Talous

Seuralla on käytössä keskitetty taloushallintomalli, jossa seuran käytössä on vain yksi tili. Tilin alla jokaisella joukkueella on oma kustannuspaikka. Kaikki seuran toiminta pyörii tämän yhden tilin kautta.

Seuran jokainen joukkue on oma tulosvastuullinen yksikkönsä, jota johtaa joukkueenjohtaja yhteistyössä seuran hallintovastaavan kanssa. Joukkueiden taloutta seurataan kahden kuukauden välein ja jokaisen laskutusjakson yhteydessä joukkueenjohtaja saa tiliraportin joukkueen tuloista ja menoista. Joukkueenjohtaja on velvollinen toimittamaan tiliraportin tarvittaessa joukkueen vanhemmille.

JOUKKUETOIMINNAN LASKUTUS

AIKUISJOUKKUEET, A - E1 - POJAT JA A-E-TYTÖT
Joukkueiden kausimaksu on joukkuekohtainen maksu, jolla katetaan joukkueen perustoiminnasta aiheutuvat kustannukset (harjoittelu, valmennus ja sarjatoiminta). Joukkueen kausimaksu määräytyy joukkueen tekemän kausittaisen budjettisuunnitelman perusteella joukkueenjohtajan ja hallintovastaavan vetämänä.


Joukkueiden tilikausi on 1.5 - 30.4. Tilikauden vuosittaiset menot ja tulot ovat kohdattava niin että tilikauden tulos on lähellä nollaa. Kausimaksut laskutetaan kahden kuukauden välein budjetti toteutumaan pohjautuen seuran toimistolta. Tilikauden lopussa tehdään tarvittaessa tilit tasaava loppulaskutus. Joukkueen budjetti toteutumaa seurataan kuukausittain.


Kausimaksun lisäksi pelaajilta laskutetaan lisärivillä mahdolliset varuste ja kaupallisten turnausten kustannukset.

Kauden ensimmäinen lasku lähetetään paperilaskuna, jonka mukana toimitetaan seuran säännöt, e-lasku ohjeet, sekä jäsenmaksu.
Toimisto ja laskutuskulujen kattamiseksi seura pitää oikeuden ottaa 5€ laskutuslisä / lasku.

E2-G -POJAT JA F-TYTÖT
Joukkueilla on kiinteä kuukausimaksu, jolla katetaan ikäluokan perustoiminnasta aiheutuvat kustannukset (harjoittelu, valmennus ja sarjatoiminta). Kuukausimaksu sisältää seuran jäsennyyden.

Joukkueiden toimintakausi on 1.8 - 30.6 (i. Kuukausimaksu laskutetaan kahden kuukauden välein.


Kausimaksun lisäksi pelaajilta laskutetaan lisärivillä mahdolliset varuste ja kaupallisten turnausten kustannukset.

Kauden ensimmäinen lasku lähetetään paperilaskuna, jonka mukana toimitetaan seuran säännöt JA e-lasku ohjeet.
Toimisto ja laskutuskulujen kattamiseksi seura pitää oikeuden ottaa 5€ laskutuslisä / lasku.

Kuukausimaksu:
 • G-juniorit 65€ / kuukausi
 • F-juniorit 75€ / kuukausi
 • E2-pojat 100€ / kuukausi

HARRASTE- JA KERHORYHMIEN LASKUTUS

Harraste- ja kerhotoiminnassa on ennalta ilmoitettu toimintamaksu, joka kattaa koko toimintakauden (syys- ja kevätkausi). Toimintamaksu laskutetaan kahdessa osassa. Peruutusehdot hyväksytään ilmoittautumisen yhteydessä.

Harraste- ja kerhoryhmissä ei laskuteta erikseen jäsenmaksua vaan se sisältyy toimintamaksuun.

JÄSENMAKSU

Seuran jäsenmaksu on aikuis- ja A-E1-pojissa, sekä A-E-tytöissä
kausimaksusta erillinen maksu, jonka jokainen toimintaan osallistuva pelaaja ja toimihenkilö on velvollinen maksamaan. Nuoremmissa junioreissa jäsenmaksu sisältyy kuukausimaksuun.

Jäsenmaksu on 190€/henkilö. Jäsenmaksu laskutetaan joukkuetoiminnan piirissä olevilta pelaajilta ensimmäisen kausimaksun yhteydessä. Toimihenkilöiden jäsenmaksu katetaan suoraan joukkueen budjetista, eikä heitä laskuteta erikseen. Toimihenkilöiksi luokitellaan valmentajat, joukkueenjohtaja ja huoltaja.

Jokainen seuran jäsen saa jäsenmaksun maksettuaan jäsenkortin. Jäsenkortit ovat älykortteja, jotka aktivoidaan uudella toimintakaudella jäsenmaksun suorituksen jälkeen. Kortin avulla voi hyödyntää henkilökohtaisia jäsenetuja.

Seuran jäsenmaksu oikeuttaa pelaajan ja toimihenkilön edustamaan ja käyttämään seuran palveluja ja jäsenetuja. Jäsenmaksuilla tuetaan joukkueiden omaa toimintaa seuran palveluilla, joita ovat mm. työntekijöiden työpanos toiminnan organisoimiseen ja kehittämiseen, ohjaajien koulutus, erilaiset seuratapahtumat, viestintä ja markkinointi sekä toimisto- ja taloushallinto.

Jäsenedut:
 • Seuran pelaajajäsennyys
 • Toimiston palvelut
 • Valmennus ja toimihenkilökoulutukset
 • Neppailuoikeus Esport Arenalle
 • Leiritoiminta seurahintaan (mm.syyslomaleiri 100€)
 • Maalivahti -ja taitovalmennus seurahintaan
 • Kausikortti miesten edustusjoukkueen peleihin
 • Muut vuosittain vaihtuvat jäsenedut