Oilers hakee neljättä voittoa - Koovee vastassa lauantaina

12.10.2017

Oilers palaa puolentoista viikon tauon jälkeen taistelemaan pisteistä. Joukkue kohtaa lauantaina vierasottelussa Kooveen Tampereella.

C1DX3003.jpg

Öljymiehet voittivat kauden kolme ensimmäistä ottelua maalin erolla. Edellisessä ottelussa joukkue kärsi ensimmäisen tappion, kun Nokian Krp nousi takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi voittaen Oilersin rangaistuslaukauksilla. 

Oilers on yhdessä Classicin ja Happeen kanssa päästänyt vähiten maaleja neljän sarjakierroksen jälkeen. Maalivahti Joonas Kaltiainen on ollut huippuvireessä puolustuksen viimeisenä lukkona. Heikki Luukkosen joukkue on näyttänyt puolustuspäässä kovaa taisteluilmettä ja työntekoa.

Öljymiesten alkukausi neljän sarjakierroksen jälkeen on siis sujunut oikein mainiosti. Öljymiehet löytyy sarjataulukosta sijalta kolme. Joukkueen varakapteeni Onni Piiparinen kertoo, ettei hyvä alku ole ollut sattumaa.

Varmasti isoin syy hyvään alkukauteen on ollu hyvä kesä. Aloitettiin treenaaminen toukokuun alussa ja painettu kovaa hommia siitä asti. Varmasti yksi osa tulee myös siitä, että meillä on todella hyvä henki tällä hetkellä, ja joukkueeseen on tullut uusia jätkiä joilla on paljon näyttöhaluja.

Kuten sanottua, ottelut ovat olleet tiukkoja ja ratkenneet maalin erolla. Öljymiehillä on ollut otteluissa omat paikkansa varmistaa voitto selkeämmin, mutta maalinteko on ollut useista paikoista huolimatta tuskaista.

- Classic ja TPS -peleissä iso syy sille (tiukalle voitolle) oli se, että Kaltiainen piti meitä pystyssä ison osan pelistä ja käytännössä hoiti meille ne pisteet. Saatiin onneksi tarvittavat maalit tehtyä ja taisteltua joukkueena pelit loppujen lopuks maaliviivan yli voitollisena.

- Vikat pari peliä ollaan oltu selvästi parempi joukkue ja molemmissa oli mahdollisuus karata kaverilta toisessa erässä, mutta ei sit onnistuttu lukemattomista paikoista huolimatta saamaan palloa sisään ja tehtiin peleistä todella vaikeita vähän turhaan.

Varsinkin viime keskiviikkona Nokialla nähtiin kummallinen ottelu. Oilers teki kaikki maalinsa avauserässä. Vaikka joukkue hallitsi ottelua lähes koko pelin, sillä ei ole merkitystä kun pelataan tuloksesta ja tarvitaan maaleja. Piiparinen kuitenkin muistuttaa että joukkue ei ole lannistunut, vaan yrittänyt loppuun asti.

- Ei tässä liigassa ole yhtään peliä mistä voitto tulee helpolla. Pitää olla erittäin ylpeä joukkueesta siinä mielessä, että ollaan taisteltu ja onnistuttu voittamaan pelejä, vaikka on mennyt tosi tiukaksi.

Lauantaina Tampereella vastaan asettuu Koovee. Tamperelaiset hävisivät kolme ensimmäistä ottelua, mutta syksyn avausvoitto tuli viime kierroksella. Kooveen riveissä pelaa espoolaisille tuttuja pelaajia. Oilers-kasvatit Ossi Koskinen ja Teemu Suomalainen ovat joukkueella kahden ensimmäisen ketjun pelaajia. Varsinkin puolustaja Koskinen on tärkeä peluri Kooveen ykkösketjun alla sekä ylivoimassa. Juonikas Teemu Suomalainen teki kauden avausmaalin voitokkaassa LASB-ottelussa. Joukkueen ykkösketju Samuli Salomaa, Riku Reunamäki ja Perttu Koljonen on ollut liekeissä alkukaudesta. Ennen Oilers-ottelua Koovee kohtaa vielä TPS:n torstai-iltana.

Öljymiesten valmistautuminen kohti Koovee-kamppailua on sujunut muun muassa maalintekoharjoitusten parissa. Perjantaina on vielä edessä viimeistelyharjoitus ja lauantaina joukkueen bussi suuntaa kohti Tamperetta.

- Fiilis joukkueessa ollut sopivan rento mutta keskittynyt. Tekemisen taso treeneissä on ollut todella kovaa, ja ollaan saatu hyviä fysiikka- ja viisikkotreenejä alle. Oon aika varma, että lauantaina nähdään toistaseks parasta Oilersia tällä kaudella.

Koovee-vierasottelu on nähtävissä Fanseatilta ja Elisa Viihteeltä suorana. Piipariselta kysyttäessä, että ketä öljymiestä kannattaa ottelussa seurata, vastaus tulee nopeasti.

- Kannattaa seurata Santeri Lindforsia. Oon tällä viikolla nähnyt treeneissä jo kolme kohonnutta vetoa kaverilta. Se ei voi tarkottaa mitään muuta kun hyvää lauantaille! Lisäksi "Santtu" kävi parturissa, eli ihan jo uuden lookin takia kannattaa seurata.

Piiparinen itse ei ole vielä tällä kaudella maalinteossa onnistunut, hyvistä paikoista huolimatta. Syntyykö avausmaali lauantaina?

Kärsivällisyyttä... No kyllä mä ihmettelen jos ei kohta ala uppoomaan noilla laukaisumäärillä. Mutta niin kauan kun joukkueena voitetaan niin en valita omasta osumistarkkuudesta!

Alkukauden tilastot

Seuraava kotiottelu

Oilers - Salba

torstai 19.10. klo 18.30

Tapiolan Urheiluhalli

16.10.2018Öljypoikien uutiset: tappioton viikko
13.10.2018Karhut ja Oilers kohtaavat Porissa
10.10.2018Öljymiehien persoonat ja pelivälineet esiin - Öljybägi on Esport Oilersin uusi videosarja
10.10.2018Öljypoikien uutiset: peliveljiä ja hirvirytkettä
05.10.2018Öljymiehien nousujohteinen peli ei riittänyt tällä kertaa voittoon
04.10.2018"Pistetään pallo reppuun" - Nokian KRP saapuu Öljymiehien vieraaksi perjantaina
04.10.2018Maalikooste Koovee - Oilers 5-6 ja.
03.10.2018Koovee ja Öljymiehet iskevät yhteen keskiviikkona
01.10.2018Öljypoikien uutiset: Voittoisa lauantai junioreille
29.09.2018Öljypoikien uutiset: A-nuorten SM-sarja käynnistyy tänään!

Siirry arkistoon »