Tappioputki katki - vahva päätöserä toi Oilersille voiton!

22.01.2018

Oilers katkaisi sunnuntaina Raumalla kolmen ottelun tappioputken. Vierasvoitto irtosi vahvan päätöserän ansiosta.

Öljymiehet nostivat tasoaan ottelun ratkaisuhetkillä. Nousu kahden maalin tappioasemasta voittoon osoitti vahvaa tahtotilaa joukkueelta. Voitolla Öljymiehet nousivat sarjataulukossa pykälän ylöspäin ollen nyt tasapisteissä TPS:n kanssa kuudennella sijalla.

Avauserän ja ottelun ensimmäinen maali syntyi Oilersin hyökkäyksestä. Kristian Lamminen löysi takatolpalta Severi Korhosen, joka pääsi iskemään pallon verkkoon. Syöttöpiste oli Lammiselle liigauran ensimmäinen.

Salban Antti Keskitalo tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin. Keskitalo pääsi laukomaan vapaalyönnistä ilman suurempia estelyitä ohi Joonas Kaltiaisen. Janne Hyvönen ja Jani Lehtoniemi osuivat vielä avauserän lopulla ylivoimalla, joten toiseen erään lähdettiin Salban kahden maalin johtoasemassa.

Kristian Lamminen maalasi toisen erän ainoan osuman. Syötön maaliin tarjoili vähemmän yllättäen Matias Kaartinen, joka lähestyy 200 tehopisteen merkkipaalua Salibandyliigassa (syöttöpisteitä 164).

Oilers-puolustus onnistui toisessa erässä torjumaan Salban hyökkäykset, ja pelin ote siirtyi hiljalleen Öljymiehille.

Päätöserään lähdettiin jännittävästä tilanteesta, mutta helpotusta Öljymiehille heti erän alkuun toi Casper Pfitzner. Jesperi Lindforsin poikittaissyöttö löysi Pfitznerin, jolla oli helppo työ iskeä tasoitusosuma.

Oilersin kakkosvitja jatkoi vahvaa esitystä iskemällä päätöserän loputkin osumat. Illan tehomies Santeri Lindfors (2+1) osui kahdesti, ja Rasmus Markelin kertaalleen hiljentäen Rauman kotiyleisön. Salba onnistui vielä kaventamaan ilman maalivahtia, mutta se ei enään riittänyt. Oilersille maistuva voitto Raumalta 6-4 loppulukemin.

Santeri Lindfors laukoi kaksi kertaa ottelussa ja osui verkkoon molemmilla laukauksilla. Työteliäs hyökkääjä oli tyytyväinen illan peliesitykseensä.

Maalintekohan tuntuu aina kivalta, mutta varsinkin nyt kun tällä kaudella niillä ei ole liikaa mässäilty henkilökohtaisesti. Mutta tärkeintä oli että kairattiin kaksi pistettä himaan aina vaikeasta vieraspelistä Rauman kauppikselta, Lindfors iloitsee.

Huomionarvoista ottelussa oli myös se, että kotijoukkue Salba ei pystynyt maalintekoon 40 minuutin ajanjaksolla kertaakaan. Salban kolmas maali syntyi ajassa 16.26 ja viimeinen ajassa 57.13. Paikkoja kotijoukkueella oli, mutta kahdessa viimeisessä erässä nähtiin varsinkin puolustuspäässä taistelevampi Oilers.

- Hyvä palopuhe vikalla erätauolla, ja päätettiin jengin kaa et tää matsi kairataan himaan. Alettiin pelaa kolmannessa erässä tarpeeks yksinkertasta sählyä. Vietiin kuula sinne vastustajan hyökkäysalueella mis ollaan parhaimillaan, eikä jääty hieroo enää laidoille mihin ollaan vähän tyydytty tämän vuoden peleissä tekemään, Lindfors kertoi voitonsyitä.

Lindfors oli yksi voittopelin onnistujista, mutta niin oli myös öljyvahti Joonas Kaltiainen, jälleen kerran. 14 torjuntaa ja varmat otteet tolppien välissä miellytti silmää myös katsomoon.

- "Kaltsi" oli tänään taas totutun varma ja antoi legendaarisen mahdollisuuden voittoon. Myös uransa ekan passin saalistanu Lamminen erottui tietenkin edukseen!

Edessä maajoukkuetauko

Oilersin seuraava ottelu on edessä maajoukkuetauon jälkeen. Vierasottelu LASBia vastaan otellaan 10.2. Lahdessa.

Öljymiehistä Joonas Kaltiainen ja Casper Pfitzner edustavat miesten maajoukkuetta MM-karsinnoissa Tallinnassa ensi viikolla. 

Oilersin seuraavaa kotiottelua saa odottaa noin kuukauden. Helmikuun 21.päivä Happee vierailee Tapiolan Urheiluhallilla.

OTTELUTILASTOT

23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!
23.05.2019Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin
22.05.2019Salibandykoulujen ja harrasteryhmien ilmoittautuminen on avattu!
20.05.2019Tuomas Tikkala vastaa seuran fysioterapia ja kuntoutuspalveluista
08.05.2019Oilers Junior Games 2019 pelattu
07.05.2019 11:00Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!
04.05.2019Nemo Sipilä ei jatka Oilersissa
04.05.2019Heikki Luukkonen jatkaa Öljymiesten päävalmentajana - uudet vahvistukset julkaistaan ensi viikolla
03.05.2019Oilers uudistaa ja kehittää urheilutoimintaa
30.04.2019Seura palkitsi kauden onnistujia

Siirry arkistoon »