13
JOU
17.00
Miesten F-liigajoukkue, F-Liiga

SPV - Oilers   6 - 8

Seinäjoen Urheilutalo

Öljymiehet hakivat täyden pistepotin Seinäjoelta!

Runsasmaalinen ja tasainen kamppailu kääntyi lopulta Oilersin voittoon SPV:stä



Tilastot
Lehdistötilaisuus


Oilers sai otteluun lentävän lähdön, kun ottelun kolmannella peliminuutilla Justus Kainulainen vei Öljymiehet johtoon Rasmus Kainulaisen häikäisevästä syötöstä. Loistava alku sai kuitenkin ikävän käänteen, kun Rasmus Markelinille tuomittiin ulosajo miehen käden osuttua SPV:n Juuso Keskistä kasvoihin kamppailutilanteessa. SPV:n viiden minuutin ylivoima tuotti tulosta kahden maalin muodossa, mutta Oilers onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 17:16 Justus Kainulaisen illan toisella osumalla. Näistä 2–2 lukemista siirryttiin myös ottelun ensimmäiselle erätauolle.

Markelinin ulosajon myötä Oilersin puolustuksessa debyyttikauttaan pelaava 17-vuotias Olli Jokela päätyi suunniteltua isompaan rooliin ottelussa. ”Ei ole ikinä helppoa kesken pelin astua kentälle isompaan rooliin, ja ensimmäiset vaihdot menivätkin vähän tunnustellessa pelin vauhtia.”

Toisen erän alkuminuuteilla SPV siirtyi jälleen johtoon, mutta Oilersin ylivoima tuotti tasoitusosuman SPV-vahti Anton Kronqvistin torjuttua Justus Kainulaisen viivapommin suoraan eteensä. SPV-puolustus oli jättänyt Casper Pfitznerin merkkaamatta, ja ”Cape” sai rauhassa lapioida pallon ohi Kronqvistin. Viittä minuuttia myöhemmin Justus Kainulainen sai hattutemppunsa täyteen, ja Oilers siirtyi toiselle erätauolle 4-3 johtoasemassa.

Kolmannen erän alussa SPV onnistui jälleen alkuminuuteilla, kun Henri Urmaksen viivasta laukoma veto ohitti Joonas Kaltiaisen. Jälleen oli kuitenkin Justus Kainulaisen vuoro astua esiin, ja mies vei Oilersin 5-4 johtoon ajassa 47:19. Öljyn musta minuutti koitti kolmannen erän puolivälissä, kun SPV onnistui ensin tasoittamaan ottelun ja siirtymään sen jälkeen 6-5 johtoasemaan.

Oilers ei takaiskuista hetkahtanut, vaan illan tehokkain Öljymies Justus Kainulainen onnistui jälleen maalinteossa tuoden Oilersin tasoihin. Ottelun loppuhetkien tasatilanne ei kauaa kestänyt, sillä Santeri Lindfors onnistui iskemään voittomaalin reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria. Ottelun viimeinen niitti lyötiin, kun Heikki Iiskola naulasi 6–8 maalin tyhjään SPV-maaliin. Näin varsin värikäs ja maalirikas ottelu päättyi lopulta Oilersin kolmen pisteen voittoon!

Olli Jokela summasi ottelua; ”Pelin alussa saatu viiden minuutin alivoima vähän sekoitti meidän peliämme ja päästettiin sitä kautta SPV peliin mukaan. Pelattiin hetkittäin todella hyvin, mutta välillä oltiin vähän hukassa, mikä taas tasoitti peliä vastustajalle.”

”Tämän päivän pelistä jäi paljon parannettavaa, mutta pystyimme ajoittain myös toteuttamaan hyviä asioita kentällä. Lopputulokseen on kuitenkin oltava tyytyväinen, sillä kolme pistettä on kuitenkin paras mahdollinen lopputulos.”

Jäätävät viisi maalia ja kaksi syöttöpistettä saalistanut Justus Kainulainen näki voitosta huolimatta kehitettävää; ”Hyvä voitto oli tänään. Tosin ei naulattu omista maalipaikoista niin hyvin kuin olisi voitu. SPV sen sijaan nakutteli maaleja todella kovalla prosentilla, ja sen takia pelistä muodostui melkoisen tiukka.”

”Olimme hyvin hereillä ottelun alussa, mutta viiden minuutin alivoima ehkä vei vähän meidän hyvää flowta. Pystyttiin lopussa onneksi ratkomaan peli meidän eduksemme.”

Oilers onnistui voittamaan viikonloput molemmat ottelunsa ja nappaamaan kuudesta jaossa olleesta pisteestä täydet kuusi. Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen oli mielissään pistesaaliista, mutta näkee joukkueen pelissä kehitettävää; ”Kuluneen viikonlopun kahdessa matsissa onnistumisia tuli leveällä rintamalla ja kaikki kolme viisikkoa toimivat mainiosti. Justus Kainulaisen johtama viisikko oli vielä perjantain derbyssä kohmeessa viimeistelyn suhteen, mutta Seinäjoella ruuti oli kuivaa.”

”Kaikkien viisikoiden ja joukkueen toiminnassa on paljon hyviä viitteitä, mutta parannettavaakin on rutkasti. Erityisesti johtoasemassa pelaaminen on ollut meiltä epäkypsää ja olemme tarjonneet mahdollisuuksia vastustajille päästä liian helpolla mukaan peliin.”

Oilersin vuoden viimeiset ottelut pelataan ensi viikonloppuna Öljymiesten lähtiessä pohjoisen kiertueelle. Ensimmäinen pysähdys otetaan Nurmossa lauantaina, kun Oilers kohtaa Jymyn klo 17.00 alkavassa ottelussa. Seuraavana päivänä Öljybussi suuntaa Ouluun, missä Oilers kohtaa OLS:in sunnuntai-iltana kello 18:00 alkavassa ottelussa. Molemmat ensi viikonlopun otteluista näyttää Ruutu.

Tilastot
SPV

6 - 8

2 - 21 - 23 - 4

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo