Tuplaviikonlopusta yksi piste Öljymiehille

19.11.2017

Oilers kärsi viikonloppuna kaksi tappiota. Perjantaina Tapiolassa EräViikingit oli jatkoajan jälkeen parempi lukemin 4-5. Sunnuntaina Öljymiehet saivat maalattua Happeen verkkoihin vain yhden osuman, joten kaksi pistettä ja voitto jäivät Jyväskylään. Happee oli hitusen parempi 5-1 lukemin.

Oilers on nyt 11 pelatun ottelun jälkeen runkosarjan neljäntenä. Viidestä viimeisestä ottelusta on tullut vain yksi voitto. Viikonlopun otteluissa nähtiin tappioista huolimatta mallikasta suorittamista. EräViikingit-ottelussa Oilers hallitsi pallollista peliä ja puolusti tiiviisti. Oilers sai myös pidettyä pelinsä ehjänä koko ottelun ajan, eikä alkukaudesta tuttua aaltoilua nähty. 

EräViikingit-kamppailu ratkesi jatkoajalla espoolaisten jäähyilyyn. Ensin vieraiden Miko Kailiala sai yrittää rangaistuslaukauksesta ratkaisua, mutta Joonas Kaltiainen torjui yrityksen.

Lopulta Ervin Lauri Kapanen sijoitti tarkan laukauksen yläkulmaan kahden miehen ylivoimalla, kun Erik Storgårds ja Ilari Talvitie kärsivät kaksiminuuttisiaan.

Sunnuntaina Happee hallitsi avauserää, mutta toisessa erässä nähtiin taas toivottua Oilersia. Viisikot pelasivat pallon kanssa maltillisesti, ja puolustuspäässä Happeen hyökkääjät joutuivat kokeilemaan maalintekoa parhaan vetosektorin ulkopuolelta. Christian Remes toi pelin tasoihin, mutta Onni Piiparisen jäähyn aikana Happee onnistui ylivoimalla maalinteossa. 

Kolmas erä eteni tasaisissa merkeissä loppua kohti. Happee pääsi jälleen ylivoimalla ajassa 54.40, kun Casper Pfitzner sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Petri Kauko vei ylivoiman lopussa Happeen 3-1 johtoon. 

Oilers kokeili loppukiriä ilman maalivahtia, mutta jäähyjen sävyttämä loppuerä vei viimeisenkin terän Öljymiehistöstä. Happee varmisti 5-1 lopputuloksen kahdella tyhjään maaliin tehdyllä osumalla.

Oilers-hyökkääjä Onni Piiparinen harmitteli Happee-ottelun jälkeen viikonlopun pistesaldoa.

- Kaksi huippupeliä päästiin vääntämään viikonloppuna, ja vaikka peli näytti ajoittain molemmissa jo paljon paremmalle kun viimeaikoina, fakta on se että käteen jäi yksi piste. Molemmissa peleissä oikeastaan samanlainen tarina, todella hyvää taistelua 95% pelistä, mutta sitten hölmöiltiin lopussa jäähyjen kautta pelit vastustajalle.

Öljymiesten peli oli ennen viikonlopun pelejä ollut hieman ailahtelevaa, mutta kahdesta tappiosta huolimatta Oilers antoi kovan vastuksen kahdelle huippujoukkueelle.

- Jos nyt jotain positiivista haetaan niin joukkueen ilme yleisesti oli erittäin hyvä ja sillä tasolla, että annetaan mahdollisuus voittoon välittämättä siitä ketä vastaan pelataan. Ei tässä auta muu kun palata sorvin ääreen ja pitää huoli, että fokus pysyy oikeissa asioissa koko 60 minuuttia. Vahva usko siihen, että kovalla työnteolla nämä tiukat pelit rupeaa kääntymään meille, varakapteeni Piiparinen päättää.

Oilersin seuraava ottelu pelataan ensi sunnuntaina Tapiolan Urheiluhallilla. Vastustajaksi saapuu kuopiolainen sarjanousija SB Welhot. 

10.12.2018Öljypoikien uutiset: vierasvoittoja
10.12.2018Oilersin liigaotteluihin kaksi muutosta - Espoon derby aikaistuu viikolla
03.12.2018Öljypoikien uutiset: Espoon derby Oilersille
26.11.2018Öljypoikien uutiset: voittoisa viikko
22.11.2018Kommentti: Katsaus Öljymiehien alkukauteen - Tapiolan urheiluhallissa vallitsee pitkästä aikaa voittamisen kulttuuri
20.11.2018Öljypoikien uutiset: Kaikki joukkueet tulessa
15.11.2018"Eteenpäin on menty" - Öljymiehet jatkoi voittoputkeaan jo peräti neljän ottelun mittaiseksi
13.11.2018"Peli on parasta paikan päällä" - kovavireinen Esport Oilers kohtaa Steelersin Tapiolan urheiluhalllissa
12.11.2018Öljypoikien uutiset: Öljypojat voittojen tiellä
11.11.2018Öljymiehet hyvässä vireessä - Oilers nappasi jo kolmannen peräkkäisen voiton

Siirry arkistoon »