Öljymiesten kausiennakko

11.09.2018

Öljymiehet ovat enemmän kuin valmiita tulevaan kauteen. Esport Oilers hakee tosissaan paluuta takavuosien huippumenestykseen, jolloin joukkue juhli Suomen mestaruuksia vuosina 1999, 2002, 2003 sekä 2006. Viime kausi päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, kun lopulta Suomen mestaruuteen edennyt Classic voitti sarjan suoraan neljässä ottelussa. Tämä pettymys on kuitenkin pyyhitty pois ja keskittyminen tulevaan kauteen sekä menestymiseen on hyvällä mallilla.

Tästä kertovat muun muassa Oilersin kesän aikana hankkimat vahvistukset – Justus Kainulainen, Heikki Iiskola, Kalle Keskitalo, Antti Suomela, Jani Lehtoniemi.

Kalle Keskitalon ja Antti Suomelan lajiliikkuminen on sulavaa ja liike luo koko viisikolle tilaa sekä mahdollisuuksia. Jani Lehtoniemi, Justus Kainulainen sekä Heikki Iiskola ovat puolestaan erittäin taitavia pelaajia, joilla on tapana tehdä tulosta illasta toiseen. Kaikki nämä edellä mainitut pelaajat ovat todistaneet pystyvänsä liigatasolla huippusuorituksiin, mutta kaikilla on myös valtava potentiaali kehittyä yhä paremmiksi pelaajiksi, Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi uusia hankintoja.

Omista junioreista tiensä liigakokoonpanon ovat selvittäneet Jani Rauhala ja Elias Pekari. Öljyputken pelaajia Luukkonen kommentoi seuraavasti.

Elias Pekari on väläytellyt harjoitusotteluissa ja tehnyt maalin lähes jokaisessa matsissa. Ulottuvana ja monipuolisena pelaajana hän on onnistunut niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Jani Rauhala on sen sijaan poikkeuksellisen kypsä pelaaja ikäisekseen ja hän osaa rytmittää peliä erinomaisesti.

Nyt Oilersilla on käsissään nuori ja nälkäinen nippu, jolta voidaan odottaa menestystä. Vanhin pelaaja on vuonna 1990 syntynyt Onni Piiparinen, joten kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun joukkueessa ei ole ketään 1980-luvulla syntynyttä pelaajaa. Oilersissa on tällä hetkellä peräti kahdeksan nuorten maailmanmestaria, joten tilanne on erittäin otollinen tulevaisuuden kannalta.

Joukkueemme on nuori, raikas ja viihdyttävä. Uskon, että meillä mahdollisuudet pärjätä, päävalmentaja peräänkuuluttaa.

Joukkueen peräsimessä luotsaa toista kautta paljon kokenut Heikki Luukkonen, joten projekti jatkuu siitä mihin se viime kaudella jäi. Se on hyvin tärkeää, sillä viime vuosina Oilersin päävalmentajat ovat vaihtuneet useasti. Siinä voi olla yksi syy siihen, miksi peli on tökkinyt ja pelaaminen on ollut aika ajoin melkoista vuoristorataa. Valmennus on vahvistunut myös viime kaudella Steelersia luotsanneella Jussi Sihvosella.

-Viime kaudella oli uuden projektin ensimmäinen kausi. Opettelimme yhdessä tekemään tavoitteellisesti hommia. Jo viime kauden aikana kävi selväksi millaisia persoonia ja urheilijoita tulevaisuuden menestysryhmään tulisi rekrytoida, joten suunta on nyt oikea.

Jude (Jussi Sihvonen) on loistava tyyppi, jolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Hän on tuonut toimintaan paljon lisäarvoa osaamisellaan ja persoonallaan niin peli- kuin harjoitustilanteissakin. Koko joukkue ja taustaryhmä on vahvistunut Juden myötä merkittävästi.

Kesäharjoittelut ovat sujuneet hyvin ja pelitkin ovat kulkeneet. Siitä osoituksena Latvia Openin voitto, jossa finaalissa kaatui hallitseva Suomen mestari Classic 5–3 lukemin.

-Turnausvoitto antaa meille itseluottamusta ja uskoa, että olemme oikealla tiellä. Otteluohjelma ei ollut meille edullinen, mutta onnistuimme voittamaan vaikeudet. Olemme oppineet selviämään haastavista tilanteista yhdessä keskittymällä olennaiseen.

Kaikki viittaa siihen, että Esport Oilers on tekemässä paluuta aivan Suomen huipulle ja tulevaisuuden tavoitteet ovat selvät.

-Tavoitteenamme on tehdä joka päivä hommia niin hyvin kuin osaamme, kehittyä sarjan parhaaksi joukkueeksi ja voittaa Suomen mestaruus.

Öljymiehien kauden avaus lähestyy ja kaikki alkaa olla valmista tuleviin haasteisiin. Oilersin kausi alkaa Oulusta, kun OLS isännöi Esport Oilersia sunnuntaina 16. päivä syyskuuta. Tapiolan Urheiluhallissa kausi käynnistyy 21. päivä perjantaina, kun EräViikingit saapuu vieraaksemme.

Päävalmentaja Heikki Luukkonen lähettää vielä lopuksi terveiset espoolaisille salibandyn ystäville.

Kaikki hallille, ja heittäytykää pelin vietäväksi. Nauttikaa ja kannustakaa. Tehdään yhdessä Espoosta Suomen salibandypääkaupunki.

Varmista paikkasi Öljymiesten kauteen 2018–2019 ja osta kausikortti tästä.

Tule kokemaan uuden aikakauden huumaa Tapiolan urheiluhalliin sekä kannustamaan Öljymiehet huippusuorituksiin!

25.09.2018Öljypoikien uutiset: viimeinenkin sarjapaikka varmistui
22.09.2018Öljymiehille kotiavauksesta tappio - tasokas kamppailu päättyi EräViikinkien voittoon
22.09.2018EOTV: Joonas Kaltiaisen mietteet kotiavauksesta
19.09.2018Kotiotteluennakko: Öljymiesten kausi Tapiolan Urheiluhallissa käynnistyy perjantaina
18.09.2018Anniskelua Öljymiesten kotiotteluissa - Esport Oilers ja Pub Vaappuva Ankka ovat aloittaneet yhteistyön
17.09.2018 22:07Maalikooste OLS - Oilers 3-12
17.09.2018Oilersille komea voitto Oulusta
14.09.2018Salibandyliiga alkaa - Öljymiehet avaa runkosarjan Oulussa
11.09.2018Öljymiesten kausiennakko
10.09.2018Öljypoikien uutiset: NGB aloitti vahvasti karsinnat!

Siirry arkistoon »