Santeri Lindforsille 200 ottelua täyteen - hyökkääjä kertoo miten liigaura sai alkunsa

09.01.2019

Oilersin monivuotinen luottopelaaja Santeri Lindfors saavutti edellisessä kotiottelussa 200 pelatun runkosarjaottelun rajapyykin. Yhdeksättä kauttaan Öljymiehissä pelaava Lindfors palkitaan perjantaina ennen Koovee-ottelun alkua.

Joulukuun OLS-ottelussa kentällä juhlittiin monella tapaa. Oilers nappasi tuolloin komean 17-8 kotivoiton, ja Santeri Lindfors pelasi 200.ottelun Salibandyliigassa. Lindforsin veljeksistä vanhempi osapuoli juhlisti virstanpylvästä maalin muodossa.

Vain 15 pelaajaa Oilers-historiassa on onnistunut saamaan vyölleen vähintään 200 runkosarjaottelua. Santeri Lindfors on tällä hetkellä ottelutilastossa sijalla 14 ja tulee mitä todennäköisemmin nousemaan tällä kaudella vielä muutaman pykälän ylöspäin.

Öljymiesten tämän kauden joukkueesta ainoastaan Casper Pfitzner ja Ilari Talvitie ovat pelanneet enemmän otteluita Oilersin paidassa. Ykkösenä listalla on 327 ottelua pelannut Oscar Hänninen.

Knoppina voidaan vielä kertoa se, että Lindfors on viimeksi joutunut jättämään runkosarjaottelun välistä kaudella 2011-2012, kun mies oli poissa kahdesta ottelusta.

Mutta miten Oilersin "teräsmies" on joukkueeseen ensimmäistä kertaa päätynyt? Taustalla on hauska tarina, joka sijoittuu vähemmän yllättäen Lindforsin debyyttikaudelle 2010-2011. Tuolla kaudella Öljymiehet nappasi lopulta pronssia Akseli Ahtiaisen toimiessa valmentajana.

- Liigaura alkoi aika hauskasti. Ennen joulua (2010) oli ollut puhetta, että menisin treenailee liigan kanssa. No, ikinä ei tullu mitää virallista vahvistusta, että milloin sitä pitäisi mennä liigatreeneihin. Yhtenä iltana sitten menin normaalisti NGA-junnujen treenivuorolle Esport Arenalle. Joukkueen kokoontuminen oli tuttuun tyyliin siinä aulassa. NGA-koutsi tuli siinä sitten vastaan ja kysyi, että mitäs sä täällä teet, sun pitäs olla liigan treeneissä.

- No ei siinä, liigan treenit alkoi vartin päästä Tapiolan Urheiluhallilla, ja lähin kävelee sinne päin. Kun pääsin perille, vastassa odotti Akseli Ahtiainen, joka tokasi tuttuun tyylinsä suoraan että "kukas sä oot ja mitä sä täällä teet".

- Siinä olin vähän hiljasta poikaa ja mietin omassa päässä, että ehkä mä vaan lähenkin takas junnujen treeneihin. Lopulta sain änkytettyä Aksulle, että oon tuolta junnuista ja mun pitäsi kuulemma tulla treenaa teidän kanssa. Aksu tokaisi mulle, että mukaan vaan sitten. Vedettiin treenit, ja sen jälkeen käytiin joukkueen pelisääntöjä läpi. Tuon illan jälkeen olen pelkästään liigan treeneissä käynyt. Hyvä juttuhan tästä loppujen lopuksi tuli!

Lindfors esiintyi yhteensä kuudessa ottelussa ensimmäisellä Salibandyliiga-kaudellaan. Mies kokee, että paras muisto liiga-ajalta on päivä, jolloin hän sai pukea Öljymiesten pelipaidan ensimmäistä kertaa päälleen liigaottelussa.

- Liian monia hyviä muistoja Öljymiehistä, mutta eka peli varmaan nousee vähän yli muiden. Oltiin Mäkelänrinteen lukion kanssa Eerikkilässä koulujen välisessä sählyturnauksessa. Sain puhelun, jossa minua kysyttiin seuraavan päivän otteluun sairastumistapausten takia. Seuraavana päivänä hallilla selvisi, että olenkin pelaavassa kokoonpanossa ja pääsen pelaamaan samassa ketjussa Matias Kaartisen ja Sylvester Raikamon kanssa.

Lindforsin ensimmäinen liigaosuma syntyi heti hyökkääjän ensimmäisessä vaihdossa.

- Tuo tehoduo tarjos mulle tietenkin pari kivaa leivosta heti ekaan erään, mistä pääsin iskemään ekan liigamaalin. Kiva siitä oli sit jatkaa.

Hieman tuoreempi mieluisa muisto on kaudelta 2015-16, kun Öljymiehet saavuttivat hopeaa.

- Toinen hyvä muisto on se kun tiputettiin Happee rangaistuslaukauksilla täpö täydessä Tapiolan Urheiluhallissa ja päästiin Superfinaaliin.

Lopuksi Lindfors haluaa kiittää seuraa ja jakaa vinkin Öljymiehiin hamuaville junioreille.

Pitäkää pilke silmäkulmassa, mutta totisesti kuitenkin treeneissä! Ja ikinä ei voi liikaa käydä pelailemassa kavereiden kanssa pihasählyä tai muita pienpelejä. 

- Oilersissa on ollut hienoa pelata jo junnuvuosista saakka! Seura, joka on tottunut menestymään, haluaa jatkossakin menestyä ja kehittyä. Mitä muuta seuralta voi toivoa, Lindfors päättää.

OILERS - KOOVEE pe 11.1

18.30 / Tapiolan Urheiluhalli

LIPUT ENNAKKOON TIKETISTÄ!

23.08.2019Unihoc-tapahtuma Esport Arena Shopissa torstaina
22.08.2019Oilers valmennuslinja on julkaistu
05.08.2019Latvian Open 2019 otteluohjelma julkaistu
31.07.2019Valmennusjärjestelmän ja -linjan julkistamistilaisuus ke 14.8.2019
30.07.2019Öljypoikien harjoitusottelut
29.07.2019Harjoitusottelut alkavat - Öljymiehet jälleen mukana Latvian Openissa
28.07.2019Oilers-edustusta miesten toisella maajoukkueleirillä
20.06.2019Niko Laiti siirtyy Oilersista Indiansiin
04.06.2019Haetaan valmentajia kaupunginosajoukkueisiin!
23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!

Siirry arkistoon »