Jesperi Lindfors - öljyputkesta maajoukkuekuvioihin

04.07.2017

Jesperi ja Santeri Lindfors ovat kantaneet Oilersin paitaa yli 10 vuotta. Nuorempi veljesparista, Jesperi, on viime vuosina kehittynyt todella tärkeään rooliin Öljymiesten pakistossa ja ottanut ensiaskeleita maajoukkuepolulla. Myös jääkiekkoa ja jalkapalloa harrastaneet veljekset valikoivat Oilersin onneksi salibandyn ykköslajikseen.

Isoveli Santeri ei ole suinkaan ainoa lähisuvun palloilija. Veljesten serkku, öljymies Severi Korhonen, on nostamassa tasoaan kohti liigakenttiä erinomaisten juniorivuosien jälkeen. Lindforsin veljesten isästä tuskin tarvitsee enään erikseen mainita.

Jesperin Oilers-ura lähti junioripuolella käyntiin Oilers Powerboys –joukkuueesta. Samassa joukkueessa pelasivat Santeri Lindfors sekä Rasmus Markelin. Kaverukset ovat siitä asti pelanneet samassa joukkueessa. Powerboys-joukkueen valmentajana toimi Espoon Oilersin puolustaja-legenda, Juha Markelin. Myös jalkapallo kuului tuon joukkueen kesäaktiviteetteihin.

- Sen lisäksi pelasin jalkapalloa tuohon aikaan myös Hongassa. Voitettiin muun muassa kolme mitalia Helsinki Cupista, Jesperi muistelee. 

15723490_746499442167028_5648198258878615313_o.jpg

Ensimmäistä isoa saavutusta salibandyn parissa, SM-kultaa, Jesperi ja muu joukkue pääsi juhlimaan B-junioreissa.

- Paras ja upein muisto juniorivuosilta. Voitimme suomenmestaruuden ja mukana oli hyviä kavereita. Pääsimme kerran myös Storvreta-turnauksessa finaaliin, mutta hävisimme sen. 

Junioreissa Jesperi sai valmennusta henkilöiltä, jotka ovat olleet suuressa roolissa monen muunkin Öljymiehen kehityksessä junioriaikana.

- A- ja B-junnuissa päävalmentajina toimi Jari Nissinen, Esko Viitanen, Hannu Mattila ja Kari Ritvanen. Kaikki toivat omilla jutuillaan paljon hyvää omaan peliini.

Osa heistä, kuten Esko Viitanen ja Hannu Mattila toimivat edelleen Esport Oilersin junioripuolella valmennusrooleissa. Viime kaudella Öljymiesten apuvalmentajana käskyttänyt Mattila siirtyi täksi kaudeksi NGA-joukkueen päävalmentajaksi.

Ensimmäiset hetket Salibandyliigassa

Salibandysta tuli jääkiekon sijaan ykköslaji viimeistään silloin, kun Jesperi pääsi Mäkelänrinteen lukioon urheilulinjalle. Ohjelmaan kuului muun muassa aamutreenit kaksi kertaa viikossa hyvässä valmennuksessa. Illat kuluivat junioreiden ja miesten liigajoukkueen harjoituksissa. Mutta milloin tavoitteeksi tuli Salibandyliiga ja Öljymiesten edustaminen?

- Lukion aikana aloin panostamaan enemmän lajiin ja tavoitteet nousi sen myötä.

Ensimmäisellä liigakaudella 2011-12 ”Jeppe” pääsikin heti hyvin mukaan joukkueeseen. Öljymiehiä valmensi tuolloin Mika Heinonen.

- Ekana kautena tuli paljon vastuuta ja oli kiva pelata. Pudotuspeleissä tipuimme Kooveelle, muistan kun tein kämmin alimpana pakkina ja vastustajan kaveri ratkaisi pelin ja koko sarjan siihen.

Mukana tuossa joukkueessa oli esimerkiksi Patrick Wardi, jolla on ollut oma lusikkansa sopassa Jepen kehityksessä.

- "Patelta" oon saanut ja ottanut paljon vinkkejä omaan peliin. Toinen kenen peliä olen seurannut on Mika Kavekari. Hänen puolustuspeli oli kyllä ihailtavaa.

Salibandyliiga-uran ensimmäinen maali syntyi seuraavalla kaudella. Pelipaikkana oli samainen Kooveen kotihalli, jossa Öljymiehet tippuivat edelliskauden pudotuspeleistä.

- Kooveeta vastaan oli peli, Matias Kaartinen syötti. Silmät kiinni ja sinne meni.

- Toinen ikimuistoinen, muttei niin mieluisa, hetki tuolta kaudelta on SSV-puolivälieräsarja, jossa hävittiin viides ja ratkaiseva ottelu jatkoajalla.

33422955431_8c442b2a40_o.jpg

Maajoukkueympyröihin

Jokaisella liigakaudella vähintään 21 ottelua pelannut puolustaja on tehnyt aina seuraavalla kaudella uuden piste-ennätyksen. Viime kaudella Petri Huttusen luottopuolustajiin ja kapteenistoon kuulunut Jeppe teki 23 pistettä. Kehitys on ollut tasaista ja rooli on kasvanut kokemuksen myötä. Omat vahvuudet ja pelityyli hänellä on hyvin tiedossa.

- Työteliäs pelaaja, annan aina kaikkeni. Puolustuspäässä on minun vahvuudet, mutta on se hyökkäyspelaaminenkin parantunut koko ajan. Kaikki roolit onnistuu minulta, ja se otetaan vastaan minkä roolin valmentajalta saa.

Maajoukkuekuvioihin Jesperi sai ensikosketuksen vuosi sitten keväällä. Nyt kasassa on viisi maaottelua Suomen paidassa ja useita kesäleirejä. Viimeisin kesäleiri toukokuussa oli osa maajoukkueen valmistatumista kohti World Games-turnausta. Sinne Jesperi kutsuttiin 30 pelaajan ryhmään, joten kyseessä on hieno saavutus. Palautetta hän on saanut valmennukselta kohti vakiokokoonpanon paikkaa.

- Yleisesti fysiikkaan ja lajiominaisuuksiin on tullut vinkkejä, että mitä voisi kehittää. Myös parannusehdotuksia pelillisiin asioihin tai mihin kannattaa kiinnittää omassa pelissä huomiota.

Kaukalon ulkopuolella tiivistä arkea

Jotain Jesperin peliesityksistä kertoo suuri vastuun määrä, joka on kasvanut kausi kaudelta. Ensimmäistä kertaa kapteenistoon viime kaudeksi valittu pelimies ei ole varma miksi hänet rooliin valittiin, mutta esimerkillisyys, tehokkuus ja virheiden pieni määrä varmasti vaikuttivat valintaan. Jeppe nähtäneen melko varmasti ensi kaudellakin uuden Oilers-luotsi Heikki Luukkosen kapteenistossa.

- Kunnia oli olla kapteenistossa mukana. Olen aika samanlainen joukkueen sisällä kuin siviilissä. En ole se joka on eniten äänessä. Esimerkillinen pelaaja yritän kuitenkin aina olla.

Kun unohdetaan salibandy, Jeppe käy päivisin koulussa ja töissä.

- Arkipäivät menee näiden parissa. Välillä on vapaapäiviä, niin silloin tulee rentouduttua ja pelattua pleikkaria kavereiden kanssa. Viikonloput nyt menee liigapeleissä tai akkuja lataillessa.

Televisiota ja varsinkin urheilua hän seuraa paljon. Elämään kuuluu myös tyttöystävä.

- Maria palauttelee aina tasaisin välein mua maanpinnalle, jos yritän jotain sille leijua, Jesperi naurahtaa.

Katso myös:

EOTV-Öljyhaaste: Santeri & Jesperi Lindfors

13.08.2018Yläkoululaisten aamuvalmennus käynnistyy
13.08.2018Liigajoukkueen harjoitusotteluun muutos - mukana Latvia Open otteluohjelma
10.08.2018Kiinnostaako valmennus -tai ohjaustyö? Etsimme uusia valmentajia tai liikunnanohjaajia!
06.08.2018Salibandykoulu ja harrasteryhmien ilmoittautuminen avattu!
31.07.2018Öljypoikien uutiset: Harjoitusottelut
25.07.2018Päävalmentaja haastattelussa - harjoituspelit käyntiin torstaina
29.06.2018Öljymiehet ja Unihoc yhteistyöhön
19.06.2018Öljymiesten harjoitusottelut
13.06.2018Esport Oilers etsii ohjaajia salibandykouluihin !
26.05.2018TIMANTTIKERHO - tyttöjen uusi salibandykoulu!

Siirry arkistoon »