Päävalmentaja haastattelussa - harjoituspelit käyntiin torstaina

25.07.2018

Uusi salibandykausi lähestyy tiuhaa tahtia. Oilers-käskijä Heikki Luukkonen kertoo haastattelussa miten Öljymiesten valmistava kausi on edennyt ja minkälaisia asioita harjoituspeleissä tavoitellaan.

C1DX0634.jpg

Oilers aloitti valmistautumisen uuteen kauteen huhtikuun loppupuolella. Mukaan on mahtunut päivittäisten harjoitusten lisäksi pelileirejä, fysiikkatestejä, lyhyitä omatoimijaksoja sekä uusien pelaajien ja pelitavan sisäänajoa.

Heikki Luukkonen aloittaa toisen kauden Öljymiesten päävalmentajana. Luukkonen on valmis ottamaan seuraavan askeleen joukkueensa kanssa uuteen kauteen lähdettäessä. 

Parannusta viime kauteen pitäisi tulla päivittäiseen tekemiseen. Sen myötä ansaitaan myös parempia tuloksia sekä päästään nauttimaan menestyksestä, Luukkonen kertoo.

Luukkonen ei kuitenkaan ole täysin tyytyväinen joukkueen suoritukseen kesäkaudella. Loukkaantumisia sekä poissaoloja on riittänyt, eikä joukkue ole saanut yhteenkään tapahtumaan kaikkia sopimuspelaajia samanaikaisesti paikalle.

- Kaikki yksilöt eivät ole antaneet riittävää panosta asetettuihin tavoitteisiin nähden. Toki mukaan mahtuu myös useampi kasvutarina, jotka vievät meitä haluttuun suuntaan. Valtaosa pelaajista on sitoutunut erinomaisesti ja tehty työ kantaa myös hedelmää, Luukkonen muistuttaa.

Valmennustiimiin vahvistusta

Valmennustiimiin hankittiin vahvistusta tälle kaudelle, kun viime kaudella Steelersin päävalmentajana toiminut Jussi Sihvonen liittyi liigajoukkueen valmentajaksi. 

- Sihvosen kanssa ollaan tehty aiemmin hommia pelaajapolkutapahtumissa ja koin, että hänen sosiaaliset ja pelilliset vahvuutensa toisivat meille lisäarvoa. Aleksi Lammi ja Sihvonen ovat molemmat motivoituneita koutseja, joilla on jo jonkin verran kokemusta sekä palava halu kehittyä edelleen.

Öljymiesten valmennusjoukoissa jatkavat viime kaudelta tutut Lammi, Henri Toivoniemi sekä Mika Väisänen

Valmennustiimissä Väisänen jatkaa erinomaista työtään videoiden ja tilastojen parissa. Toivoniemi otti jo viime kaudella mv-valmennuksen lisäksi siivua puolustuspelistä ja erikoistilanteista. Lammin pääasiallinen tehtävä seuratasolla on vastata nuorten pelaajien kehityksestä ja kuormituksesta.

- Lammin vastuulla on myös yhteistyö oppilaitosten suuntaan, aamuharjoittelu sekä pelaajaliikenne seuran sisällä huippu-urheiluvaiheessa, Luukkonen lisää.

Päävalmentaja on erittäin tyytyväinen taustaryhmän kokoonpanoon.

- Meillä on erinomainen fiilis tehdä kimpassa duunia, Luukkonen kehuu.

Harjoituspelit käyntiin

Oilersin harjoituspelit alkavat tämän viikon torstaina. Öljymiehet pelaa yhden harjoitusottelun viikoittain elokuun loppuun asti, jonka jälkeen pelaajien fyysiset ominaisuudet testataan ennen Salibandyliigan alkua.

Luukkosen mukaan harjoituspelit toimivat hyvinä näyttösaumoina ja selkiyttävät ryhmän hierarkiaa.

Harjoituspelissä tavoite on kehittää meidän peliä ja pelaajia. Muutamaa omaa nuorta kasvattia yritämme valmistaa alkavaan liigakauteen pelirooliin. Meillä on myös positiivinen kilpailutilanne pelipaikoista.

Päävalmentaja kertoo lopuksi, että tämän ryhmän kanssa on upeaa toimia. Moni yksittäinen urheilija on jo ottanut mielettömän suuria kehitysloikkia.

Kun koko ryhmä saadaan seuraamaan näitä vetureita niin kaikki on mahdollista. Innolla odotellaan jo alkavaa treenipelikautta, Luukkonen päättää.

Harjoitusotteluiden aikataulut näet klikkaamalla tästä!

13.08.2018Yläkoululaisten aamuvalmennus käynnistyy
13.08.2018Liigajoukkueen harjoitusotteluun muutos - mukana Latvia Open otteluohjelma
10.08.2018Kiinnostaako valmennus -tai ohjaustyö? Etsimme uusia valmentajia tai liikunnanohjaajia!
06.08.2018Salibandykoulu ja harrasteryhmien ilmoittautuminen avattu!
31.07.2018Öljypoikien uutiset: Harjoitusottelut
25.07.2018Päävalmentaja haastattelussa - harjoituspelit käyntiin torstaina
29.06.2018Öljymiehet ja Unihoc yhteistyöhön
19.06.2018Öljymiesten harjoitusottelut
13.06.2018Esport Oilers etsii ohjaajia salibandykouluihin !
26.05.2018TIMANTTIKERHO - tyttöjen uusi salibandykoulu!

Siirry arkistoon »