ASM: Pudotuspeliennakko

09.03.2018

A-nuorten pudotuspelit käynnistyvät tulevana viikonloppuna, jossa Oilers kohtaa puolivälieräsarjassa puolustavan Suomen mestarin Turun Palloseuran. Huipputasaisessa runkosarjan TPS sijoittui neljänneksi ja vain pisteen vähemmän saalistanut Oilers seitsemänneksi. Joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa olivat erittäin tiukkoja, sillä kumpikin päättyi vain maalin erolla, kun TPS voitti kotonaan alkusyksystä lukemin 7-6 ja Oilers taas Tammikuussa Tapiolassa 5-4.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä kaudella 2015-2016, jolloin jokainen ottelu venyi jatkoajalle saakka. TPS oli kuitenkin kaikissa otteluissa parempi vieden sarjan puhtaasi 3-0.

Sarjassa vastakkain ovat kaksi tasaista joukkuetta, mutta myöskin tiiviisti puolustavaa joukkuetta. TPS on perinteisesti luottanut kurinalaiseen joukkue -ja puolustuspeliin, josta osoituksena tälläkin kaudella selkeästi vähiten päästettyjä maaleja runkosarjassa (94). Myös Oilers on saanut tilkittyä oman pään ja tällä kaudella omissa kolisikin vain 123 kertaa, joka oli sarjan neljänneksi vähiten. Hyökkäyssuuntaan Oilersin tulivoimasta vastasi pistepörssin kahdeksas Niklas Laurila 42 tehopisteellä (15+27), kun taas TPS tulivoima jakaantui usealle pelaajalle Jussi Töyrylän ollessa tehokkain 26 pisteellä (20+6).

NGA_TUULETUS.jpg

Oilersin mediatiimi kyselikin molempien joukkueiden pelaajilta tunnelmia ja odotuksia tulevasta sarjasta. Tässä TPS maalivahdin Olli Kuisman mietteitä:

Moi Olli, mitä mieltä olet Oilersista joukkueena?
Oilers on vuodesta toiseen erittäin tasainen nippu, jolta löytyy paljon taitoa. "Öljypojilta" löytyy myös tunnetusti temperamenttisia pelaajia ja koko joukkue on mielestäni vähän sellainen fiilisjengi, jolla peli joko kulkee tai ei kulje, joten momentumien saaminen ja hyödyntäminen tulee olemaan tärkeää puolin ja toisin.

Oliko Oilers sinulle mieleinen vastustaja puolivälieriin? Miksi?

Oilers on kyllä mieluinen vastustaja varsinkin, kun otetaan huomioon meidän väliset runkosarjakohtaamiset, jotka molemmat päättyivät maalin erolla eri suuntiin. Mitä luultavimmin peleistä tulee siis tiukkoja ja se on pleijareissa aina hienoa. Odotan myös kuumaa sarjaa, joten tunne ja tahtotaso  tulevat aivan varmasti näkymään kentällä.

Mihin ottelusarja tulee ratkeamaan?

Uskon, että ottelusarja tulee ratkeamaan tasaisuuteen ja vahvaan henkiseen kanttiin. Se, kumpi pystyy pitämään tasonsa paremmin läpi sarjan ja joukkueena käsittelemään myös vastoinkäymisiä, tulee menemään tästä sarjasta jatkoon.

TPS laittoi samalla myös kuvaterveiset Oilers-joukkueelle ja faneille:

TPS-PLAYOFFkuva.jpg

"Mustavalkoinen Turku on valmiina. Nähtäväksi jää pystyykö Espoo vastaamaan huutoon." Kuvan on ottanut Juha Laaksonen.


Oilers Jaro Partanen, mitä mieltä TPS:sta joukkueena?

TPS on vikkelä, uhrautuva ja hyvin puolustava joukkue. Vähiten päästettyjä maaleja runkosarjassa kertoo varmasti siitä minkälaisella tunteella omaa maalia puolustetaan. Joukkueen materiaali on myös laaja ja ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta kaikista kentistä.

Oliko TPS sinulle mieluinen vastustaja? Miksi?

Oli. TPS:sää vastaan on ollut ain kiihkeitä ja tasaisia vääntöjä vuosien saatossa. Meillä on myös joukkueessa vielä muutama peluri jotka kohtasivat TPS:n samaisessa vaiheessa 2 kautta sitten. Se päättyi meidän kannalta surullisesti kun putosimme 3-0 suoraan ja jokainen ottelu hävittiin vielä jatkoajalla. Nyt on siis oiva mahdollisuus ottaa revanssi tuosta ja se tuo ainakin itselle extra boostia otteluihin.

Mihin ottelusarja tulee ratkeamaan?

Mentaalipuolen asioihin. Kumpi saa pidettyä paremmin päänsä kylmänä oikeilla hetkillä, sekä yksinkertaisesti vain kumpi haluaa voittaa enemmän. Playoffeissa pienet virheet ovat myös ratkaisevia ja uskon että se joukkue kumpi käyttää nämä virheet paremmin hyödykseen voittaa myös ottelusarjan.

Ottelut:

10.3. klo 18:30 TPS – Oilers NGA, Leaf Areena

12.3. klo 18:30 Oilers NGA – TPS, Tapiolan Urheiluhalli

15.3. klo 18:30 TPS – Oilers NGA, Leaf Areena

Tarvittaessa:

17.3. klo 16:00 Oilers NGA – TPS, Tapiolan Urheiluhalli

18.3. klo 19:00 TPS – Oilers, Leaf Areena

12.04.2019Uusien kaupunginosajoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
20.06.2019Niko Laiti siirtyy Oilersista Indiansiin
04.06.2019Haetaan valmentajia kaupunginosajoukkueisiin!
23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!
23.05.2019Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin
22.05.2019Salibandykoulujen ja harrasteryhmien ilmoittautuminen on avattu!
20.05.2019Tuomas Tikkala vastaa seuran fysioterapia ja kuntoutuspalveluista
08.05.2019Oilers Junior Games 2019 pelattu
07.05.2019 11:00Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!
04.05.2019Nemo Sipilä ei jatka Oilersissa

Siirry arkistoon »