Öljypoikien uutiset: kaikki öljypojat pelillä

09.10.2017

Viime viikonloppu oli kiireinen, kun jokainen juniorijoukkue pelasi SM-otteluita. Mukaan liitettynä myös pääkalloennakot junioreiden SM-sarjoista. Kaikki öljypojat on niissä rankattu mitaleille, joten jännityksellä seuraamme kauden kulkua ja tämän toteutumista.

NG02_7.10.17.jpg

Lauantaina kautensa avasi myös ensimmäistä kauttaan SM-sarjaikäisenä Oilers NG03, eli C2-juniorit. C2- junioreiden SM-sarjan ensimmäisen kierroksen pelit pelataan turnausmuotoisina, eli jokainen joukkue pelaa päivän aikana kaksi 3X15 minuutin ottelua. NG03 pelasi ottelut Porissa Porin Urheilutalolla. NG03 onkin povattu pääkallon ennakossa B-lohkon mestarisuosikiksi. Pääkallon uutisen voit lukea tästä. 

Pelicans SB 3 – 7 Oilers NG03 (0-0, 2-4, 1-3)

Oilers NG03 10 – 2 Karhut (0-1, 5-1, 5-0)

Oilersin päävalmentaja Timo Karppanen kertoi meille, miten joukkueen valmistautuminen kauteen näkyi ensimmäisissä otteluissa: ”Valmistautuminen alkoi karsintojen jälkeen pikku huililla, minkä jälkeen palasimme ”sorvin ääreen”. Välietappina kävimme Turussa MC2017 turnauksessa katsastamassa tulevien SM-sarjalaisten syyskuntoa. Tuloksellisesti turnaus meni hyvin ja reissu toimi hyvänä viimeistelyleirinä. Valmennus sai turnauksesta mukavasti dataa, millä mallilla ollaan painopistealueillamme.

Eka matsi Porissa Pelicansia vastaan meni mailaa puristellessa ja SM meininkiä ihmetellessä. Ottelun edetessä jännitys alkoi hieman helpottaa ja saimme puristettua 7-3 voiton Lahtelaisista. Ottelussa veskarimme Max joutui tekemään useita loistotorjuntoja kenttäpelaajien tarjotessa useita mojovia paikkoja vastustajalle ;)

Isäntäjoukkuetta Karhuja vastaan pelaajat pääsivät jo lähelle normaalitasoaan ja tekeminen näytti jo paljon paremmalta. Tasaisen ekan erän jälkeen homma alkoi kääntyä meille. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä paremmin syöttöketjujen päätteeksi saimme luotua hyviä maalintekotilanteita. Summerin soidessa taululla komeilivat 10-2 loppunumerot. Veskarimme Rasmus esitti varsinkin ekassa erässä muutamia huipputorjuntoja.

Lisää herkkua on luvassa jo tulevana viikonloppuna Tampereella, jossa vastaan asettuvat Hatsina ja Happee. Molemmat osoittivat hyviä otteita avausturnauksessa, joten tasaisia vääntöjä on luvassa Spiralissa.”

Oilersin onnistujat: Kummassakin matsissa ruutunsa hoitivat hienosti maalivahdit Rasmus Hellsten sekä Max Tavaila.

Tilastot NG03 – Pelicans SB

Tilastot  NG03 - Karhut

NG02_710.jpg 

Myös C1-poikien SM-sarjasta on tehty pääkalloennakko. Siinä voittajaksi on povattu Oilersin NG02-joukkuetta. Pääkalloennakon voit lukea tästä linkistä. Tänä viikonloppuna kuitenkin pelattiin vasta sarjan toinen ottelu, jonka Oilers pelasi Kauniaisten GrIFK:ta vastaan.

Oilers NG02 8 – 4 GrIFK (1-1, 3-0, 4-3)

Päävalmentaja Sami Koskinen antoi ottelukommentit seuraavasti: ” Tällä kaudella oltiin pari peliä pelattu Grania vastaan. 12-4 voitto ja Turussa 7-2. Nyt kuitenkin edessä oikeasti peli, jossa SM-pisteitä jaossa. Ekan erän alku oli erittäin vaikeeta. Kaveri ehdottomasti parempi. Loppuerä meille selkeästi, paljon oli paikkoja, mutta Granin maalivahti oli erittäin hyvä. Toinen erä oli tuloksellisesti hyvä 3-0. Viimeisessä erässä päästiin kuin varkain 7-2 johtoon ja lopulta voitto 8-4. Positiivista pelissä oli viikolla painotettu puolustuspelaaminen ja asenne puolustamiseen.  Jos pystytään pitämään tulevaisuudessakin kaveri 3 tai 4 maalissa, niin aina on mahdollista voittaa.”

Oilersin onnistujat: Tällä kertaa onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Valtteri Korkkinen otti mallikkaasti haltuun uuden pelipaikkansa sentterinä, Arttu Mäkinen teki kaksi ratkaisevaa maalia Korkkisen syötöistä sekä voittomaalin tehnyt Anton Ruotsalainen. Lisäksi maalivahti Vertti Metsola pelasi kokonaisuudessaan loistavan pelin.

Tilastot

 

A-nuorten SM-sarjassa pääkallon toimitus on arvioinut öljypojat pronssille. Ennakon voit lukea tästä. NGA pelasi tällä kertaa ottelunsa Turussa Leaf Areenalla. Kotimatkasta tuli hieman pidempi, kun ei kova loppukirikään riittänyt voittoon Turun Palloseurasta.

TPS 7 – 6 Oilers NGA (4-1, 2-1, 1-4)

Päävalmentaja Hannu Mattila kommentoi ottelua: ”Pelin alussa ei oltu valmiita Tepsin aktiiviseen aloitukseen eikä oltu tarpeeksi rohkeita pallon kanssa. Tästä pitää valmennuksen ja joukkueen ottaa opiksi ja löydettiin selkeä harjoitettava asia seuraavaan peliin. Kahden ensimmäisen erän aikana vastustaja oli pikkuisen edellä koko ajan ja viimeisteli omat paikkansa hyvällä prosentilla. Eikä löydetty keinoja päästä kaveriin kiinni kunnolla. Viimeiseen erään nostettiin karvaus ylös, jonka myötä saatiin vapautettua pelaamista ja viimeisen kympin kiri aikaan. Lähelle päästiin, mutta kokonaisuutta ajatellen kaveri oli kahden pisteen arvoisesti tällä kertaa parempi.”

Oilersin onnistujat: Kolmoskenttä pelasi kaikista ketjuista tasapainoisimman suorituksen, sekä viimeisen kympin kirin aikana Niklas Laurila nousi esiin hyökkäyspään onnistumisilla.

Tilastot

 

Myös B-pojissa on öljypojat rankattu voittajasuosikiksi. Pääkallon ennakossa on kehuttu mm. nimekästä joukkuetta sekä Oilersin panostusta valmennuksen ja taustojen tasoon. Ennakon voit lukaista tästä.

Happee 6 – 7 ja. Oilers NGB (4-1, 0-4, 2-1, 0-1)

Uuden pisteenlaskusäännön mukaisesti tasalukemiin päättynyt varsinainen peliaika takaa molemmille joukkueille yhden pisteen. Lisäksi jatkoajalla voittanut joukkue saa yhden lisäpisteen. Viiden minuutin jatkoaika pelataan neljällä kenttäpelaajalla. Näin ollen B-pojat tienasivat Jyväskylän ottelusta kaksi pistettä.

Päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi ottelua seuraavasti: ”Ensimmäinen erä oli osaltamme todella huonoa pelaamista. Hävittiin kaksinkamppailut järjestäen, viisikkopelaaminen oli huonoa ja tuska meniasi tulla puseroon. Ensimmäisellä erätauolla hieman kertailtiin perusasioita ja toiseen erään tultiin mallikkaalla ilmeellä. Lopulta erä meille ansaitusti 0-4 lukemin. Kolmannen ensimmäiset 10 minuuttia olivat meiltä hyvää peliä. Paikat oli paketoida ottelu, mutta ei osuttu. Kaverin korkea karvaus tuotti tulosta ja vihulainen kiri maalin johtoon. Lopussa osoitettiin oivaa taistelutahtoa ja kirittiin tasoihin ja jatkoajalla ohi. Ollaan tyytyväisiä kahteen pisteeseen ja 30 minuuttia pelattiin hyvää peliä. Parannettavaa jäi kuitenkin edelleen reilusti.”

Oilersin onnistujat: Viljami Hanhisalo iski kolme tärkeää maalia ja puolustuksessa Miika Fredman jatkoi vakuuttavia otteita.

Tilastot

 

Seuraavat ottelut:

11.10. klo 18:30 FoSu – NGB, Kirkassilmä Areena Forssa

14.10. klo 15:00 NG03 – Happee, Spiral-halli Tampere

14.10. klo 17:30 Hatsina – NG03, Spiral-halli Tampere

15.10. klo 17:00 Steelers – NGA, Iittala-halli Hämeenlinna

Kuvat: Marika Kuusela

16.10.2018Öljypoikien uutiset: tappioton viikko
13.10.2018Karhut ja Oilers kohtaavat Porissa
10.10.2018Öljymiehien persoonat ja pelivälineet esiin - Öljybägi on Esport Oilersin uusi videosarja
10.10.2018Öljypoikien uutiset: peliveljiä ja hirvirytkettä
05.10.2018Öljymiehien nousujohteinen peli ei riittänyt tällä kertaa voittoon
04.10.2018"Pistetään pallo reppuun" - Nokian KRP saapuu Öljymiehien vieraaksi perjantaina
04.10.2018Maalikooste Koovee - Oilers 5-6 ja.
03.10.2018Koovee ja Öljymiehet iskevät yhteen keskiviikkona
01.10.2018Öljypoikien uutiset: Voittoisa lauantai junioreille
29.09.2018Öljypoikien uutiset: A-nuorten SM-sarja käynnistyy tänään!

Siirry arkistoon »