16
TAM
17.00
Miesten F-liigajoukkue, F-Liiga

Oilers - Welhot  8 - 4

Tapiolan Urheiluhalli

Oilers taisteli Welhoja vastaan vaikeuksien kautta voittoon!

Welhojen vahva alku tuotti haasteita, mutta Öljymiehet ottivat täyden pistepotin lauantain kotiottelussa


Tilastot

Selvästä ennakkosuosikin asemasta otteluun lähtenyt Oilers aloitti maalinteon Tuomas Iiskolan alivoimamaalilla, mutta kokonaisuudessaan ottelun ensimmäinen erä oli vierasjoukkueen juhlaa. Welhot onnistuivat tulemaan tasoihin ja ohi Topias Simosen ja Viljami Venäläisen maaleilla. Welhojen vahvan avauserän sinetöi Erno Sivula rangaistuslaukauksesta tekemällään osumalla, ja Sivulan maalin myötä erätauolle poistuttiin 1-3 tilanteessa.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen summasi avauserää; Meillä oli matsin alussa energiat tapissa ja lataus taisi mennä jopa vähän yli. Halusimme pitää ottelussa vauhtia ja ensimmäinen erä meni kaahatessa turhalla kiireellä niin pallon kanssa kuin ilman. Höntyily näkyi turhina jäähyinä ja heikkoina pelitekoina.”

Ottelun toiseen erään tuli selvästi sisuuntunut Oilers. Tuomas Iiskola onnistui kaventamaan, Casper Pfitzner tasoittamaan ja Rasmus Kainulainen iskemään Öljyn 4-3 johtoasemaan. Isännät ottivat pelin selvään hallintaansa ja tuottivat lukuisia maalintekotilanteita, mutta Welhojen maalilla loistavasti pelannut Lauri Kunnap piti numerot vieraiden kannalta siedettävinä, ja toiselle erätauolle poistuttiin Oilersin 4-3 johtoasemassa.

Oilersin ryhtiliike miellytti myös Luukkosta; ”Toiseen erään saimme kanavoitua energian parempaan yhteistyöhön ja kypsempiin ratkaisuihin. Veimmekin erän puhtaasti, vaikka Welhoillakin oli toki omat paikkansa.”

Kolmannessa erässä maalinteon aloitti jälleen Oilers. Justus Kainulainen vei Öljyn 5-3 johtoon ja Santeri Lindfors kasvatti kaulaa 6-3 maalillaan. Vieraat onnistuivat vielä kertaalleen maalinteossa, mutta Justus Kainulaisen illan toisessa maalissa alkoi olla jo ratkaisun makua. Welhot hakivat vielä lisäosumia ilman maalivahtia, mutta Jasper Juuti sinetöi ottelun loppulukemiksi 8-4 tyhjään maaliin viimeistellyllä osumallaan.

Oilersin nousujohteisuus ilahdutti Luukkosta ”Viimeisen erän ensimmäiseen vaihtoon isketty maali repäisi eron kahteen ja toi lisää rentoutta pelaamiseen. Rullailimme läpi ottelun koko rosterin leveydeltä ja lopussa kohti pelikuntoa toipuva Jani Rauhalakin pääsi iskemään ensi vaihtonsa kuluvan kauden aikana. Positiivista oli jälleen kaikkien viisikoiden onnistuminen maalinteossa, sekä esityksen nousujohteisuus.”

”Maalivahdit onnistuivat molemmissa päissä ja vauhdikkaassa ottelussa riitti tilanteita, kuten jo ennalta aavistelimme. Welhoista jäi rohkea ja energinen mielikuva. Kuopiossa on kasvamassa muutama erittäin lupaava nuori pelimies, joista saanemme vielä kuulla.”

Oilersin riveihin palannut Riku Holopainen kommentoi ottelua; ”Welhoilla oli selvästi hyvä hurmos päällä edellisestä ottelustaan ja meillä varmaan painoi TPS-ottelu vielä jaloissa. Ottelun alku ei onnistunut meiltä, meidän tulee päästä alussa paremmin peliin mukaan, muuten tulee vaikeata. Saimme ottelun hallintaamme alkamalla puolustaa tiiviimmin ja saimme käännettyä peliä hyvin. Yksinkertaistimme hyökkäyspeliämme, ja sitä kautta saimme pallovarmuutta ja vähensimme pallonmenetyksiä.”

Oilers-puolustaja Antti Suomela näki myös alun vaikeuden, ottelun nousujohteisuuden ja kehityskohteet; ”Meillä on ollut huonot startit muutamassa viime pelissä, alussa oltiin turhan hätäisiä ratkaisuissa ja Welhot onnistuivat purkamaan hyvin meidän karvauspeliämme. Peli oli nousujohteinen, aloimme tekemään parempia ratkaisuja loppua kohti ja luotua tarvittavat paikat voittoon. Peliin lähdöt pitää saada taas hyvälle mallille, ettemme olisi noin unessa otteluiden alussa.”

Oilersin seuraava ottelu pelataan ensi viikon perjantaina 22. päivä kotikaukalossa Tiikereitä vastaan! Kello 18.30 alkavan ottelun näyttää Ruutu.

Tilastot

8 - 4

Welhot
1 - 33 - 04 - 1

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo