Öljypoikien uutiset: Kevät päättyi hopeajuhliin!

26.04.2018

Öljypoikien kauden viimeisessä uutisessa palataan vielä B-junioreiden finaalisarjaan, sekä kerrataan kauden tapahtumia valmennuspäällikön näkökulmasta.

KooVee 2 - 1 Oilers NGB (ottelut: 6-2, 3-4, 2-1)

B-junioreiden Suomen mestaruudesta taisteltiin runkosarjan voittajan KooVeen ja kolmanneksi sijoittuneet Oilers NGB:n välillä. Ottelusarja eteni aina kolmanteen ratkaisevaan otteluun, jonka päätteeksi tamperelaiset juhlivat Suomen mestaruutta!

Ottelusarjaa kertasi päävalmentaja Aleksi Lammi seuraavasti "Sarjan avauspelissä KooVee pääsi toisessä erässä puoli varkain selkeään johtoon. Ottelu päättyi lopulta kaverin ansaittuun 6-2 voittoon. KooVee oli omissa maalipaikoissaan huomattavasti meitä terävämpi ja puolusti totutun uhrautuvasti. Sarjan toinen peli TUHilla oli junioriurheilujuhlaa parhaimmillaan. Läpi koko ottelutapahtuman tunnelma oli huikea molempien faniryhmien kannustaessa aktiivisesti omiaan. Itse pelissä olimme toisen erän suvantovaihetta lukuun ottamatta niskan päällä ja pelistä meille ansaittu 4-3 voitto. Sarjan ratkaisupelin avauserä sujui KooVeen komennossa meidän selkeästi jännittäessä. Toiseen erään parannettiin rutkasti omaa tekemistämme, mutta kaveri iski lähivaparista 2-0 johto-osuman. Kolmannessa erässä kehoteltiin valtaisa kiri nousten maalin päähän, mutta tasoitusosumaa ei saatu lukuisista huippupaikoista huolimatta aikaiseksi. Näin ollen KooVeelle kultaiset mitalit ja meidän tyytyminen hopeaan."

Pitkän kauden ja yli 11 kuukauden harjoitusjakson päätyttyä Lammi summasi vielä koko kauden seuraavasti "finaalisarjan tappio oli joukkueelle luonnollisesti valtaisa pettymys, mutta kokonaisuutena kaudesta jäi todella onnistunut kuva. Kyseessä oli varmasti yksi oman valmennusurani tiukimmista prosesseista. Tämän joukkueen kanssa kuljettiin poikkeuksellisen antoisa matka opetellen joukkueurheilun ja nimeen omaan lajipuolella pelaamisen oppimisen kanssa. Se kasvu ja kehitys, miten laumasta yksilöitä kasvoi tiivis yhtenäinen joukkue niin pelikentän ulkopuolella kuin itse kaukalossa oli mahtava nähdä. Olen suunnattoman ylpeä jokaisesta joukkueemme pelaajasta ja toimihenkilöstä, ja haluan niin omasta kuin joukkueen puolesta kiittää kaikkia matkan varrella mukana olleita tahoja. Oikotietä onneen ei ole ja haalarit pidetään visusti niskassa jatkossakin. Tehdään töitä, kehitytään ja mennään eteenpäin!"

Tilastot, ottelu 1

Tilastot, ottelu 2

Tilastot, ottelu 3

Fanit.jpg

Kuvat flickr: Esa Takalo

Seura onnittelee pelaajia, valmennustiimia ja johtoryhmää upeasta kaudesta, sekä KooVeeta Suomen mestaruudesta!

Kauden päätyttyä on myös hyvä kuunnella valmennuspäällikkö Henry Myyryläisen mietteitä menneestä, sekä tulevasta:

Millainen kulunut kausi oli kokonaisuutena?

Kulunut kausi oli luonnollinen jatkumo strategian mukaiselle työlle mitä seuran taustalla, sekä joukkueiden arjessa on tehty viimeisten vuosien osalta. Panostus junioreiden laadukkaaseen arkeen, harjoitusympäristöön ja valmennukseen ovat antaneet vahvan tuen kehittymisellä. Vaikka menestys ikäluokkien SM-sarjoissa ei ole ensisijainen tavoite niin se on osoitus pitkäjänteisestä työstä. Tämän osalta vuosi oli seurahistorian paras laajassa mittakaavassa. Etenkin uskoa sille, että olemme menessa oikeaan suuntaan tuo ikäluokat, joissa pelaajaryhmä on vahvasti meidän tai yhteistyöseurojemme pohjalla.

Kauden osalta onnistuimme viemään Aleksi Lammin johdolla huippuvaiheen yksilöitä myös johdonmukaisesti eteenpäin, josta osoituksena kuuden junioripelaajan esiintyminen maajoukkueryhmissä. Yhteistyö oppilaitosten akatemiatoiminnan ja seuraharjoittelun kanssa on toiminut erinomaisesti. Pelaajillemme olemme saaneet paljon peliminuutteja kauden aikana, sekä pelaajien suunnitelmallinen kasvattaminen kohti liigajoukkuetta on erinomaisella tasolla.

Myös nuoremmissa ikäluokissa tilanne näyttää varsin upealta. Tällä kaudella G- ja F-junioreissa valmennuksesta vastasi ikäluokkien omat ammattivalmentajat. Osaava ja ammattimainen valmennus on varmasti ollut vahva syy, että ikävaiheissa on mukana ennätyksellisen suuri pelaajamäärä. Vuoden aikana olemme saaneet lisäksi toimintaa jalkautettua yhä useammalle kaupunginosalle, kun Pohjois-Espoossa käynnistyi ensimmäinen kaupunginosajoukkue ja Leppävaara vahvistaa omaa asemaansa.

Miltä tuleva vuosi näyttää?

Ensikauden aikana pyrimme kehittämään vahvemmin kilpajoukkueiden (A-D- akatemia) ja tyttöjoukkueiden toimintaan. Poikien puolella suurten pelaajamäärien johdosta on tärkeää luoda laadukas harjoitus- ja peliympäristö entistä laajemmalle joukolle. Tulevalle kaudella olemme saaneet erittäin hyvät ja kokeneet valmennustiimit Akatemiajoukkueisiin, joten odotan innolla miten saamme vietyä toimintaa uudelle tasolle.

Myös tyttöpuolella tilanne näyttää paremmalta, kun valmennus on hyvällä tasolla ja pelaajarunko kasassa eri ikäluokissa. Kesän jälkeen saamme mukaan lisää osaamista tyttövastaavan toimesta, joten lähivuosina olemme myös entistä vahvempia tyttöjunioreissa.

Vaikka kulunut kausi oli osaltamme varsin onnistunut, kaudesta jäi selkeitä havaintoja, joihin meidän tulee keskittyä entistä syvemmin. Seuramme joukkueet ovat erittäin urheilullisia, fyysisesti hyvällä tasolla, sekä maalivahtimme ovat laadukkaita. Pallollisessa pelaamisessa on kuitenkin paljon kehittämisen varaa ja edellisen kauden purkua tehdessämme seuran sisällä, oli tämä keskeisin havainto, jossa voimme olla vielä parempia.

15.11.2018"Eteenpäin on menty" - Öljymiehet jatkoi voittoputkeaan jo peräti neljän ottelun mittaiseksi
13.11.2018"Peli on parasta paikan päällä" - kovavireinen Esport Oilers kohtaa Steelersin Tapiolan urheiluhalllissa
12.11.2018Öljypoikien uutiset: Öljypojat voittojen tiellä
11.11.2018Öljymiehet hyvässä vireessä - Oilers nappasi jo kolmannen peräkkäisen voiton
10.11.2018Isänpäivä-ottelu huomenna Tapiolan urheiluhallissa - Öljymiehet hakee kolmatta peräkkäistä voittoaan
08.11.2018Öljypoikien uutiset: Peräti kuusi Öljypoikaa mukana maajoukkueleirillä Eerikkilässä
07.11.2018Hyvävireinen TPS isännöi Oilersia perjantaina
05.11.2018Öljypoikien uutiset: vilkas viikko
03.11.2018Öljymiehille todella makea voitto alkukauden komeetasta SPV:stä
02.11.2018"Luvassa todella viihdyttävä ottelu" - Öljymiehet kohtaa voittamattoman SPV:n lauantaina kotikentällään

Siirry arkistoon »