Kommentti: Katsaus Öljymiehien alkukauteen - Tapiolan urheiluhallissa vallitsee pitkästä aikaa voittamisen kulttuuri

22.11.2018

Pikakatsaus Esport Oilersin alkukauteen videon muodossa.

30891852927_5840b48175_o2.jpg

Kuva: Juhani Järvenpää

Miltei puolet runkosarjasta on pelattu ja Esport Oilers on maajoukkuetauolle mentäessä Salibandyliigan viidennellä sijalla. Alkukausi on ollut kaksijakoinen, mutta jokaisessa kamppailussa Öljymiehet on väläytellyt rajatonta potentiaaliaan. Espoolaisilla on mahdollisuus yltää tällä kaudella mihin vain.

Oilers on pelannut kaksijakoisen alkukauden, jota on leimannut epätasaisuus pelien sisällä. Kauden ensimmäisestä kahdeksasta ottelusta Öljymiehet voitti neljä kamppailua. Paljon enempäänkin oli mahdollisuus, sillä esimerkiksi Jyväskylässä Happeeta vastaan Oilers johti kamppailua ennen kolmatta erää jo 6–2. Loppu oli kuitenkin jyväskyläläisten hallintaa, ja isännät veivät kamppailun nimiinsä 8–6.

Alkukauden trendi on yleensä ollut päinvastainen – mitä pidemmälle peli on edennyt, sen paremmin espoolaiset ovat saaneet pelinsä rullaamaan. Esimerkiksi hallitsevaa Suomen mestaria Classicia vastaan Oilers oli jo 6–1 häviöllä, mutta joukkue kampesi itsensä lopulta kahden maalin päähän. Kun vielä maalipaikatkin menivät tasan, kertoo se todella paljon Oilersin potentiaalista.

Viimeisessä neljässä ottelussa Öljymiehet on pystynyt realisoimaan potentiaalinsa pisteiden valossa. Ensiksi kaatui sarjakakkonen SPV, heti perään sarjakolmonen TPS, Welhot sekä Steelers. Näissä neljässä ottelussa espoolaiset iskivät peräti 34 maalia. Se kertoo todella paljon maalintekovoimasta, jota Öljymiehissä riittää yllin kyllin.

Kaiken kaikkiaan alkukausi on ollut juuri joukkueensa näköinen. Maaleja on tehty paljon, mutta niin on päästettykin. Energisyys on ollut läsnä joka ottelussa, mutta myös tietynlainen kokemattomuus. Suunta on kuitenkin ollut koko ajan nousujohteinen, joten se antaa todella mielenkiintoiset lähtökohdat, kun katseet käännetään loppukauteen sekä kevään pudotuspeleihin.

Joukkueen valmennusjohto tietää, että töitä on paljon tehtävänä, vaikka joukkue porskuttaakin voittoputkessa. Peli ei ole vieläkään sillä tasolla, millä sen pitää olla. Se viesti, mikä penkin takaa tulee, on hieno merkki siitä, että Oilersissa vallitsee pitkästä aikaa voittamisen kulttuuri. Nyt jos koskaan Tapiolan urheiluhallissa on joukkue, joka voi kasvaa sarjan parhaaksi joukkueeksi.

Esport Oilersin seuraava kotiottelu on jouluteemainen ottelu, jossa paikalla on yllin kyllin seuran junioreita sekä joulupukki! Älä missaa tätä matsia, vaan varmista paikkasi hyvissä ajoin vuoden viimeiseen kotiotteluun tästä.

Öljymiehet – Antaa palaa

12.04.2019Uusien kaupunginosajoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
20.06.2019Niko Laiti siirtyy Oilersista Indiansiin
04.06.2019Haetaan valmentajia kaupunginosajoukkueisiin!
23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!
23.05.2019Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin
22.05.2019Salibandykoulujen ja harrasteryhmien ilmoittautuminen on avattu!
20.05.2019Tuomas Tikkala vastaa seuran fysioterapia ja kuntoutuspalveluista
08.05.2019Oilers Junior Games 2019 pelattu
07.05.2019 11:00Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!
04.05.2019Nemo Sipilä ei jatka Oilersissa

Siirry arkistoon »