MM-kisat hopeamitali kaulassa päättänyt Rasmus Kainulainen valmiina Espoon Derbyyn!
Julkaistu: 15.12.2021 16.12

MM-kisat hopeamitali kaulassa päättänyt Rasmus Kainulainen valmiina Espoon Derbyyn!


Maalivahti Joonas Kaltiaisen ja veljensä Justus Kainulaisen lailla uransa ensimmäistä kertaa miesten MM-kisoissa pelannut Rasmus Kainulainen esiintyi kisoissa edukseen. Kolmosketjussa pelannut ”Rappe” saalisti kisoissa tehotilastoihinsa kaksi maalia ja syöttöpisteen.


Kainulaisten nimi välkkyi tulostaululla jo kisojen avausottelun ensiminuuteilla, kun Rasmus alusti velipoika Justuksen uran ensimmäisen osuman MM-tasolla Suomi vs. Tanska-ottelun toisella minuutilla. Lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Latviaa vastaan oli Rasmuksen vuoro juhlia uransa ensimmäistä maalia MM-kisoissa, kun ”Rappe” toi Suomen tasoihin Latvia-ottelun ensimmäisen erän viimeisillä minuuteilla.

Rasmus Kainulaisen kisojen toinen maali syntyi puolivälieräottelussa Slovakiaa vastaan, tälläkin kertaa avauserän viimeisellä minuutilla. Välierässä Tšekkiä vastaan hyökkäyspäässä Rasmuksen vapauttava loistosyöttö antoi veli Justukselle loistavan vetopaikan, mutta laukaus kilpistyi tolppaan. Rasmus itse onnistui murtautumaan huikealle vetopaikalle, mutta laukaus viuhui rautoja hipoen ohi.

Välierässä ja finaalissa joukkueen peluutus tiivistyi, ja suurimmat peliminuutit suotiin Suomen joukkueen ykkös-, ja kakkosketjuille. Tällöin R. Kainulaisen peliaika väheni, mutta hiustyyliään kisojen aikana muuttanut Rappe pelasi todella energisesti kirmaten kentällä nuoren varsan lailla.

Henkilökohtaisella ja joukkueen tasolla hienon turnauksen päättyessä finaalissa pettymykseen, antoi turnaus eväitä jatkoon. ”Tietysti jäi paha maku suuhun finaalitappiosta. Sen jälkeen kyllä sisäistää sen, että hommia täytyy tehdä niin perhanasti jos haluaa jotain elämässä voittaa.”

”Turnauksesta jäi nälkää niin julmettoman paljon, ettei mikään järkeä. Maailman parhaiden pelatessa vastakkain on kentällä vähän eri meininki kuin missä tahansa F-liigaottelussa.”

Perjantaina Rasmus Kainulaisella ja Oilersilla on edessä ensimmäinen F-liigaottelu kisojen jälkeen, ja vastaan asettuu Westend Indians tulikuumassa derbyottelussa Espoon Metro Areenalla.

"Perjantaina taas lenkkaria kireemmälle ja nauttimaan salibandysta jäähallissa!"

Rasmuksen ja muut MM-finalistit näet jälleen Oilersin paidassa perjantaina 17.12. kun Indians ja Oilers kohtaavat Espoon Metro Areenalla kello 18.30 alkavassa ottelussa!

Nappaa liput Espoon Derbyyn tästä!



Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo