19
MAR
18.30
MIEHET EDUSTUSJOUKKUE, F-liigan runkosarja

Oilers - LASB  7 - 3

Tapiolan Urheiluhalli

Oilers voitti LASB:in selvin lukemin vuoden viimeisessä kotiottelussa!

Oilers nappasi kauden toisen kotivoiton jykevällä 7-3 voitolla LASB:ista.


Oilers vs. LASB 7-3 (1–2, 2–1, 4–0)

Tilastot
Maalikooste


Oilersin ja LASB:in välisen kamppailun ensimmäinen maalipaikka nähtiin jo ottelun avausminuutilla, kun Justus Kainulainen syötti todella tyylikkäällä rystylätyllä Jani Rauhalan läpiajoon. Rauhalan veto viuhui kuitenkin ohi LASB-vahti Santeri Pohjosen, ja ottelu jatkui maalittomana aina ottelun viidennelle peliminuutille. LASB:in Janis Ragovskis tavoitti Timi Kotkan, joka avasi illan maalitilin kääntölaukauksellaan.

Oilersille aukesi mahdollisuus tulla tasoihin, kun ajassa 9:57 LASB:in Miikka Pentikäiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus työntämisestä. Oilersin ylivoima sai luotua hyviä tilanteita, mutta ylivoiman paras tilanne kilpistyi maalirautoihin. Kolme minuuttia myöhemmin Oilers onnistui tasoittamaan pelin, kun Rasmus Kainulaisen veto kilpistyi Pohjosen kädestä miehen kypärään, ja tästä maaliin. Jo seuraavassa vaihdossa LASB:ille tarjottiin mahdollisuus nousta jälleen johtoon Rasmus Kainulaisen kahden minuutin rangaistuksen myötä. Vieraat käyttivätkin tilaisuuden hyödykseen, kun Niko Einiö löi maalin edestä LASB:in jälleen edelle. Erän loppuhetket eivät maalisaraketta muuttaneet, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin LASB:in 2–1 johtoasemassa.

Toisessa erässä ensimmäisenä maalia juhli Oilers, kun ajassa 23:22 Justus Kainulaisen maukas golf-swingi painui pussukkaan tasoittaen ottelun. Jo seuraavassa vaihdossa Tuomas Iiskola rikkoi läpiajoon rynnännyttä Niko Einiötä, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus LASB:ille. Vetämään lähteneeltä Einiöltä karkasi pallo yrityksen päätteeksi, ja numerot pysyivät tasoissa.

Reilua minuuttia myöhemmin Oilers nousi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon Markus Markkolan viimeisteltyä Rasmus Kainulaisen huikean syötön päätteeksi. Mahdollisuus lisäosumiin aukesi jo seuraavassa vaihdossa, kun LASB:in Miikka Pentikäinen lähti toistamiseen jäähyaitioon kaksiminuuttiselle. Erikoistilanteen hyödynsi kuitenkin LASB, kun Jesse Arola onnistui alivoimamaalin iskemisessä Joni Puolakan syötöstä. Arolan tasoitusmaalin jälkeen maaleja ei nähty toisessa erässä, joten päätöserään suunnattiin 3-3 tasatilanteessa.

Ottelun kolmannessa erässä tahtipuikon otti haltuunsa Oilers. Kolmen minuutin pelin jälkeen Justus Kainulainen viimeisteli illan toisen osumansa, ja seuraavassa vaihdossa Tuomas Iiskola iski Oilersin kahden maalin karkumatkalle. LASB ei saanut kirivaihetta silmään, ja lisäksi Oilers onnistui kasvattamaan eroa entisestään Markus Markkolan illan toisella ja Justus Kainulaisen tyhjiin viimeistelemällä hattutempulla. Summerin soidessa Oilersille merkattiin kauden toinen kotivoitto, jonka turvin Oilers nousi sarjassa kolmanneksi.

Ottelussa ensimmäisen pelinsä tällä kaudella pelannut Alexander Nyman kommentoi peliä; ”Tänään uskallettiin pysyä pallossa. Nousujohteinen peli meiltä, ja viimeisessä erässä nähtiin meiltä hyvää pelaamista.Oli tärkeää voittaa jälleen kotona. Näin Joonas Kaltiaisen kommentin siitä miten kotona pitäisi aina voittaa, ja näinhän se on. Haluamme aina tuottaa Tapiolassa kotiyleisölle ja itsellemme voiton.”

Oilersilla on seuraavaksi edessään maajoukkuetauko, kun Joonas Kaltiainen sekä herrat Justus & Rasmus Kainulainen lähtevät ensimmäistä kertaa urallaan MM-kisoihin. Nyman valotti muun joukkueen toimintaa maajoukkuetauon aikana; ”Seuraavaksi treenataan viikko yhdessä, jonka jälkeen luvassa on puolitoista viikkoa omatoimista harjoittelua. Jokaiselle on räätälöity oma treeniohjelmansa pelikuormitusta ja kuntoa huomioiden. Itsellä alkaa ikäänkuin preseason, kun on jäänyt aikaisemmat pelit väliin. MM-kisojen aikana olisi hyvä käydä paikan päällä Suomen paidassa hurraamassa meidän ukoille ja Suomelle!”

”Viime kevään pudotuspeleissä tuli osumaa kroppaan, ja sen jälkeen on ollut ongelmia selän kanssa. Sitä on seurannut kuntoutusjakso ja nyt pitäisi olla taas ihan hyvässä tikissä!”

Oilersin seuraava ottelu koittaa MM-kisojen jälkeen joulukuun 17. päivä. Tuolloin on luvassa kauden yksi odotetuimmista peleistä kun Oilers kohtaa Westend Indiansin ensimmäistä kertaa viime kevään puolivälieräsarjan jälkeen!