Öljypoikien uutiset: Runkosarjan päätöskierroksille vahvoissa asemissa

27.02.2018

Kevät lähestyy ja Öljypoikien runkosarjat huipentuvat viimeisiin otteluihin. Runkosarjan viimeisillä kierroksilla taistellaan vielä jokaisessa ikäluokassa pudotuspelipaikoista, sekä runkosarjan voitoista.

Oilers NGB 11 - 3 SCU (3-0, 5-1, 3-2)

Päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi ottelua: "Ottelun ensimmäinen erä oli varsin tunnustelevaa peliä molemmilta joukkueilta. Vihulainen pyrki jäädyttämään pelin tempon pitkillä oman pään palloralleilla. Päästiin erätauolle melko varkain 3-0 johdossa. Toiseen erään lähdettäessä aktivoitiin omaa pallotonta pelaamista sekä terävöitettiin omaa pallollista peliämme. Kentällä nähtiinkin todella raikasta ja vauhdikasta peliä, ja käytännössä paketoitiin ottelu toisen erän vahvoilla otteilla. Kolmannessa erässä hieman sekoiteltiin kokoonpanoja ja pelattiin alusta asti neljän kentän voimin. Ottelu vietiin kunnialla loppuun asti, ja ansaitut pisteet meille."

Oilersin onnistujat: Niko Laiti veivasi toiseen erään kaksi osumaa alivoimalla ja oli hyvällä pelipäällä erityisesti ottelun jälkimmäiset 40 minuuttia. Lisäksi Kalle Laakso ja Viljami Hanhisalo ovat parantaneet otteitaan koko ajan kevään lähestyessä. Puolustuksessa Aleksi Huttunen jatkoi nousujohtisia esityksiä ja Emil Backberg maalilla otti selkeän niskalenkin virkaveljistään.

Tilastot

Joukkueella on runkosarjaa jäljellä kolme ottelua ja taistelu runkosarjan voitosta käy kiivaana. Oilers johtaa sarjaa kahdella pisteellä, mutta takana olevista TPS on pelannut ottelun vähemmän ja on vain kahden pisteen päässä toisella sijalla. Viimeisestä kolmesta ottelusta joukkueelta vaaditaan yksi voitto kotiedun varmistamiseen ja kaksi voittoa kahden parhaan joukkoon.

Sarjataulukko

Classic 8 - 4 Oilers NGA (5-2, 1-2, 2-0)

"Ensimmäisessä erässä sarjakärki rankaisi kovalla kädellä meidän ylipelaamisesta puolustuspäässä. Hyökkäyspäähän pystyttiin luomaan tilanteita, mutta viimeistely ei ollut kaverin tasolla tänään. Toiseen erään kumpikin joukkue paransi pallotonta pelaamistaan ja tämän myötä saatiin kirinpoikasta aikaan, mutta kolmannessa erässä ei enää saatu tosissaan haastettua kaveria voitosta." kertoi päävalmentaja Hannu Mattila.

Oilersin onnistujat: Puolustuspäässä Jani Rauhala oli jatkuvasti aktiivinen pallolla ja uskalsi nostaa peliä kovankin paineen alla.

Tilastot

Oilers NGA 4 - 3 OLS (0-1, 3-1, 1-1)

Hannu Mattila kommentoi nyös toista ottelua: "Erittäin tasaisen sarjan myötä pelissä oli isoa panoksia, OLS taisteli karsintapaikkaa vastaan ja jopa playoff-paikasta, me taas tarvitsimme pisteitä playoff-paikkaa ajatellen. Tämä näkyi pelissä vähämaalisena trillerinä loppuun asti. Saatiin peliin hyvä lähtö ja eka 15min oli meidän hallintaa, mutta viimeistely puuttui edelleen. Kaveri otti aikalisän ja kävi heti sen jälkeen kuittaamassa itsensä johtoon. Toiseen erään lähdettiin jatkamaan samaa tekemistä ja luottamaan, että onnistumiset kyllä tulevat. Saatiin onnistumisia, joiden myötä 3-1 erävoitto ja 3-2 johdossa viimeiseen erään. Kaveri tasoihin, taas johtomaali meille ja loppuun tasaista vääntöä ja hyvää puolustustaistelua helpottavaan loppusummeriin asti. Classic-pelistä pystyttiin parantamaan pallollista pelaamista ja kolme päästettyä maalia on aina hyvä suoritus."

Oilersin onnistujat: Nemo Sipilä oli maalissa erittäin varma, Elias Pekari teki hirveän määrän pallotonta duunia, joka palkittiin myös voittomaalilla ja Toni Rintalan johtama viisikko pelasi meiltä tasapainoisimman pelin.

Tilastot

Runkosarjan päätöskierroksella lähdetään jälleen tuttuun tapaan mielenkiintoisista asetelmista. Oilers sijoittuu erittäin tasaisessa sarjassa sijalle kuusi, mutta taistelee käytännössä sijoista 3-9. Pistekin Seinäjoeltä takaa pudotuspelipaikan, mutta voitolla on mahdollisuus nousta aina kotietuun saakka.

Sarjataulukko

Oilers NG02 5 - 4 Tiikerit (3-2, 1-2, 1-0)

"Hiihtoloman päätteeksi C1 - poikien kotiottelu Tikkurilan Tiikereitä vastaan oli sunnuntai-iltapäivällä tasaista vääntöä alusta loppuun. 1. Erässä olimme vähän niskan päällä, mutta viimeistely jonkin verra ontui. Lisäksi puolustuspäässä peittopelissä ajoittain laiskoteltiin. Kuitenkin erätauolle mentiin 3-2 johdossa. Toinen erä oli jotenkin sekava, ei oikein päästy pelille. Tiikerit iskivät kahdesti ja päätöserään lähdettiin maalin tappiolta. Kolmas erä pelattiin kahdella ketjulla ja pelillisesti se olikin paras erämme. Saatiin peitto- ja yleensäkin puolustuspeli paremmaksi. Lisäksi tehtiin 2 maalia ja vaikeuksien kautta 5-4 kotivoitto." kommentoi valmentaja Tom Bäcklund.

Oilersin onnistujat: Erityisesti mv Rasmus Hellsten mahdollisti voittamisen hyvällä tekemisellään. Puolustuksessa Valtteri Korkkisen peli oli huikeaa. Hyökkääjistä Justus Mustonen oli omalla hyvällä tasollaan tehden läpiajosta hienon voittomaalin ja NG03-joukkueesta sentterinä pelannut Ethan Martin ansaitsee myös kiitoksen.

Tilastot

Joukkue on tällä hetkellä runkosarjan toisella sijalla ja varmistanut kotiedun playoffeihin, kun sarjaa on jäljellä kolme ottelua. Viimeisestä kolmesta ottelusta joukkue tarvitsee kolme pistettä toiseen sijaan. Runkosarjan voitto vaatii käytännössä täysiä pisteitä, sekä EräViikinkien kolmea tappiota viimeisestä neljästä ottelusta.

Sarjataulukko

Marika_juhlintaa.jpg

Kuva: Marika Kuusela

Seuraavat ottelut:

3.3. klo 13:00 SPV - Oilers NGB, seinäjoki Areena

3.3. Klo 15:00 SPV - Oilers NGA, Q-max Areena

3.3. klo 18:30 Koovee - Oilers NG02, AutoCenter Areena

4.3. klo 14:30 OLS - Oilers NGB, Kastellin monitoimitalo

4.3. klo 15:00 RSS Panthers/Fosu - Oilers NG03, Kirkassilmä Areena

16.02.2019Steelers isännöi Oilersia sunnuntaina
14.02.2019Öljypoikien uutiset: voittoisalla tiellä
13.02.2019Öljymiesten kotitaika katkesi TPS:n käsittelyssä
11.02.2019 21:00Oilers ja TPS taistelevat sarjapisteistä keskiviikkona
11.02.2019REKRY: Liigajoukkueen fysiikkavalmentaja
07.02.2019Kolmen ottelun viikko valmistaa Oilersia kohti pudotuspelejä - ensimmäisenä vastassa Welhot
05.02.2019REKRY: osapäiväinen fysiikkavalmentaja ja fysioterapeutti!
05.02.2019Öljypoikien uutiset: kaksi ottelua, kaksi voittoa
04.02.2019Oilers hakee valmentajia ja liikunnanohjaajia!
01.02.2019Esport Oilers vei Espoon Derbyn Metro Areenalla - Öljymiehet nousi sarjataulukossa sijalle kolme

Siirry arkistoon »