Öljypoikien uutiset: B-pojat joulutauolle

11.12.2017

Vielä ennen joulua pelataan kovaa vauhtia syksyn otteluita pois alta. B-pojat lähtivät jo tämän viikon jäljiltä joululomalle sijoittuen sarjataulukossa toiseksi, vain pisteen päähän Kooveesta. Kuluneen viikon otteluista voit lukea alta.

Holm_03_rankkari.jpg

kuvaajat: Rainer & Marcus Holm 

TPS 3 – 12 NG03 (0-4, 2-1, 1-7)

”NG03 pääsi Itsenäisyyspäivän aattona pelireissulle TPS:n vieraaksi Turkuun. Kyseessä oli molempien joukkueiden ensimmäinen arkiottelu, mikä tietenkin nosti esiin valmistautumisen tärkeyden.

Ottelun alussa kävi selväksi, kumpi joukkueista oli onnistunut valmistautumaan paremmin. Meillä homma toimi ja TPS:lla ei, TPS joutui ottamaan aikalisän 0-4 tilanteessa, kun ottelua oli pelattu n. 11 min. Sen jälkeen meno tasaantui ja tauolla mentiin 0-4 lukemissa. Joukkueemme toteutti sovittuja asioita ja maalintekomme oli terävää.

Toiseen erään oli odotettavissa sisuuntunut TPS ja niin tapahtui. Meillä taas pallo poltteli lavoissa. Tuskainen erä, mikä osaltaan johtui TPS:n parantuneista otteista ja toisaalta meidän heikenneestä tekemisestä. Liekö arkiottelun aikaansaannosta, että pelureiden focuksen kirposi pahemman kerran.

Erätauolla puhuimme perusasioista ja kävimme läpi lääkkeitä millä saisimme pelaamisen taas raiteilleen. Kauniista puheista huolimatta jouduimme ottamaa aikalisän 3-5 tilanteessa. Aikalisällä muistuttelin pelaajia, mistä oli puhetta hetki sitten kopissa. Ottelu kääntyi päälaelleen, se kuuluisa momentum siirtyi meille ja minuuttia myöhemmin johdimme 3-8 ja ottelu oli ohi.  Laskettelimme erän loppuun nautiskellen ja neljä lisämaalia tehden. 

Kokonaisuutena onnistunut ottelu, missä olimme kaksi erää tehokkaita hyökkäyspäässä ja puolustimme ottelusuunnitelman mukaan tilannetta lukien. Toisen erän räpeltäminen aiheutti mietittävää. Emme pystyneet pelaamaan ehjää kolmea erää. Se ei tietenkään ole helppoa, kun vastustajankin tekeminen vaikuttaa jonkin verran asiaan ;). Joka tapauksessa saimme oppia viikkopelin läpiviemisestä. Parannettavaa ja harjoiteltavaa jäi varsinkin pelaajien kommunikoinnissa kentällä.” Raportoi päävalmentaja Timo Karppanen

Oilersin onnistujat: Maalivahti Max Tavaila onnistui komeasti. Ethan Martinin johtama kentällinen pelasi myös erittäin hyvän pelin.

Tilastot

Ottelukuvat: tästä linkistä

Kuvaajina Rainer & Marcus Holm

 

NG03 13 – 6 RSS Panthers/FoSu (5-0,3-2, 5-4)

Päävalmentaja Karppanen kommentoi myös seuraavaa ottelua: ”Ottelun alussa pelimme kulki taas mallikkaasti ja hyvien syöttöketjujen päätteeksi jokainen kentällinen sai luotua hyviä tekopaikkoja lähes jokaisessa vaihdossa. Ottelun teemoja olivat aktiivisuus ja ajoittain pallollinen pelaaminen oli todella hyvää juuri aloitteellisuuden ja pelirohkeuden ansiosta. Toinen iso teema oli kylmäpäisyys ja rikkeetön pelaaminen, niissäkin onnistuttiin todella hyvin. 8-0 johtoasemassa selkä vähän suoristui ja päästimme vastustajan mukaan peliin. Lopulta kuitenkin aika selkeät numerot summerin soidessa.

Kaikkinensa hyvää tekemistä, kaikki kentälliset tekivät laadukkaasti sovittuja asioita. Edellisessä ottelussa nostetut parannettavaa osiot olivat selkeästi paremmalla mallilla. Tällä kertaa parannettavaa jäi täyspitkän ottelun läpiviennissä.”

Oilersin onnistujat: Maalivahti Rasmus Hellsten pelasi erittäin hyvin. Onnistujia nousi muutoinkin laajalla rintamalla esiin. Erityismaininta Amos Berglundille joka kruunasi hyvän pelinsä ensimmäisellä SM-sarja maalilla Oilersin riveissä. Pallo otettiin talteen pelikavereiden toimesta!

Tilastot

 

NST/Voima 3 – 8 NGB (2-1, 0-1, 1-6)

Päävalmentaja Aleksi Lammi kertoi Lappeenrannan ottelusta, sekä vähän joulutauosta ja tulevasta keväästä: ”Itä-Suomen kiertue alkoi osaltamme NST/Voiman kohtaamisella. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lappeenrannan pojat kairasivat voiton jatkoajan jälkeen ja ilmassa olikin pientä revanssihenkeä. Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin pääosin tasaisissa merkeissä. Vihulainen pyrki jäädyttämään pelin pitkillä palloralleilla omassa päässä, mutta hyvin maltettiin olla höntyilemättä pallottomana. Kolmanteen erään joukkue otti mahtavan tasonnoston, eikä voittajasta lopulta jäänyt epäselvyyttä. Kolme päästettyä maalia lämmittää mieltä sekä ylipäätään joukkueen nousujohteinen esiintyminen kentällä.

Pelit jatkuvat osaltamme tammikuun alkupuolella FBA pelitapahtumassa. Nyt harjoitellaan kovaa kaksi viikkoa ennen siirtymistä reilu viikon mittaiselle ot-jaksolle. Joulun välipäivät ladataan akkuja ja heti uudenvuoden jälkeen jatketaan Espoossa lajileirin merkeissä. Työnsarkaa riittää edelleen paljon, mutta koko ajan otetaan askeleita oikeaan suuntaan. Perinteiseen tapaan todettuna tästä on hyvä jatkaa.”

Tilastot

 Marika_lapyt.jpg

Kuvaaja: Marika Kuusela

O2-jkl 12 – 8 NG02 (4-4, 4-0, 4-4)

”Joukkueella oli todella hyvä harjoitusviikko alla ja odotukset olivat korkealla. Mutta eipä tulleet treenit mukaan peliin tällä kertaa. Valmennuksella oli myös ajatus kokeilla uusia kokoonpanoja tässä pelissä. Eka erä lähti murheellisesti käyntiin ja parin minuutin jälkeen Ampparit olivat 2-0 johdossa. Pikkuhiljaa heräiltiin peliin mukaan ja pallokin alkoi liikkua kohtuullisesti. Kuitenkin oltiin vielä kaukana treenivauhdista. Erä 4-4. Toiseen erään päätettiin vaihtaa kokoonpanoa tutummaksi ja ajattelimme, että se auttaisi parantamaan peliämme. No homma ei lähtenyt käyntiin laisinkaan. Hallitsimme erää näennäisesti. Kaveri kävi kuitenkin terävästi vastahyökkäyksistä iskemässä erävoiton 4-0.Erä oli heikko, eli valmennus ei nyt onnistunut laisinkaan vaihdoilla parantamaan peliä. Kolmanteen erään lähdimme yksinkertaistamaan peliämme ja pääsimmekin jo 9-8 tilanteeseen, kunnes keskialueen pikku virheen seurauksena kavereita pääsi läpiajoon ja käytännössä ratkaisi ottelun. Jos päästää 12 maalia, niin ottelua on vaikea voittaa. Nyt vaan kohti seuraavaa peliä. Toivottavasti harjoituksissa ollut hyvä tempo saadaan mukaan jo seuraavaan peliin.” Veisteli päävalmentaja Sami Koskinen

Oilersin onnistuja: Hugo Puputti pelasi tänään pirteästi

Tilastot

 

Josba 3 – 10 NGB (0-2, 1-4, 2-4)

Valmentaja Henrik Johansson pääsi runoilemaan ensimmäistä kertaa ottelukommentit kotimatkalta: ”Pari pelaajaa ja päävalmentaja lähtivät lauantain NST/Voima ottelun jälkeen takaisin Espooseen vahvistamaan muita öljyjoukkueita kun muu Bee ryhmä jatkoi matkaansa Joensuuhun. Painotimme ennen ottelua, että edellinen kohtaaminen sarjan alussa oli mennyttä ja vastaan asettuisi tällä kertaa kotikentällään varmasti taistelevampi ryhmä. Josba aloittikin pirteästi, mutta onneksi saimme pari onnistumista ottelun alkuun ja rentoutettua tekemistä. 0-2 johtoasemassa jouduimme kuitenkin kolme kertaa peräkkäin alivoimalle, mutta alivoima suoriutui tänään erinomaisesti. Viimeisen alivoiman kruunasi Jasse Tuunasen (2+3) 0-3 maali maalivahti Emil Backbergin avausheitosta. Josba sai vielä kavennuksen aikaiseksi, mutta sen jälkeen teimme nopealla tahdilla kolme maalia ja siirryimme ratkaisevan tuntuisen 1-6 johtoon. Kolmannessa erässä tarkoitus oli puolustaa hyvin ja luottaa siihen, että saamme tarvittavat maalipaikat käännöistä ja tässä onnistuttiin.

Tuloksellisesti pelattiin hyvä viikonloppu, mutta paljon jäi vielä parannettavaa. Varsinkin henkisellä puolella täytyy tehdä töitä, jotta saadaan jokaisesta pelaajasta paras irti.

Päivän erikoisuus nähtiin vasta loppuverryttelyiden aikana, kun annettiin lupa käyttää vain omaa kenttäpuoliskoa verryttelyitä varten. Onneksi saatiin sentään lainata suihkuja ja päästiin suihkun raikkaana kotiinpäin.”

Oilersin onnistujat: Päivän ottelusta nosee erityisesti esiin varmasti torjunut Emil Backberg, sekä sarjassa avausmaalinsa tehnyt, kolmosketjun kapellimestari, Matias Myhrberg.

Tilastot

 Marika_MV.jpg

Kuvaaja: Marika Kuusela

NGA 9  – 3 SPV (2-0, 3-2, 4-1)

”Sunnuntaina K3 Arenalla vastaan asettui sarjakärki SPV. Ennen peliä puhuttiin uskalluksesta pelata pallollisena ja siinä onnistuttiin heti lähdöstä. Ensimmäisessä erässä pystyttiin olemaan pallolla hallitsevampi osapuoli ja siirtymään 2-0 johtoon. Kaverillakin oli muutama hyvä tilanne, jotka Sipilä maalilla hoiti varmasti.

Toisessa erässä pystyttiin parantamaan puolustuspeliä kahdesta päästetystä maalista huolimatta ja kun pallollisena pystyttiin reagoimaan vastustajan pelaamiseen, saatiin johtoa erän aikana kasvatettua yhdellä maalilla.

Kolmanteen erään päästiin 5-2 johdossa eikä siitä luovuttu. Lopullisesti peli naulattiin 46 minuutilla alkaneesta 3min pätkällä, jonka aikana onnistuttiin maalaamaan kolme kertaa. Kolmannessa erässä annettiin kuitenkin turhaan kaverilla mahdollisuuksia saada onnistumisia kolmen jäähyn avulla, mutta av-pelaaminen oli hyvää, kunnes loppuhetkillä SPV onnistui ylivoimalla viimeistelemään loppunumeroiksi 9-3.

Kokonaisuutena peli oli pallollisella puolella tämän kauden tasapainoisimpia esityksiä ja 3 päästettyä maalia on aina hyvä suoritus.” kertoi päävalmentaja Hannu Mattila.

Oilersin onnistujat: Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta esille pitää nostaa 1+3 tehoilla ASM:n pistepörssin kärkeen siirtynyt Niklas Laurila ja tässä pelissä puolustuksen pallollinen liideri Tommy Borg, joka pelasi kauden parhaan pelinsä.

Tilastot

 

Seuraavat ottelut:

15.12. klo 19:00 TPS – NG02, Leaf Areena

16.12. klo 17:30 Indians – NGA, Metro Areena

17.12. klo 13:00 SB Vaasa – NG03, Botniahalli (livelähetys)
12.04.2019Uusien kaupunginosajoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
20.06.2019Niko Laiti siirtyy Oilersista Indiansiin
04.06.2019Haetaan valmentajia kaupunginosajoukkueisiin!
23.05.2019Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu ja harrastetoimintaan!
23.05.2019Maalivahti Niko Nordström palaa Öljymiehiin
22.05.2019Salibandykoulujen ja harrasteryhmien ilmoittautuminen on avattu!
20.05.2019Tuomas Tikkala vastaa seuran fysioterapia ja kuntoutuspalveluista
08.05.2019Oilers Junior Games 2019 pelattu
07.05.2019 11:00Matias Veikkola ja Rasmus Kainulainen vahvistavat Öljymiehiä!
04.05.2019Nemo Sipilä ei jatka Oilersissa

Siirry arkistoon »