset pelistä ja itse tapahtumasta! Toivotaan mahollisimman suuri osallistujamäärä niin saadaan hyvä tunnelma peliin, Iiskola odottaa.

Yleisö sen sijaan pääsee viihtymään kahden nuorekkaan ja taitavan joukkueen pelistä. Ekstralatausta kentälle tuo Oilersin taistelu kotiedusta, ja Indians halu parannella asemiaan pudotuspeliviivan yläpuolella. 

Indians lähtee Espoon Derbyyn kahden pelin voittoputkessa. Joukkue on tällä hetkellä runkosarjan seitsemännellä sijalla, kun 22 ottelusta kasassa on 31 pistettä. Joukkueen Tupla-pelaaja Aaro Astala löytyy pistepörssin kymmenenneltä sijalta. 

- "Kuulaa" (Indiansin päävalmentaja Mika Laurikainen) tuntien erittäin kurinalanen jengi, joka pelaa omaa peliään. Varmasti hyvä peli tulossa, muttei välttämättä niin vauhdikas. Virheiden merkitykset korostuu tässä pelissä, Iiskola ennakoi tulevaa koitosta ja vastustajaa. 

Edellinen Espoon Derby päättyi joulukuussa Indiansin kotivoittoon rangaistuslaukauskisan jälkeen. Viime keväänä Oilers kärsi kotitappion Heimolle, joten alla on kaksi tappiota paikallisotteluista. Joukkueella kulkee tällä hetkellä mukavasti, joten Öljymiehillä on nyt oiva sauma päästä takaisin Espoon valtaistuimelle.

Oilers on runkosarjassa neljäntenä pisteen perässä TPS:aa. Espoon herruuden lisäksi tärkeät kolme pistettä toisivat turvaa taistelulle neljän parhaan joukossa.

- Perjantaina voitto tulee, kun jatketaa siitä missä nyt ollaan ja miten ollaan viime aikoina pelattu. Oman pelin kautta ekaks, eikä mietitä liikaa vastustajaa, niin eiköhän se peli meille käänny, Iiskola pohtii.

Iiskola, ja koko Oilersin ykkösketju Onni Piiparisella, Justus Kainulaisella, Rasmus Markelinilla ja Antti Suomelalla maustettuna, on ollut liekeissä Oilersin voittoputken aikana. Iiskola kuitenkin vinkkaa, että perjantaina ottelussa kannattaa seurata erästä Oilers-hyökkääjää ykkösketjun ulkopuolelta.

- Kannattaa seurata Casper Pfitzneriä. Isoissa peleissä astuu esiin, kun sitä tarvitaan, Iiskola päättää. 

Derbyviikonloppu huipentuu lauantaina miesten Suomi-Ruotsi maaotteluun

Espoon Derby Metro Areenalla alkaa perjantaina kello 19.00. Samalla ottelulipulla tai Oilersin jäsen- ja kausikortilla pääsee katsomaan myös kello 16.15 alkavaa U19-poikien maaottelua. Suomen U19-maajoukkueessa löytyy myös Oilers-edustusta, sillä Jani Rauhala, Eetu Manninen ja Nemo Sipilä iskevät perjantain lisäksi myös lauantaina Ruotsin poikien maajoukkuetta vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseinen kolmikko on poissa Öljymiesten kokoonpanosta perjantain derbyssä.

Metro Areenan Derbyviikonloppu huipentuu lauantaina kello 16.00, kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat miesten maaottelussa. Tuossa ottelussa Suomea edustavat Casper Pfitzner, Justus Kainulainen, sekä Antti Suomela. Kolmikko edustaa Öljymiehiä normaalisti perjantain derbyssä.

Lisätietoa tapahtumasta ja lipunmyynnistä!

Otteluohjelma

Pe 1.2.2019 

15:30 Ovet ja lipunmyynti avautuvat
16:15 Suomi U19 – Ruotsi U19
19:00 Oilers – Westend Indians (Salibandyliiga)

La 2.2.2019

12:00 Ovet avautuvat
13:00 Suomi U19 – Ruotsi U19
16:00 Suomi – Ruotsi miehet

Paikka: Espoo Metro Areena (Urheilupuistontie 3, 02120 Espoo)

(Salibandy.fi)

 

17.04.2020Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu- ja harrastetoimintaan
16.04.2020 18:28Öljymiesten joukkue kaudelle 2020-21 on julkaistu
08.04.2020Hae mukaan haastaja- ja harrastejoukkueisiin!
08.04.2020Urheilutoiminnan vastuualueissa muutoksia! Harraste- ja haastajatoimintaan erityispanostus
06.04.2020 18:00Jasper Juuti ja Tuomas Iiskola Öljymiehiin!
06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
02.04.2020Öljymiesten kausi pakettiin - päävalmentaja Luukkonen haastattelussa
26.03.2020Avoimet valmentajapaikat kaudelle 2020-21!
24.03.2020Öljypoikien uutiset: KIITOS NGAB-AKATEMIA
24.03.2020Oilers A-D-poikajoukkueet kaudella 2020-21

Siirry arkistoon »