A-junioreiden kausi päättyi puolivälieriin

20.03.2018

A-junioreiden neljättä puolivälieräsarjaa TPS - Oilers ennakoitiin erittäin tasaiseksi ja näin kävikin, vaikka TPS menikin ottelusarjassa 2-0 johtoon. Lopulta välieräpaikka ratkesi viimeisen ottelun jatkoajalla luvuin 4-3 turkulaisille. 

TPS karkaa 2-0 johtoon

Oilers käynnisti ottelusarjan erittäin vahvasti vieraskentällä. Pallollisesti peliä hallinneet öljypojat johtivat 40 minuutin jälkeen lukemin 2-4, mutta vahvan viimeisen erän johdosta turkulaisryhmä käänsi ottelun lopulta selkästi 7-4 lukemin.

Toiseen otteluun Tapiolan urheiluhallille asetelmat muuttuivat. Oilersin ollessa edelleen pallollisesti kuskin päällä, vei TPS kuitenkin kenttätapahtumia ja kahden erän jälkeen oltiin vierasjoukkueen johdossa lukemin 0-3. Viimeisessä erässä öljypojat saivat kovan paineen Olli Kuisman vartioimalle maalille, mutta vahvalla puolustuspelillä ja peittopelaamisella TPS haki vierasvoiton ja ottelusarja 2-0:aan.

Ottelusarja herää henkiin

Kolmannessa ottelussa turkulaisfanit odottivat jo ottelusarjan päättymistä, mutta tämän ottelun jälkeen sarja heräsi jälleen henkiin. Oilers paransi puolustuspelaamistaan ja pelasi erittäin kurinalaisesti joukkueena. Näin ollen kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia luoda maalipaikkoja ja Oilersin vahvat erien alut nostattivat joukkueen itseluottamusta. Vaikka viimeisessä erässä TPS saikin vielä kirivaihteen päälle, kesti öljypojat vahvasti pelanneen maalivahti Nemo Sipilän johdolla. Näin ensimmäinen täplä ja sarja 2-1:een.

Sama henki jatkui joukkueen pelissä neljännessä ottelussa Espoossa. Erittäin tasainen ja yllättävän malirikas kamppailu oli kääntymässä viimeisessä erässä TPS:n eduksi, mutta espoolaisten puolustaja Roope From astui parrasvaloihin. Tasoitusmaali 6-6:een ylivoimalla ajassa 56.03 ja jatkoaikamaali heti toisella minuutilla ajassa 61.41 toi ottelusarjan tasan 2-2:een!

Game 5!

Näin ollen huikea ottelusarja sai arvoisensa päätöksen, kun välieräpaikka ratkaistiin viimeisessä ottelussa. Odotetusti vähämaalinen ottelu käynnistyi TPS kommennossa ja avauserä kotijoukkueelle 1-0 vahvasti ottelusarjassa pelanneen Jasper Juutin toimesta. Toisessa erässä hallinta siirtyi öljypojilla, mutta kotijoukkue pystyi lisäämään johtoaan 2-0:aan juutin toisella osumalla. Viimeinen erä sai Oilersin kannallta pahimman mahdollisen alun, kun TPS siirtyi 3-0 johtoon ajassa 41.03. Tiiviisti joukkueena pelannut kotijoukkue joutui kuitenkin ahtaalla ja öljypoikien painostaessa armottomasti ja lopulta vapauttava kavennus ylivoimalla ajassa 53.12 Niko Laitin komealla laukauksella 3-1! ottelun painuessa viimeisille minuuteille haki Oilers kavennusta ilman maalivahtia ja kotijoukkue passivoitui samalla täysin. Nopea kavennus 3-2:een Axel Hagbergin maalilla ajassa 56.59 ja lopulta tasoitusmaali komeasti maalintakaa sarjan vaarallisimpiin pelaajiin kuuluneen Niklas Laurilan johdosta 3-3!

Kovalla itseluottamuksella varustettu Oilers aloitti jatkoajan pirteästi, ollen selkeästi aktiivisempi osapuoli. Peli sai kuitenkin yllättävän käänteen kolmen minuutin jälkeen, kun hallissa pimeni valaistus ja ottelu keskeytyi 15 minuutiksi. Lopulta peli saatiin jatkumaan ja kumpikin joukkue loi muutaman erittäin vaarallisen maalipaikan. Lopulta kotijoukkue pääsi ylivoimalla ja takatolpalle unohdettu Akseli Härkönen räjäytti Leaf areenan liitoksistaan vieden kotijoukkueen välieriin.

Yhteenveto

Päävalmentaja Hannu Mattila tiiviistää ottelusarjan seuraavasti: "Ensimmäisessä pelissä johdettiin peliä vielä kahden erän jälkeen, mutta loppujen lopuksi vastustajan kokemus oli liikaa kolmannessa erässä. Toisessa pelissä hallittiin pallollista peliä, mutta hyökättiin yli ja kaveri otti kuskin paikan vastaiskujen muodossa. Sarja Tepsille 2-0 ja kaverilla oli seuraavassa pelissä katkon paikka. Kolmannessa pelissä otettiin ensimmäinen voitto hyvän puolustustaistelun myötä. Neljännessä pelissä pystyttiin parantamaan omaa peliä edelleen ja tiukan pelin jälkeen otettiin jatkoaikavoitto. Viidenteen ja ratkaisevaan peliin Turussa lähdettiin katsomaan kumman joukkueen paketti pysyisi paremmin kasassa. Tasainen peli, jossa TPS oli terävämpänä maalipaikoissa. Viimeiselle kympille lähdettiin Tepsin 3-0 johdossa. Joukkue esitti kuitenkin upean nousun ja peli meni jatkoajalle. Tällä kertaa TPS onnistui ylivoimalla ja eteni välieriin."

Vaikka öljypojat kokivatkin sarjassa katkeran tappion oli sarja tulevaisuuden kannalta erittäin suuria lupauksia antava. Joukkueen kokoonpanosta kasvoi yli ainoastaan neljä pelaajaa ja pudotuspelisarjassa esiin nousi uusia nuoria vastuunkantajia, jotka luovat vahvan rungon joukkueelle seuraaville vuosille.

"Kun mietitään koko kautta niin se oli joukkueelle hiukan vuoristorataa. Hyvät hetket hyviä ja vaikeat vaikeita. Vaikeiden hetkien käsittely oli joukkueelle haaste läpi kauden, mutta kuten puolivälierissä todettiin joukkue oppi niissä hetkissä toimimaan. Tätä kasvutarinaa ja pelaajien kehittymistä oli hienoa seurata kauden mittaan. Haluan tässä kiittää vielä kerran kaikkia pelaajia, valmennusryhmää ja varsinkin joukkueen huoltajaa VM Laurilaa ahkerasta työstä joukkueen eteen", kommentoi päävalmentaja Mattila vielä kauden kulkua.

Joukkue jää lyhyellä harjoitustauolle ja jatkaa harjoitteluaan huhtikuussa. Joukkueeseen haetaan vahvan nykyisen pelaajarungon ympärille avoimien harjoitusten kautta vahvistuksia huhtikuun lopulla. Try-outista ja ensikauden valmennuksesta seura tiedottaa huhtikuun alussa tarkemmin.

Ottelusarjan tulokset:

10.3. TPS 7 – 4 Oilers NGA (2-3, 0-1, 5-0)

12.3. Oilers NGA 1 – 4 TPS (0-0, 0-3, 1-1)

15.3. TPS 2 – 3 Oilers NGA (0-1, 1-1, 1-1)

17.3. Oilers NGA 7 – 6 JA. TPS (1-2, 4-1, 1-3, 1-0)

18.3. TPS 4 – 3 JA. Oilers NGA (1-0, 1-0, 1-3, 1-0)

12.04.2019Uusien kaupunginosajoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
20.06.2019Niko Laiti siirtyy Oilersista Indiansiin
04.06.2019Haetaan valmentajia kaupunginosajoukkueisiin!
23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!
23.05.2019Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin
22.05.2019Salibandykoulujen ja harrasteryhmien ilmoittautuminen on avattu!
20.05.2019Tuomas Tikkala vastaa seuran fysioterapia ja kuntoutuspalveluista
08.05.2019Oilers Junior Games 2019 pelattu
07.05.2019 11:00Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!
04.05.2019Nemo Sipilä ei jatka Oilersissa

Siirry arkistoon »