Öljypoikien uutiset: Syyskausi päätökseen

20.12.2017

Viimeinenkin joukkue on nyt taputeltu joululomalle. Lue alta öljypoikien viimeisistä otteluista, sekä joukkueiden joulusuunnitelmista!

Marika_lapyt.jpg

Kuva: Marika Kuusela

TPS 8 – 10 NG02 (4-2, 3-4, 1-4)

NG02-päävalmentaja Sami Koskinen kommentoi mennyttä ottelua ja kertoi joukkueen joulusuunnitelmista: ”Ennakkoasetelma TPS vastaan oli surkean Jyväskylän keikan jälkeen selvä: Voitto TPS:sta ensimmäistä kertaa virallisessa pelissä.  Eka erä oli tasainen, kaveri teki tiedetyillä vahvuuksillaan hienoja maaleja. Me taas jatkoimme siitä mihin Jyväskylässä jäimme. Hyvätkin paikat saatiin tuhrittua. Ansaittu erävoitto kaverille 2-4.

Toisen erän alku oli todella vaikea meille. Kaveri vei meitä kuin mätää kukkoa ensimmäiset minuutit. 5-2 tilanteeseen johtaneeseen rankkarin aikana saatiin rauhoitettua tilanne ja sovittiin tapa kuinka päästä ylös pallollisena. Ehkä se auttoi, koska tehtiin 3 maalia muutamaan minuuttiin. Sitten päästiin jopa johtoon. Mutta loppuerä oli Tepsin. Erävoitto kuitenkin.

Toisella erätauolla kapteeni Ilmivalta valoi uskoa joukkueeseen ja uuteen pelitapaan. Ja se näkyi. Viimeinen erä 4-1 ja ensimmäinen kunnon voitto TPS:sta toteutui! Valmennus oli myös tietenkin tyytyväinen tulokseen. Tähän peliin muutettu ns. alkukauden pelitaktiikka näytti toimivan. Varsinkin ottelun toinen puolisko oli ajoittain hyvääkin tekemistä. Ottelussa valmennus joutui välillä kovallakin äänellä muistuttamaan kuinka toteutetaan sovittua pelitapaa.  Peli parani erä erältä, ja nyt on allekirjoittaneella kyllä vahva usko siihen, että ollaan oikealla tiellä taas.

Nyt on voitettu melkein kaikki parhaat joukkueet Suomessa kerran virallisissa peleissä. Se on hieno juttu. Yksi päänahka puuttuu... Uudenvuoden toive on valmennuksella siis selvä.... Erän kaataminen! Koko joukkue taisteli hienosti ja on nyt ansainnut keskiviikosta alkavan joulutauon. NG02 toivottaa hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille!”

Tilastot

 

Indians 6 – 8 NGA (0-4, 2-0, 4-4)

Päävalmentaja Hannu Mattila kommentoi Metro Areenalla pelattua derbyä seuraavin sanoin: ”Derbyyn Inkkareita vastaan valmistauduttaessa muistutettiin, että tähän peliin pitää sarjataulukot ja kaikki muu vanha unohtaa. Näissä peleissä pitää pystyä keskittymään vain omaan tekemiseen. Tässä onnistuttiin ensimmäisessä erässä erittäin hyvin. 0-1 maali tehtiin ensimmäisessä vaihdossa ja pelin hallinta pysyi meillä koko erän ajan. Erätauolle lähdettiin 0-4 tilanteesta.

Hyvä alku sai joukkueelle hiukan liian hyvän olon tunteen aikaan ja alettiin luulla, että pelistä selvitään hiukan kevyemmällä työnteolla. Inkkarit aktivoittivat omaa pelaamistaan ja meillä oli vaikeuksia vastata siihen. Kaveri hivuttautui maali kerrallaan lähemmäs kunnes viisi minuuttia ennen loppua peli oli tasan 5-5. Menikö kaverin suurin lataus tasoitukseen vai saatiinko itse siitä uutta virtaa, mutta parilla nopealla maalilla saatiin peli käännettyä taas itsellemme. Lopputuloksena derbyvoitto 6-8.”

Oilersin onnistujat: Onnistujia olivat kaksi maalia viimeistellyt Axel Hagberg ja pelin ratkaisevilla hetkillä esiin noussut Niklas Laurila.

Tilastot

 NG03ispv_SakariKouti.jpg

Kuva: Sakari Kouti

SB Vaasa 4 – 16 NG03 (0-7, 2-7, 2-2)

NG03-joukkueen päävalmentaja Timo Karppanen kertoi heidän lomasuunnitelmistaan ja viimeisestä ottelustaan seuraavasti: ”NG-03 siirtyi VR:n kyydittämänä tarkistamaan, vapiseeko Vaasan veri. Edellisessä kohtaamisessa taisimme hävitä 2-1, joten kalavelkoja oli maksettavana.

Ottelupalaverissa nostimme tavoitteeksi ehjän 60sen ja aktiivisen 1v1 pelaamisen. Ottelu lähti osaltamme laiskasti liikkeelle, mutta erän edetessä pelaajat terästäytyivät ja tulosta alkoi tulla. Toisessa erässä jatkettiin, mihin ekassa jäätiin ja olimme aktiivisia ja ennen kaikkea tehokkaita. Toisessa erässä 0-11 tilanteessa jalka nousi vähän kaasulta ja toki myös SB Vaasa tiivisti rivejään. Erätauolla valmennus yritti pumpata pelureihin taistelutahtoa, mutta ottelun jo ratkettua ja maalinälän taltuttua, pelasimme kolmannen sopuisasti tasanumeroin 2-2.

Emme vieläkään saaneet aikaiseksi ehjää 60 minuuttista, mutta sitä odotellessa... Tällä kertaa olimme joukkueena selkeästi Vaasaa edellä, erityisesti mieltä lämmittivät useat taidokkaat syöttöketjut, minkä päätteeksi pallo pistettiin tylysti pussiin.

Ottelun onnistujia oli lukuisia. Tehot jakautuivat kolmelle kentälle aika sopuisasti. Maaliahnein oli tällä kertaa Lassi Viitanen, joka paukutteli hatun kahden erän aikana.  Kolmen pisteen tehoille tai yli pääsi jopa kahdeksan peluria!! Pakeista Onni Eljala ja Niklas Nevalainen olivat hurjalla pelipäällä. Onni järjesteli 0+3 tehoilla huippupaikkoja pelikavereilleen ja Niklas rohmusi 2+1 tehot. Erityismaininta Niklas Tarkiaiselle, joka pakkiparinsa ja etunimikaimansa Nevalaisen huippupassista rikkoi kuparisensa SM-sarjassa. Pallo otettiin talteen pelikavereiden toimesta ;)

Seuraavaksi matkustamme loppiaisviikonloppuna Ouluun, testaamaan Merikosken ja Luistinseuran pelikuntoa tammikuun pakkasissa. Luvassa on Oulu-Espoo rähinä, sillä myös rakas paikallisvastustajamme Indians suuntaa samaan osoitteeseen. Molemmat Oulun joukkueet ovat olleet todella vahvoja kotikonnuillaan, joten helppoja pisteitä ei Espoon pojille ole Nallikarissa luvassa.

Sitä ennen kuitenkin Esport Oilers NG-03 toivottaa kaikille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta.”

Tilastot

 

Koovee 10 – 4 NGA (4-3, 1-0, 5-1)

”Syyskauden viimeiseen ja toisen kierroksen ensimmäiseen koitokseen Tampereella vastaan asettui Koovee. Ensimmäinen erä kertoi heti, että tänään vastassa oli erittäin voitonnälkäinen ryhmä. Intensiteetti oli tässä pelissä ehdottomasti kauden kovin. Eikä kentällä ollut missään vaiheessa aikaa hautoa palloa. Maalirikkaan ensimmäisen erän jälkeen tauolle lähdettiin kotijoukkueen 4-3 johdossa.

Toisessa erässä joukkueet paransivat puolustustaan, mutta Koovee alkoi ottaa koko ajan enemmän otetta pelistä. Erän ainokaisen Koovee kävi viimeistelemässä rangaistuslaukauksesta. Kolmannessa erässä jouduttiin hyökkäämään koko ajan rohkeammin ja Koovee käytti siitä saamansa tilanteet hyvin hyödyksi. Lopulta taululla oli kotijoukkueen täysin ansaittu 10-4 voittolukemat.

Tämä peli toimii meille kevätkaudelle hyvänä merkkipaaluna siitä missä pelin tason pitää olla, jos tässä sarjassa haluaa pärjätä pitkälle kevääseen. Tässä pelissä joukkueen paras osa-alue oli Niko Laitin johtama viisikko, joka pystyi läpi pelin tasapainoiseen suoritukseen.

Nyt jäljellä on ennen joulutaukoa fysiikkatestit ja sen jälkeen päästään joulunviettoon. Pojat saavat välipäivien ajaksi omatoimista treenaamista ja seuraavan kerran kokoonnutaan ensi vuoden puolella. Siitä lähdetään taas jatkamaan pelin kehittämistä, tästä pelistä saatujen oppien pohjalta. Seuraavan kerran pallo lyödään taas keskelle kaukaloa 6.1 kotipelissä, jossa vastaan asettuu TPS.” Kertoi päävalmentaja Hannu Mattila.

Tilastot

14.01.2019Öljypoikien uutiset: NGA ja NG03 sarjakärjessä
13.01.2019Tulivoimaiset Nokia ja Oilers kohtaavat maanantaina Raholassa
11.01.2019Oilers nousi kotivoitolla sarjataulukon neljännelle sijalle
10.01.2019Koovee haastaa Öljymiehet perjantai-iltana
09.01.2019Santeri Lindforsille 200 ottelua täyteen - hyökkääjä kertoo miten liigaura sai alkunsa
09.01.2019Öljypoikien uutiset: Nuoremmat juniorit osallistuivat aktiivisesti ja menestyksekkäästi turnauksiin
08.01.2019Perjantain kotiottelussa palkitaan Öljymiehiä
07.01.2019Öljypoikien uutiset: Eerikkilän saldoa
06.01.2019Tiivis puolustuspeli toi Oilersille voiton LASB:ista - katso maalikooste!
04.01.2019LASB ja Oilers taistelevat vuoden ensimmäisistä pisteistä

Siirry arkistoon »