Öljypoikien uutiset: NG03 hopeaa!

11.04.2018

Oilers NG03 -pojat nappasivat hopeaa kauden 2017-18 C2-SM-sarjasta! Päävalmentaja Timo Karppanen summasi vähän finaalisarjaa piinkovaa Classicia vastaan, sekä paketoi kauden mietteet: "Lauantaina matkustimme Tampereelle Spiral-hallille Clasun vieraaksi. Eka erä mentiin suht tasaisissa merkeissä. Mitä pitemmälle peli eteni sen selvemmin isäntäjoukkue pääsi niskan päälle. Vastustajan tempo ja yksilötaito pääsi oikeuksiinsa kovassa temmossa. Kolmannessa he latoivat kaksi maalia kolmannella minuutilla ja peli oli ohi. 

Jo paluumatkalla Tampereelta kävimme läpi pelillisiä asioita, mihin meidän pitää kiinnittää huomiota kotimatsissa. Ensimmäinen erä oli pelillisesti tasainen, mutta vieraiden rikkeistä pääsimme livahtamaan johtoon erätauolle. Oli jo nähtävissä, että palaveri bussissa kantoi hedelmää ja Esportilla Classic ei tule marssimaan helposti voittoon. Toisen erän alkuun Classic tuli kovaa ja jo tasoitti ottelun, mutta emme häkeltyneet tästä, vaan pystyimme parantamaan pallollista tekemistä ja tiivistämään puolustamista edelleen. Kolmannessa jatkoimme kehittyvää pelaamista ja kova taistelu, hurjasti kannustavan katsomon edessä todisti, miksi olimme finaalipaikan lunastaneet.

NG03_hopeaa.JPG

Kuva: Rainer Holm

Kolmas ja ratkaiseva finaaliottelu lähti huonosti liikkeelle, kun jo minuutin kohdalla isäntä joukkue oli siirtynyt kahden maalin johtoon. Joukkue ei kutenkaan antanut periksi, vaan taisteli hienosti Mitä pitemmälle ottelu eteni, sen hurjemmin taistelimme. Pystyimme pistämään Classicin lujille, mutta tällä kertaa emme palkintoa saaneet rajusta yrityksestä huolimatta.

Kiitos reiluista ja tiukoista väännöistä ja onnittelut mestaruudesta Classicin pelaajille, valmennusryhmälle ja muulle organisaatiolle. Kiitos myös Tampereen hurjasti kannustavalle katsomolle, joka käyttäytyi esimerkillisesti junioriurheilun hengen mukaisesti.

Kausi päättyi katkeraan hopeamitaliin, mutta olen erittäin ylpeä joukkueesta. Kauden aikana menimme selkeästi eteenpäin kaikilla harjoitelluilla osa-alueilla. Arjen tekeminen treeneissä, yhteishenki, pelaajien kunnioitus toisiaan, vastustajia ja tuomareita kohtaan oli esimerkillistä. On ollut suuri kunnia saada valmentaa tällaisia nuoria, joiden elämänarvot ovat kohdillaan. Intohimoinen valmennustiimimme teki koko kauden tinkimättömästi töitä joukkueen eteen, hyvässä hengessä ja ammattitaidoilla. Erityiskiitos Annalle, vanhemmille ja kaikille ”lehtereillä” rajusti kannustaville katsojille sekä myös YouTuben livekatsojille, jotka elivät mukana ja loivat hienon tunnelman jokaiseen otteluun. Kiitos myös koko Oilersin väelle, jotka elivät mukana meidän tämän kauden aikana.

Nälkää jäi ensikauteen, nähdään halleilla."

Classic - Oilers NG03 13-4 (2-1, 4-1, 7-2)

Oilers NG03 - Classic  10-5 (3-1, 2-2, 5-2)

Classic - Oilers NG03 8-5 (4-2, 1-1, 3-2) 

Tilastot

Esa Takalon ottamia kuvia ottelusta

Viimeisessä kotiottelussaan NG03-joukkue palkitsi myös kauden 2017-18 kannustajan, Anna Martinin.

NG03_Anna_Martin.jpg

Kuva: Rainer Holm

Viime viikonloppuna Oilersin B-pojat pelasivat itsensä finaaliin. Tulevana viikonloppuna Oilersia vastaan kultamitaleista taistelee Koovee Tampereelta. Päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi välieriä tyytyväisenä: "Sarjan avauspeli Esport Arenalla lähti osaltamme nihkeästi liikkeelle. Kaveri siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon. Kirittiin peli tasoihin, mutta pian tasoituksen jälkeen kaveri taas maalin johtoon. Toinen erä oli tasaista vääntöä ja tiivistä puolustamista puolin ja toisin. Kolmannessa erässä oltiin 5vs5 pelissä niskanpäällä ja ennen loppua johdettiin 6-4. Kaveri kuitenkin osoitti sitkeytensä ja kiri tasoihin ilman maalivahtia pelatessaan. Jatkoaikaa ei kauaa pelattu, kun Jasse kiskaisi meille helpottavan voitto-osuman. Kaikkinensa peli oli osaltamme hieman sekava. Tiukimmassa mahdollisessa paikassa joukkue kuitenkin osoitti luonteensa, ja jatkoajalla kairattiin homma kotiin.

Sarjan toiseen otteluun Lappeenrantaan lähdettiin terävöittämään omaa pelaamistamme. Olimme hyvin pelillä ottelun avauserässä ja erätauolle siirryttiin ansaitussa 1-3 johdossa. Toinen erä kulki tasaisissa merkeissä NSTn pitäessä pääosin palloa, mutta vaarallisille maalipaikoille ei heitä juurikaan päästetty. Meillä oli saumat naulata peli pakettiin muutamista loistavista käännöistä, mutta kaverin veskari nappasi tärkeillä hetkillä isot torjunnat. Kolmannessa erässä oltiin ajoittain melkoisessa myllyssä kaverin laittaessa viimeisen kirivaihteen päälle. Ensin vihulainen iski ylöivoimalla ja hetkeä myöhemmin rankkarista NST tuli jo maalin päähän. Kaverin 3-4 kavennuksen jälkeen nostettiin omaa tasoamme ottelun viimeisille minuuteille ja loppu klaarattiin todella tyylikkäästi kotiin. 

Ottelusarjan ratkaisuksi kulminoitui lopulta tiivis puolustuspelaamisemme. 5vs5 pelissä päästettiin kahteen peliin vain neljä maalia omiin, mikä on varsin hyvä suoritus. Lisäksi joukkue osoitti hienoa kasvua tämänkin ottelusarjan aikana, ja varsinkin pelien ratkaisuhetkillä pystyttiin kääntämään kuuluisat pienet marginaalit meille. Finaalipaikka on joukkueelta hieno suoritus, mutta vielä on viimeinen kivi kääntämättä ja matka pahasti kesken. Nälkää täynnä ja luottavaisin mutta nöyrin mielin lähdetään kohti tulevia finaaleja. Lopuksi vielä suuri kiitos NST/Voiman suuntaan hienosta ja rehdistä välieräsarjasta. Pelit niin Espoossa kuin Lappeenrannassa olivat jälleen kerran hienoa mainosta juniorisalibandylle."

Oilers NGB - NST/Voima 7-6 JA (2-3, 1-0, 3-3, 1-0) 

NST/Voima - Oilers NGB 3-7 (1-3, 0-1, 2-3)

Tilastot

NG03_puolustus.jpg

Kuva: Rainer Holm

Oilers NG02 -joukkue pelasi viimeviikonloppuna välierät Turun Palloseuraa vastaan. Tällä kertaa pidemmän korren nappasi TPS ja eteni näin finaaliin voitoin 2-1. Oilers jatkaa vielä tulevana viikonloppuna pronssiottelulla Hämeenlinnan Steelersiä vastaan.

Päävalmentaja Sami Koskinen kommentoi ottelusarjaa seuraavasti: "Ensimmäinen peli lähti hyvin käyntiin. Oltiin parempia ensimmäisessä erässä ja tuloskin meille 2-0. Toisessa erässä TPS paransi peliään ja sai luotua paikkoja ja painetta päätyymme. Erä TPS:n 2-1. Viimeisessä erässä otimme yhden viisiminuuttisen rangaistuksen ja heti perään kakkosen. Niiden aikana kaveri tasoitti pelin. Sen jälkeen mentiinkin tasatahtia jatkoajalle asti. Tepsille tuli harhasyöttö ja Oskar Vaskio niittasi voiton meille. Mielestäni olimme parempia ottelussa.

Toisen kohtaamisen ensimmäinen erä oli TPS:lta hyvää tekemistä. Me emme olleet parhaimmillamme. Keskialueen menetyksiä ja yksi oma maali johtivat 3-5 erätappioon. Toisen erän alku oli katastrofi. Kaveri karkasi 8-3 johtoon, kunnes aikalisän jälkeen päätimme antaa painetta ylhäältä asti. Se toimikin välittömästi kahden maalin muodossa. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta kahta tolppaa lähemmäksi emme päässeet. 8-5 tappiolla vikaan erään. Kolmannessa erässä heti toisessa vaihdossa oli huippupaikka kaventaa tilannetta, mutta kun et tee niin kaveri tekee. TPS kuittasi heti perään 9-5. Siihen katkesi sitten selkärankamme. Loppu oli kosmetiikkaa ja turpaan tuli 11-6.

Kolmas peli alkoi murheellisesti. Kaksi kertaa menetimme pomppupallon omassa päässämme ja kummallakin kerralla TPS viimeisteli todella hyvin. Peli 2-0. Ekaa erää kuvasti hyvin liika yrittäminen ja emme oikein päässeet TPS päätyyn järkevästi. Toisessa erässä paransimme peliämme huomattavasti. TPS ei erässä saanut luotua yhtäkään hyvää maalipaikkaa. Tekivät kuitenkin yhden. Meillä sen sijaan oli erittäin hyvät mahdollisuudet tasoittaa peli, mutta emme millään saaneet hyvistäkään paikoista palloa maaliin kuin kerran. Kolmanteen erään tappiotilanteessa 3-1. TPS aloitti pelin jäädyttämisen. Se piti palloa oman maalin takana useamman minuutin ajan erän alussa. Saimme kuitenkin luotua muutaman maalipaikan, mutta tolppaa lähemmäksi emme päässeet. Sitten tuli ottelun ratkaisu... Saimme pallon vihdoin maaliin, mutta pettymykseksemme tuomari hylkäsi maalin. Tämän jälkeen TPS sai rangaistuslaukauksen. Omituinen tilanne sinänsä, koska rangaistavaa pelaajaa ei löytynyt. No ensimmäinen kerta allekirjoittaneen 18-vuotisella valmennusuralla. TPS peluri rankaisi armotta. Tilanne 4-1. Tästä loppuminuutit olivat TPS näytöstä.

TPS oli hyvä ja ansaitsi voittonsa. Nyt nuolemme haavamme ja keskitymme lauantaiseen pronssikamppailuun Steelersiä vastaan."

Oilers NG02 - TPS 6-5 JA (2-0, 2-3, 1-2, 1-0)

TPS - Oilers NG02 11-6 (5-3, 3-2, 3-1)

Oilers NG02 - TPS 1-7 (0-2, 1-1, 0-4)

Tilastot

Seuraavat ottelut:

pronssiottelu 14.4. klo 13:30 Oilers NG02 - Steelers, Esport Areena

finaalisarja 14.4. klo 17:00 Koovee - Oilers NGB, AutoCenter Areena

finaalisarja 15.4. klo 18:30 Oilers NGB - Koovee, Tapiolan Urheiluhalli

tarvittaessa 17.4. klo 18:30 Koovee - Oilers NGB, AutoCenter Areena

23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!
23.05.2019Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin
22.05.2019Salibandykoulujen ja harrasteryhmien ilmoittautuminen on avattu!
20.05.2019Tuomas Tikkala vastaa seuran fysioterapia ja kuntoutuspalveluista
08.05.2019Oilers Junior Games 2019 pelattu
07.05.2019 11:00Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!
04.05.2019Nemo Sipilä ei jatka Oilersissa
04.05.2019Heikki Luukkonen jatkaa Öljymiesten päävalmentajana - uudet vahvistukset julkaistaan ensi viikolla
03.05.2019Oilers uudistaa ja kehittää urheilutoimintaa
30.04.2019Seura palkitsi kauden onnistujia

Siirry arkistoon »