Espoon Derby huipentaa runkosarjan viimeisen kotiottelun

25.02.2018

Oilers ja Indians taistelevat maanantai-iltana Espoon herruudesta jo kymmennen kerran. Otteluvoitot ovat tällä hetkellä Öljymiehille lukemin 6-3. Derbypeli on Oilersille runkosarjan viimeinen kotiottelu.

Oilers ja Indians taistelevat samoista sarjasijoituksista runkosarjan loppusuoralla. Westendiläisillä on saumoja kotietuunkin, mutta mitä todennäköisemmin molemmat seurat löytyvät sijoilta 5-8. 

Joukkuiden edellinen derby pelattiin Metro Areenalla joulukuussa. Ottelu päättyi Oilersin 8-5 vierasvoittoon yli kahdentuhannen katsojan edessä. Kyseisen ottelun jälkeen Indians on pelannut kahdeksan ottelua häviten ainoastaan kertaalleen. Maanantain vierasjoukkue onkin pelannut tämän vuoden puolella kohtuullisen hyvin.

Indiansin vetojuhtina tällä kaudella ovat häärineet Valtteri Kainulainen, Heikki Iiskola sekä Aaro Astala. Kyseinen kolmikko sekä puolustaja Otto Lehkosuo edustivat kaikki Suomen maajoukkueetta Tallinnan MM-karsinnoissa. Etenkin hyökkäyskolmikon kanssa Oilers-puolustus saa olla tarkkana, sillä sen verran taitoa pelimiehiltä löytyy.

Öljymiehet lähtee otteluun voitto mielessä. Derbyissä yleensäkin pelataan astetta isommista panoksista, ainakin henkisellä puolella, ja samaa on luvassa huomenna. Oilersin tulikuuma maalivahti Joonas Kaltiainen ei kuitenkaan allekirjoita väitettä pelaajan näkökulmasta.

Onhan siinä oma lataus, mutta ei hirveästi eroa muista peleistä, Kaltiainen kertoo.

Kaltiainen on ollut Oilersin kulmakivi koko kauden ajan ja helpottanut otteillaani Oilersin puolustuspään peliä. Maajoukkuepeleilläkin palkittu veräjänvartija kertoo silti, että mistään sen erikoisemmasta vireestä ei ole kyse.

Ihan hyvältä on tuntunut tolppien välissä, aika perustekemisellä menty suurin osa kaudesta, "Kale" pohtii.

Oilersin viime otteluiden kompastuskivi on ollut maalinteko. Juonikkuus ja halukkuus hyökkäysalueella on ollut kadoksissa, mistä kertoo viisi tehtyä maalia kahteen edelliseen otteluun. Maanantaina onkin toivottua, että paikallisottelu herättää Öljymiesten hyökkäyspelin jälleen eloon.

Entä mitkä ovat maalivahdin ohjeet kenttäpelaajille, jotta Oilers nappaa voiton kymmenennestä derbystä?

Puolustetaan Indiansin tähdet pois ja saadaan vihdoin omat maalihanat auki, Kaltiainen päättää.

Hieno ja vauhdikas ottelu alkaa maanantaina kello 18.30 Tapiolan Urheiluhallilla. Tervetuloa kannustamaan Oilers voittoon!

Liput ennakkoon Lippuautomaatista!

25.09.2018Öljypoikien uutiset: viimeinenkin sarjapaikka varmistui
22.09.2018Öljymiehille kotiavauksesta tappio - tasokas kamppailu päättyi EräViikinkien voittoon
22.09.2018EOTV: Joonas Kaltiaisen mietteet kotiavauksesta
19.09.2018Kotiotteluennakko: Öljymiesten kausi Tapiolan Urheiluhallissa käynnistyy perjantaina
18.09.2018Anniskelua Öljymiesten kotiotteluissa - Esport Oilers ja Pub Vaappuva Ankka ovat aloittaneet yhteistyön
17.09.2018 22:07Maalikooste OLS - Oilers 3-12
17.09.2018Oilersille komea voitto Oulusta
14.09.2018Salibandyliiga alkaa - Öljymiehet avaa runkosarjan Oulussa
11.09.2018Öljymiesten kausiennakko
10.09.2018Öljypoikien uutiset: NGB aloitti vahvasti karsinnat!

Siirry arkistoon »