Öljymiehet hakee pelituntumaa ulkomailta - Latvian Open avausottelu keskiviikkona

20.08.2018

Oilers matkustaa edelliskauden tapaan Latviaan harjoitusturnaukseen. Loppuviikon kestävän tapahtuman tavoitteena on hitsata Öljymiesten kemioita yhteen niin kentällä kuin sen ulkopuolella. 

Copy_of_VS.png

Oilers osallistuu Latvian Open 2018-turnaukseen laajalla ryhmällä. Edessä on fyysisesti vaativa viikko, sillä Oilers pelaa turnauksessa viisi ottelua viiteen päivään. Liigajoukkueen valmentaja Aleksi Lammi kertoo, että terveystilanne joukkueessa on hyvällä mallilla.

- Muutamia pikku kolhuja lukuun ottamatta kaikki äijät ovat mukana. Laaja kokoonpano mahdollistaa pelaajien pyörittämisen otteluiden välillä ja rasitusta pystytään jakamaan halutulla tavalla.

Lähes viikko yhteistä aikaa on uniikki tilanne Öljymiehille. Lammi kertookin, että valmennuksen isoimmat odotukset turnaukseen liittyvät pelin edistämiseen ja joukkueena toimimiseen.

-  Varmastikin suurimmat odotukset liittyvät joukkueen ryhmäytymiseen niin pelikentällä kuin sen ulkopuolella. Myös viisikkopelaamista halutaan viedä eteenpäin kentän kaikilla osa-alueilla ja pikku hiljaa löytämään myös viisikkorakenteita kohti tulevaa sarjakauden alkua.

Lammin mukaan joukkueen valmistautuminen alkavaan kauteen ja kokonaistilanne näyttää huomattavasti paremmalta kuin vuosi sitten samaan aikaan. Ryhmän ilmapiiri on raikastunut ja harjoituksissa vallitsee se kuuluisa tekemisen meininki. 

- Moni pelaaja on selkeästi ottanut koppia kesällä tuoduista teemoista ja tekemistä on saatu hilattua huomattavasti urheilullisempaan suuntaan. Viime kaudella jo puhuttiin paljon, mutta nyt puheet on saatu käännettyä teoiksi.

Öljymiehillä on silti vielä paljon petrattavaa. Liigajoukkue on uudistunut kovasti kahtena viime kesänä ja Öljymiehet onkin ensimmäistä kertaa historiassa tilanteessa, jossa vanhin pelaaja on syntynyt 1990-luvulla. Joukkueen seniorin valtikkaa pitää 28-vuotias Onni Piiparinen. 

- Nuoren joukkueen kasvukivut näkyvät toki arjessa, ja suoritustasomme heittelee vielä suuresti yksittäisten tapahtumien välillä. Pyritään hilaamaan sitä kuuluisaa päivittäistä rutiinitasoa koko ajan korkeammaksi ja mielestäni oikealla tiellä ollaan, vaikkakin töitä on edessä aivan hillittömästi, Lammi muistuttaa.

Nuoruudesta puhuttaessa mieleen juolahtaa Oilersin tuottoisa "öljyputki", joka on tuonut liigarinkiin jälleen monta uutta pelimiestä. Harjoituspelikauden otteluissa Eetu ManninenJani RauhalaNiko LaitiNemo Sipilä ja Elias Pekari ovat saaneet mukavasti näytönpaikkoja Öljymiesten pelaavassa kokoonpanossa. 

-  Meidän koko nuoriso-osasto on laittanut loistavasti kampoihin kokeneemmalle kaartille ja ilmoittautunut tosissaan taistelemaan pelipaikoista. Millenium-vuoden kasvatit Manninen, Rauhala, Laiti ja Sipilä ovat pärjänneet liigavauhdissa mainiosti ja niin ikään NG A:sta nostettu 99-syntynyt Pekari on mättänyt reenipeleissä maaleja kovaan tahtiin, Lammi suitsuttaa.

Kyseiset pelaajat lähtevät tietenkin mukaan Latvian reissulle kamppailemaan paikasta liigakokoonpanossa. Kiirettä poikien kanssa ei kuitenkaan pidetä. 

- Sopivalla maltilla halutaan poikien kanssa edetä. Ei luoda turhaa painetta pojille ja annetaan ukoille mahdollisuus onnistua. Samalla kuitenkin sopivasti jäitä hattuun ja muistutetaan, että tekemistä on vielä pojilla valtavasti.

Oilers matkustaa tiistaina Tallinnan kautta Latvian Valmieraan. Keskiviikkona aamupäivällä joukkue pelaa turnauksen avausottelun sveitsiläistä Kloten-Dietliken Jetsiä vastaan. 

Torstaina ja perjantaina edessä on loput alkusarjan kamppailut, jonka jälkeen viikonloppuna ratkotaan lopulliset sijoitukset toisen lohkon joukkueiden kanssa.

- Hienoa päästä iskemään kansainvälisiä pelejä. Otetaan reissusta kaikki oppi irti - niin pelaajat kuin valmennus. Jokaista peliä lähdetään luonnollisesti voittamaan ja tavoitteena on mennä tappiin asti. Tehdään töitä, kehitytään ja mennään eteenpäin, Lammi päättää.

TURNAUSSIVUT

Lohko A

Fbk Valmiera (Latvia)

Sc Classic (Suomi)

Florbal Usti (Tshekki)

Uhc Uster (Sveitsi)

Lohko B

Kloten-Dietlikon Jets (Sveitsi)

FbS Bohemians (Tshekki)

Rubene (Latvia)

Esport Oilers

Seuraa Öljymiesten matkaa sosiaalisessa mediassa!

INSTAGRAM: esportoilers

TWITTER: @esportoilers

12.04.2019Uusien kaupunginosajoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
20.06.2019Niko Laiti siirtyy Oilersista Indiansiin
04.06.2019Haetaan valmentajia kaupunginosajoukkueisiin!
23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!
23.05.2019Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin
22.05.2019Salibandykoulujen ja harrasteryhmien ilmoittautuminen on avattu!
20.05.2019Tuomas Tikkala vastaa seuran fysioterapia ja kuntoutuspalveluista
08.05.2019Oilers Junior Games 2019 pelattu
07.05.2019 11:00Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!
04.05.2019Nemo Sipilä ei jatka Oilersissa

Siirry arkistoon »