ÖLJYLEGENDAT

Jaakko Hintikka #27

Jaakko Hintikka "27

Kaikkien aikojen Oilers-pelaaja pelasi Espoon Oilersin riveissä koko Salibandyliiga-uransa. Hintikalle kirjattiin 11 kauden aikana 284 runkosarjaottelua. Vuonna 1976 syntyneen entisen pelimiehen tasosta kertoo jotain se, että mies teki lähes maalin ja syötön ottelua kohden näiden runkosarjapelien aikana. Yhteensä Hintikalle merkittiin komeat 530 tehopistettä. Pudotuspeleissä jälki oli yhtä tuhoisaa. Otteluita kertyi 94 ja tehopisteitä 135. Myös maajoukkueympyröissä Hintikka oli aktiivisesti mukana voittaen kolme MM-hopeaa sekö yhden -pronssin. Maajoukkueessa Hintikka pelasi 70 ottelua, joissa syntyi kunnioitettavat 75 pistettä.

Mika Kavekari #33

Mika Kavekari #33

Mika Kavekari on Oilers-legenda, jonka suurimmat vahvuudet eivät näkyneet pistetilastoissa. Kavekari oli joukkueelleen korvaamaton pelaaja, joka teki kentällä sitä näkymätöntä työtä. Vuonna 1975 syntynyt pelimies edusti koko uransa silloista Espoon Oilersia.

Kavekari on suomalaisten pelaajien mitalitilastossa sijalla 14. Mies on voittanut SM-kullan Oilersin riveissä neljästi. Hopeamitaleja mies on saavuttanut kolme, ja sen lisäksi mitalikaapista löytyy kaksi pronssia.

Kavekari oli voittamassa salibandyn MM-kultaa vuonna 2008. Kyseessä oli Suomen salibandyhistorian ensimmäinen maailmanmestaruus. "Kavelta" löytyy myös MM-hopea.

EOTV: Mika Kavekari paita kattoon!