Oilersille tappio - LASB vei liigapisteet ja Cupin jatkopaikan

31.10.2017

LASB nappasi maanantai-iltana Tapiolassa liigapisteet ja Suomen Cupin jatkopaikan. Vierasjoukkue oli Öljymiehiä parempi 4-9 lukemin. Tappio oli Öljymiesten kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla.

Tuplapanos-ottelussa vierasjoukkue LASB oli selvästi parempi. Oilersin pallollinen peli haki itseään lähes koko ottelun ajan. Puolustuspelissä ja käännöissä joukkue ei ollut parhaimmillaan, kuten tällä kaudella on totuttu.

- Valitettavasti eilen ei oikein onnistuttu missään hyvin. Ajoittain ihan hyvää taistelua, ja kentälle varmasti jätettiin kaikki. Mutta isossa kuvassa todella heikko peli, kertoi Oilers-hyökkääjä Onni Piiparinen pelin jälkeen.

Varsinkin Oilersin oman maalin edusta oli joukkueen heikko kohta. LASB pääsi iskemään useita maaleja Joonas Kaltiaisen nenän edestä. Toki Öljymiehilläkin oli useita laadukkaitta maalintekopaikkoja, mutta rentous viimeistelyyn puuttui. LASB-maalivahti Kaapo Kettunen torjui vieraiden maalilla mainiosti.

Pallon kanssa erittäin huolettomia varsinkin keskialueella, ja omassa päässä annettiin LASBin pelaajat olla aivan liian vapaana. Tietysti myös maalinteossa oli eilen paljon parannettavaa, kaveri iski kliinisesti ja me ei tehty mistään, Piiparinen jatkaa.

Avauserässä Oilers meni johtoon Severi Korhosen maalilla. Oilersin rikkoessa LASB pääsi kahdesti ylivoimalle, joista toisella yrittämällä Tuure Ailio toi LASBin tasoihin. Rasmus Kainulainen vei vieraat 1-2 johtoon vielä ensimmäisen erän loppupuolella.

Toinen erä mentiin myös vieraiden tahdissa, vaikka Oilers näytti erän alussa parantaneen peliään. Ailahtelevasti pelannut Öljymiehistö ei saanut kuitenkaan pallollista peliä hyvälle tasolle, ja Oilersin hyvän alun jälkeen LASB otti komennon kentällä. Puolustuksessakin oli ongelmia, sillä toisen erän ainoista maaleista vastasikin vierasjoukkue. Erätauolle lähdettiin 1-4 lukemissa.

Ajassa 40.36 LASB siirtyi jo 1-5 johtoon. Onni Piiparinen kavensi 20 sekuntia myöhemmin, ja Casper Pfitzner toi Oilersin jo kahden maalin päähän ajassa 43.43. Seuraavasta kolmesta maalista vastasi LASB. Roope Kainulainen, Matti Korhonen ja Justus Kainulainen varmistelivat vieraiden johtoa maaleillaan. Oilers kavensi vielä ilman maalivahtia Markus Markkolan osumalla, mutta Joonatan Surakka viimeisteli loppulukemat 4-9 tyhjään maaliin.

LASB oli kliinisempi, puolusti paremmin ja pystyi pelaamaan omilla vahvuuksilla. Toki peli meni meiltä jahtaamiseksi, kun päästettiin kaveri kolmen maalin johtoon, mutta kokonaisuudessa LASB ansaitsi voiton. Kaikki kunnia vastustajalle, Piiparinen kertaa.

Salibandyliigassa on tällä viikolla edessä maajoukkuetauko. Sarja jatkuu ensi viikolla, ja seuraava ottelu on edessä viikon päästä keskiviikkona, kun Oilers vierailee Turussa TPS:n vieraana. Kaksi päivää myöhemmin pelataan Tapiolan Urheiluhallilla. Perjantaina 10.11 Oilersin vieraaksi saapuu Steelers. Öljymiehet jatkaa harjoittelua normaalisti, ja valmistautuminen kohti seuraavaa ottelua alkoi jo eilen ottelun jälkeen.

Tappioita tulee hyvillekin joukkueille, meille se sattui nyt tähän. Tärkein asia tässä on nyt, että miten reagoidaan harjoituksissa ja seuraavassa pelissä TPS:aa vastaan. Tässä sarjassa ei saa mitään ilman kovaa työntekoa, eli käydään rauhassa läpi mitä pystytään parantamaan tästä pelistä. Laitetaan haalarit niskaan ja ruvetaan tekemään töitä sen eteen, että seuraavassa pelissä palataan taas voittojen makuun, varakapteeni Piiparinen päättää juttutuokion. 

Seuraava kotiottelu:

LIPUT ENNAKKOON TÄSTÄ!

Oilers - Steelers pe 10.11

18.30 / Tapiolan Urheiluhalli

19.02.2019Maalikooste Steelers - Oilers 7-10
16.02.2019Steelers isännöi Oilersia sunnuntaina
14.02.2019Öljypoikien uutiset: voittoisalla tiellä
13.02.2019Öljymiesten kotitaika katkesi TPS:n käsittelyssä
11.02.2019 21:00Oilers ja TPS taistelevat sarjapisteistä keskiviikkona
11.02.2019REKRY: Liigajoukkueen fysiikkavalmentaja
07.02.2019Kolmen ottelun viikko valmistaa Oilersia kohti pudotuspelejä - ensimmäisenä vastassa Welhot
05.02.2019REKRY: osapäiväinen fysiikkavalmentaja ja fysioterapeutti!
05.02.2019Öljypoikien uutiset: kaksi ottelua, kaksi voittoa
04.02.2019Oilers hakee valmentajia ja liikunnanohjaajia!

Siirry arkistoon »