Öljypoikien uutiset: joulutauolle

19.12.2018

Oilers NGA 8 - 3 Happee (2-1, 2-1, 4-1)

Vuoden viimeisestä pelistä lähdettiin hakemaan revanssia vastustaja Happeesta syksyllä kärsityn tappion myötä. Ottelu haluttiin pitää kontrolloidusti omissa käsissä ja tässä onnistuttiinkin varsinkin ottelun alussa. Toista erää värittivät turhat keskialueen menetykset, peli muuttuu aaltoilevammaksi ja Happee pääsi paremmin peliin mukaan. Viimeiseen erään päästiin kuitenkin lähtemään 4-2 johtoasemasta. Kolmannessa erässä pystyttii kypsästi turvaamaan johtoasema ja erän lopulla vastustaja kiri saatiin tyrehdytettyä iskemällä kaksi maalia lyhyen ajan sisään, kommentoi valmentaja Arttu Savolainen.

Tilastot

- Syyskausi on sujunut osaltamme kaiken kaikkiaan nousujohteisesti. Pelillistä kehitystä on tapahtunut alkukauteen nähden varsin paljon, mikä osaltaan on näkynyt myös tuloksissa. Varsinkin puolustuspelaamisessa olemme ottaneet ison loikan eteenpäin. Viimeisessä seitsemässä ottelussa olemme päästäneet keskimäärin reilut 3,5 maalia per peli, mikä on varsin kiitettävä suoritus. Pallollisessa pelaamisessa ollaan keskitytty vahvasti pelin rytmittämiseen ja tilanteiden tunnistamiseen. Tekemistä riittää edelleen paljon, mutta olemme huomattavasti alkukautta paremmin pystyneet kontrolloimaan kenttätapahtumia myös pallolla, kertoo NGA päävalmentaja Aleksi Lammi.

- Pelillisen puolen ohella myös henkisellä puolella ollaan kasvettu isosti. Marraskuun alussa pelatun häviöön päättyneen Classic pelin jälkeen käytiin Spiral-hallilla ottelun jälkeen palaveri, mistä joukkue tuntui sisuuntuneen valtavasti. Pikku hiljaa olemme oppineet riittävää nöyryyttä, ja osoittaneet ennen kaikkea itsellemme, mitä voittaminen vaatii ja minkälaista hintaa pärjäämisestä on oltava valmiita maksamaan. Pääsemme lähtemään joulutauolle ja kohti kevättä hyvistä lähtökohdista, mutta pienintäkään otteen herpaantumista tai liikaa hyvänolon tunnetta ei mielestäni ole havaittavissa eikä siihen ole tippaakaan varaa. Joukkueella on selkeä päämäärä ja tavoitteet, jotka siintävät keväällä. Vielä tykitetään kova harjoitusviikko alle ennen ansaittua joulutaukoa. Kaikki kulminoituu lopulta arjen tekemiseen, ja halutaan olla päivä päivältä parempia yksilöitä ja sitä kautta parempi ja yhtenäisempi joukkue. Haalarinnapit visusti ja tiukasti kiinni, nöyrin mielin mutta hymyssä suin päivä kerrallaan tehdään töitä. Matka jatkuu, kehitytään ja mennään eteenpäin, Lammi vielä jatkaa.

Jokela_Classic03.JPG

Kuva: Janne Jokela

Classic 4 - 8 Oilers NG03 (2-2, 1-3, 1-3)

NG03 palasi lauantaina Classicin 03-ikäluokan kotiluolaan, missä olivat kärsineet viime keväällä finaalisarjassa kirveltävät tappiot.

- Ottelu eteni tasaisissä merkeissä, vaikka tilastojen mukaan Classicille kertyi tuplasti torjuntoja.  Tiukkojen vaiheiden jälkeen onnistuimme lopulta vääntämään tarvittavat maalit selkeään 8-4 voittoon. Olimme edellisen kerran voittaneet Spiral-hallissa viime vuoden syksyllä, joten pisteet maistuivat normaalia enemmän. Ottelu oli hyvähenkinen ja hetkittäin jopa ”lämmin”, taka-askelia ei otettu 1v1 tilanteissa, mutta kättelyssä jo hymykin irtosi, kertoi päävalmentaja Timo Karppanen.

- Ottelussa onnistui tällä kertaa Rasmus Hellsten, joka torjui useita gamesavereita, Lassi Viitanen, joka oli hurjalla pelipäällä 4+1 tehoillaan ja Aaro Ajalin, jonka tarkat rannarit pöllyttivät Cassicin verkkoja kahteen kertaan, Karppanen vielä mainitsee.

Tilastot

NG03 siirtyy pikkuhiljaa joulutauolle, joten joukkue toivottaa Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Oilers NGB 6 - 8 TPS (1-1, 2-4, 3-2)

Alusta alkaen meillä oli vaikeuksia Tepsin karvauksen kanssa ja oma pallollinen peli meni sen myötä vähän roiskimiseksi. Sen myötä kun kaveri sai olla pallolla enemmän niin jouduttiin vähän turhankin paljon paineen alle omassa päädyssä.  Kun Tepsi kaatoi kylmää vettä niskaan toisen erän alussa niin alettiin saada aikalisän jälkeen pikkuisen paremmin juonesta kiinni. Kolmannen erän alkuun kirittiin jo kaverin rinnallekin ja molemmilla oli erinomaisia paikkoja kääntää peli itselleen. Tällä kertaa kaverin viimeistely oli parempaa. Koko peliä ajatellen Tepsi oli suuremman osan ajasta kuskin paikalla ja ansaitsi näin viedä pisteet mukanaan, kertoo päävalmentaja Hannu Mattila.

Tilastot

- Syyskauden osalta ehdittiin kohdata kaikki vastustajat SM-sarjassa ja saatiin aika hyvä kuva missä mennään tällä hetkellä. Joukkue on osoittanut pystyvänsä haastamaan kaikki sarjan joukkueet kun ajatus on keskittynyt olennaiseen eli omaan tekemiseen. Joukkue on kiinni asettamassaan tavoitteessa eli suorassa playoff-paikassa. Pelillisen kehityksen kanssa ollaan aikataulussa, mutta keväällä on senkin osalta vielä varaa kääntää nuppia tiukemmalle. Hyvällä omalla tekemisellä niin peleissä kuin treeneissäkin kevään aikana playoff-paikka on täysin omissa käsissä, niputtaa Mattila vielä joukkueen syyskautta.

Qvickman_Ervi.jpg

Kuva: Sanna Qvickman

EräViikingit 6 - 5 Oilers NG04 (1-1, 3-3, 1-1, 0-0, 4-3)

Emme päässeet lähellekkään omaa tasoamme pallollisessa pelaamisessa ja näin ollen ottelusta tuli melkoinen puolustustaistelu. Tätä asetelmaa tosin avitti suuri jäähyilymme toisessa ja kolmannessa erässä. Uhrautuvasti puolustanut ryhmämme oli lopulta lähellä täyttä pistepottia, mutta Ervin loppuhetken tasoitus ilman maalivahtia siivitti heidät lopulta voittoon rankkareilla, kertoo päävalmentaja Eero Uppala.

Tilastot

Seuraavat ottelut:

3.1. klo 14:00 Oilers NG04 - EräViikingit, Eerikkilän Urheiluopisto

4.1. klo 14:00 Steelers - Oilers NG04, Eerikkilän Urheiluopisto

5.1. klo 14:30 Oilers NG03- SB Naantali, Esport Areena

5.1. klo 15:30 Oilers NGB - SPV, Eerikkilän Urheiluopisto

6.1. klo 14:30 Karhut - Oilers NGB, Eerikkilän Urheiluopisto

23.08.2019Unihoc-tapahtuma Esport Arena Shopissa torstaina
22.08.2019Oilers valmennuslinja on julkaistu
05.08.2019Latvian Open 2019 otteluohjelma julkaistu
31.07.2019Valmennusjärjestelmän ja -linjan julkistamistilaisuus ke 14.8.2019
30.07.2019Öljypoikien harjoitusottelut
29.07.2019Harjoitusottelut alkavat - Öljymiehet jälleen mukana Latvian Openissa
28.07.2019Oilers-edustusta miesten toisella maajoukkueleirillä
20.06.2019Niko Laiti siirtyy Oilersista Indiansiin
04.06.2019Haetaan valmentajia kaupunginosajoukkueisiin!
23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!

Siirry arkistoon »