Öljypoikien uutiset: NGA ja NG03 sarjakärjessä

14.01.2019

Öljypojilla oli jälleen vilkas ja menestyksekäs otteluviikko. Viidestä ottelusta Öljypojat saalistivat neljä voittoa ja samalla NGA ja NG03 parantelivat asemiaan sarjataulukon kärjessä.

Oilers NG03 11 - 2 OLS (2-1, 3-0, 6-1)

Tiikerit 3 - 12 Oilers NG03 (1-6, 2-3, 0-3)

NG03 suuntasi menneellä viikolla Eerikkilään FBA pelitapahtumaan. Tapahtumassa he pääsivät testien, harjoitusten ja videopalavereiden lisäksi myös pelaamaan kaksi SM-ottelua. Tällä kertaa vastaan asettuivat OLS ja Tiikerit, joita vastaan he eivät ole vielä tällä kaudella pelanneet. NG03 kertoo että leiri oli heidän osaltaan onnistunut ja he saivat hiottua harjoiteltuja teemoja tositilanteessa.

- Viimekauden välierävastustajaamme OLS:aa vastaan matsi lähti hieman tunnustellen liikkeelle, mutta ottelun edetessä saimme koneet pikkuhiljaa käyntiin ja kolmas erä olikin jo selkeästi meidän. Joukkue toteutti otteluun asetettuja teemoja hyvällä asenteella. Max Tavaila torjui hienosti maalissa haastavassa ottelussa, jossa torjuntatöihin pääsi harvakseltaan ja yleensä nekin kerrat olivat lähes poikkeuksetta pahoja. Kenttäpelaajista Olli Jokela pelasi hienenon pelin, kruunaten pelinsä varmalla rankkarilla, raportoi päävalmentaja Timo Karppanen.

- Tiikeri-ottelussa oli taasen hieman ylimääräistä latausta, koska meidän riveissä on kaksi peluria viimevuoden Tiikereistä ja Tiikereissä yksi ex-Oilers. Tässä ottelussa oli tarkoitus painaa kaasu pohjaan heti startista ja näin kävi. Teimme ensimmäisen maalin ajassa 0:21 ja eka erä meille 6-1. Loppu meni vähän pelailuksi molempien joukkueiden tyytyessä pelailemaan sopuisasti pitkän päivän päätteeksi. Ottelun onnistuja oli Niklas Nevalainen joka kruunasi hienon leirin kauden ensimmäisellä osumallaan. Topi Salonen palasi sairastelun jälkeen taas lähelle omaa tasoaan iskien pari maalia. Lassi Viitanen kunnostautui tällä kertaa syöttelijänä 1+4 tehoillaan, Karppanen vielä jatkaa.

Tilastot 

Oilers NG03 on sarjataulukon piikkipaikalla kolmentoista pelatun ottelun jälkeen. Toiseksi sijoittunut Westend Indians on pelannut kaksi ottelua enemmän. Vielä heillä on yhdeksän runkosarjan ottelua jäljellä tällä kaudella.

sarjataul_c1_tammi19.jpg

Tiikerit 8 - 6 Oilers NGB (2-2, 3-2, 3-2)

- Tasainen vääntö läpi pelin. Kahteen ekaan erään olisi toivonut vielä vähän lisää malttia pallolla. Kolmannessa erässä kun kaveri pääsi parin maalin karkumatkalle, niin he pelasivat fiksusti johtoasemassa, emmekä onnistuneet kunnolla pääsemään paineelle ja sitä kautta taistelemaan voitosta, kertoo lyhyesti ottelusta päävalmentaja Hannu Mattila.

Tilastot

NGB_Marika.jpg

Kuva: Marika Kuusela

FBC Turku 4 - 7 Oilers NG04 (3-2, 1-3, 0-2)

- NG04 pelikierros vei joukkueen FBC Turun vieraaksi heidän upeaan kotikaukaloon.
Ottelu oli meidän melko täydellistä pallollista hallintaa, mutta koko kauden kiusannut maalinteon vaikeus koristeli totuttuun tapaan. Sitä ei kiihdyttänyt edes kahden ensimmäisen hyökkäyksemme jälkeen taululla olleet lukemat 0-2. Vastustaja rokotti omista paikoistaan paremmalla prosentilla ja ottelusta meinasikin tulla totutun tasainen. Viimeisen puolituntisen 4-0 voitto ratkaisi kuitenkin pelin meille 4-7. Ottelun onnistujia oli Aaro Hälikkä, joka tuli NG05-joukkueesta maistelemaan isompien poikien SM-sarjaa ja onnistui todella hyvin omassa pelissään. Eemeli Kolari pelasi myös erityisen hyvän ja varman pelin dominoiden kenttätapahtumia käytännössä miten halusi, kertoi valmentaja Sami Hietanen.

- Pleijarit ovat vielä omissa käsissä, nyt pojat ja valmennus kiristää ruuvia kohti kevättä, rakkaudesta salibandyyn, Hietanen jatkaa.

Tilastot

Oilers NGA 7 - 6 Nokian KrP (1-1, 4-2, 2-3)

- KRP pelin ensimmäinen erä sujui tunnustelevissa merkeissä. Pitkä pelitauko näkyi kentällä hitaana reagointina, eikä erä tarjonnut sen suurempia ihmeitä kummankaan joukkueen toimesta. Toisen erään parannettiin omaa tekemistä ja karattiin ennen puoltaväliä jo 4-1 johtoon. Kolmannen erän avausvaihdossa kaveri naulasi vastiksesta ja tuli jo maalin päähän. Loppuerä mentiin pääosin tasaisissa merkeissä ja meille lopulta tiukka 7-6 voitto. Ottelun kulku oli melko odotetunlainen ja kaveri tarjosi kovan vastuksen heti vuodenvaihteen kärkeen. Pelillisesti ei oltu kuin ajoittain halutulla tasolla, ja erityisesti pallottomaan pelaamiseen jäi paljon parannettavaa tulevaa TPS-kamppailua silmällä pitäen. Otetaan pinnat vastaan ja ollaan valmiita parantamaan otteita tiistaina Turussa, kertoo päävalmentaja Aleksi Lammi.

Tilastot

Nyt neljäntoista ottelun jälkeen NGA majoittuu sarjan piikkipaikalle erona toisena olevaan Seinäjoen Peliveljiin kolmella pisteellä, kun peliveljillä on pelattuna yksi ottelu enemmän. Vielä jäljellä on kahdeksan ottelua, joissa Oilers kohtaa kaikki viiden kärkeen tällä hetkellä sijoittuneet joukkueet.

NGA_sarjataul_tammikuu19.jpg

Seuraavat ottelut:

15.1. klo 18:30 TPS - Oilers NGA, Leaf Areena

19.1. klo 14:30 Oilers NGB - SC Hawks, Esport Areena

19.1. klo 18:00 Tiikerit - Oilers NGA, Tikkurilan Urheilutalo

20.1. klo 14:30 Oilers NG03 - Pelicans SB, Esport Areena, kenttä 7

12.04.2019Uusien kaupunginosajoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
20.06.2019Niko Laiti siirtyy Oilersista Indiansiin
04.06.2019Haetaan valmentajia kaupunginosajoukkueisiin!
23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!
23.05.2019Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin
22.05.2019Salibandykoulujen ja harrasteryhmien ilmoittautuminen on avattu!
20.05.2019Tuomas Tikkala vastaa seuran fysioterapia ja kuntoutuspalveluista
08.05.2019Oilers Junior Games 2019 pelattu
07.05.2019 11:00Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!
04.05.2019Nemo Sipilä ei jatka Oilersissa

Siirry arkistoon »