Espoon Derby huipentaa Öljymiesten syyskauden

14.12.2017 8:01

Oilers pelaa tämän viikon lauantaina syyskauden viimeisen ottelunsa. Espoon derby otellaan tänäkin vuonna hieman kirkkaammissa valoissa, kun Oilers ja Indians taistelevat sarjapisteistä Metro Areenalla.

Öljymiesten tämän kauden joukkue tapasi ensimmäistä kertaa keväällä, samana päivänä kun Classic ja EräViikingit ratkoivat paremmuuden Superfinaalissa. Uusi projekti Heikki Luukkosen alaisuudessa starttasi tuosta päivästä, ja ensimmäinen pieni hengähdyshetki on edessä Indians-ottelun jälkeen. 

Aloitimme kauden 22.4. haastavista lähtökohdista, ja melkoiselta takamatkalta useimpiin muihin liigajoukkueisiin nähden. Niin taustaryhmä kuin pelaajistokin uusiutui voimakkaasti ja valtaosa tulijoista hyppäsi ensimmäistä kertaa liigakuvioihin, kertoo päävalmentaja Luukkonen.

Kovasti uudistuneen joukkueen matka on vielä alkutaipaleella. Luukkonen kuitenkin tuntee, että paljon on opittu niin yksilöinä kuin joukkueenakin.

- Kesällä lukuisat avainpelaajat kärsivät loukkaantumisista, eivätkä kyenneet harjoittelemaan suunnitellusti valmistavalla kaudella. Vastoinkäymiset ja yhdessä vuodatetut hikipisarat ovat opettaneet meille nöyryyttä. Jokainen on oppinut lyhyen matkamme aikana paljon itsestään, muista ryhmän jäsenistä ja joukkueurheilusta. Matka on vasta alussa ja paljon oppia on myös edessä.

Öljymiesten syyskausi alkoi hienoissa merkeissä, kun heti runkosarjan avausottelussa kaatui Classic. Kuuden sarjakierroksen jälkeen Öljymiehillä oli kasassa viisi voittoa ja yksi tappio. Viime aikoina peliesitykset ovat kuitenkin olleet hieman ailahtelevia, ja Oilers löytyy sarjataulukosta sijalta viisi.

- Kautemme on tähän asti ollut melkoista vuoristorataa, niin pelien kuin harjoittelunkin osalta. Valitettavan harvoin on osunut niitä iltoja kun jokainen ryhmän jäsen on saanut itsestään parhaan irti, Luukkonen toteaa.

Luukkonen kuitenkin näkee, että joukkue on mennyt paljon eteenpäin. Ryhmäytymisessä on onnistuttu, ja Espoossa voidaan puhua jälleen joukkueesta, eikä yksilöistä. 

Ryhmän ilmapiiri on ollut erinomainen, ja olemme kehittyneet niin joukkue- kuin yksilötasolla. Ryhmä on ollut tuntosarvet esillä ja kyennyt ottamaan vastaan palautetta - meillä on aito halu kehittyä ja menestyä yhdessä. 

Kuten jokaisella joukkueella, myös Öljymiehillä löytyy vielä petrattavaa. Puheeksi nousee urheilijan arki sekä fyysisen läsnäolon lisäksi henkinen läsnäolo joukkueen tapahtumissa.

- Koko joukkueen, ja kaikkien yksilöiden arki ei vielä ole tasolla, jonka seurauksena menestys on väistämätöntä. Läsnäolo ja valmistautuminen niin fyysisesti kuin henkisestikin jokaiseen yhteiseen tapahtumaan on mielestäni tärkein kehityskohteemme. On erittäin merkittävää mitä tapahtuu urheilijoiden arjessa joukkuetapahtumien välisenä aikana.

Syyskauden Superfinaali

Derbyä isännöivä Indians löytyy sarjataulukosta playoff-viivan yläpuolelta, sijalta kahdeksan. Ottelu on Oilersille viimeinen ennen joulutaukoa. Paikallisvastustaja tulee olemaan kova haaste Öljymiehille, sillä Indians on osoittanut vaarallisuutensa nappaamalla voittoja kärkijoukkueista.

Derby kirkkaissa valoissa on meidän syyskauden Superfinaalimme. Valmistaudumme otteluun niin hyvin kuin osaamme - kiveäkään ei jätetä kääntämättä. Indians on erittäin yhtenäinen ja taitava ryhmä. Laurikainen (Indiansin päävalmentaja) tiimeineen on tehnyt erinomaista työtä ja skalpeerannut Salibandyliigan kärkijoukkueita vakuuttavilla otteilla. Täydet pinnat vieraissa Näädiltä, Speveltä ja Hirviteatterista ovat melkoinen myrskyvaroitus, ennakoi Luukkonen.

Luukkonen kiittelee syyskaudesta Oilers-kannattajia. Upea yleisö on kannustanut omiaan ja antanut niin pelaajille kuin valmennuksellekin lisävirtaa kotiotteluissa. 

Viime kotiottelut ovat olleet upeita tapahtumia. Runsaslukuinen yleisö on mahtavalla kannustuksellaan sähköistänyt tunnelman ja antanut meille rutkasti lisää energiaa. Toivottavasti halli on derbyssä ääriään myöten täynnä, ja saamme yhdessä nauttia ikimuistoisesta matsista. Oilers on salibandy. Espoo on valko-sininen, päättää Oilers-käskyttäjä.

16.10.2018Öljypoikien uutiset: tappioton viikko
13.10.2018Karhut ja Oilers kohtaavat Porissa
10.10.2018Öljymiehien persoonat ja pelivälineet esiin - Öljybägi on Esport Oilersin uusi videosarja
10.10.2018Öljypoikien uutiset: peliveljiä ja hirvirytkettä
05.10.2018Öljymiehien nousujohteinen peli ei riittänyt tällä kertaa voittoon
04.10.2018"Pistetään pallo reppuun" - Nokian KRP saapuu Öljymiehien vieraaksi perjantaina
04.10.2018Maalikooste Koovee - Oilers 5-6 ja.
03.10.2018Koovee ja Öljymiehet iskevät yhteen keskiviikkona
01.10.2018Öljypoikien uutiset: Voittoisa lauantai junioreille
29.09.2018Öljypoikien uutiset: A-nuorten SM-sarja käynnistyy tänään!

Siirry arkistoon »