Öljymiehien nousujohteinen peli ei riittänyt tällä kertaa voittoon

05.10.2018

Esport Oilers ja Nokian KRP kohtasivat perjantai-iltana Tapiolan urheiluhallissa. Vierasjoukkue aloitti vahvasti, eikä päästänyt Oilersia missään vaiheessa kahta maalia lähemmäksi, voittaen kamppailun luvuin 9–6.

Nokian KRP sai otteluun vahvan startin, ja joukkue karkasi avauserässä jo kolmen maalin johtoon. Oilers kavensi kuitenkin vielä, kun vierasjoukkueen puolustus sohlasi pallon verkkoon. Maalintekijäksi merkattiin alkukauden tehokkain Öljymies Markus Markkola, joka koski palloon viimeisenä.

Ensimmäinen erä oli meiltä ujo. Vaikea sanoa, mistä johtui. Vastustaja tuli vähän raikkaampana ja meillä oli keskiviikkona Koovee peli. Sen taakse ei kuitenkaan voi piiloutua. Tänään jäi vaan alku piippuun ja olimme varovaisia, päävalmentaja Heikki Luukkonen kertoi ajatuksiaan avauserästä.

Toisessa erässä Esport Oilers sai peliään uomiin. Joukkue oli aktiivisempi ja pystyi luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Nokian KRP oli kuitenkin etevä iskemään pallon verkkoon juuri silloin kun näytti, että espoolaiset saavat peliään itselleen. Vauhdikkaan toisen erän jälkeen tilanne oli 4–7.

Me saimme toiseen erään peliämme parannettua, kun löysimme pelirohkeuden. Alkoi tapahtumaan hyviä asioita kentällä ja loimme hyviä maalipaikkoja, Luukkonen jatkoi.

Viimeisessä erässä nähtiin jälleen vahva Oilers. Kotijoukkue aloittikin erän maalinteolla, mutta sama kaava toistua jälleen: Nokian KRP rokotti tärkeällä hetkellä, eikä Oilers päässyt vieläkään kahta maalia lähemmäksi vierailijoita.

Casper Pfitzner kavensi kuitenkin ajassa 55.44 tilanteeksi 6-8, käynnistäen kotijoukkueen kirin vielä loppuun. Hurmos olikin kova Tapiolan urheiluhallissa Oilersin pyörittäessä peliä ilman maalivahtia. Ylivoima poiki hyviä maalintekopaikkoja, mutta Nokia-vahti Arvid Vonk piti huipputorjunnoillaan huolen, että numerot pysyivät tulostaululla samoina. Vierasjoukkue teki vielä lopussa kosmeettisen osuman tyhjiin ja varmisti täten itselleen täydet kolme pistettä.

Illan yksi ratkaisevista tekijöistä oli Nokian KRP:n ykköskenttä Henri Johanssonin johdolla. Ketju nimittäin iski peräti seitsemän maalia, joista Johansson iski neljä.

Kaverille täytyy antaa isot propsit. Etenkin heidän ykköskenttänsä pelasi niin kuin ykköskentän kuuluu ja voitti pelin heille. Me ei saatu heitä kuriin ja se oli yksi iso käännekohta. Johansson näytti, miksi ollut viime vuodet yksi tämän sarjan kärkipelaajista.

Heikki Luukkonen summasi vielä lopuksi parannuskohteet tuleviin kamppailuihin.

Meidän täytyy saada edelleen pallollista pelaamista paremmaksi ja meille tulee paljon pallon menetyksiä. Ei ole tarpeeksi malttia ja kärsivällisyyttä. Pallottomassa pelaamisessa näkyy myös hätäily ja kärsimättömyys. Yritämme joka tilanteessa juosta ja tsempata, eikä ehkä malteta pelata kimpassa. Kyllä yhteistyöhön linkitän nämä parannuskohteet. Ryhmä on uusiutunut ja ehkä tarvitsemme yhteisiä kilometrejä, että prosessimme nytkähtää taas seuraavalle tasolle.

Öljymiehien kausi jatkuu kolmella peräkkäisellä vierasottelulla. Seuraavan kerran Tapiolan urheiluhallissa pelataan 3. päivä marraskuuta, kun SPV saapuu vieraaksemme. Osta liput SPV-otteluun kätevästi ennakkoon edullisemmin tästä.

22.03.2019Öljypoikien uutiset: Avoimet harjoitukset huhti - toukokuussa!
18.04.2019Öljypoikien uutiset: Pienten öljypoikien kuulumisia
14.04.2019Öljypoikien uutiset: NG03 SUOMEN MESTARI 2019
13.04.2019Öljypoikien uutiset: NG04 PRONSSIA 2019
13.04.2019Öljypoikien uutiset: NGA SUOMEN MESTARI 2019
12.04.2019Uusien kaupunginosajoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
11.04.2019Öljypoikien uutiset: NG03 FINAALIIN
09.04.2019Öljymiesten kausi päättyy sunnuntaina pronssiotteluun
08.04.2019Öljypoikien uutiset: NGA mestaruus katkolla keskiviikkona
06.04.2019Öljypoikien uutiset: NGA ensimmäiseen finaalisarjavoittoon!

Siirry arkistoon »