15
ELO
11.00
P17 NG (2006), Harjoituspeli

Naisten maajoukkue - Oilers   

Eerikkilä

Suomen naisten maajoukkue - Oilers P16 NG

Sarjojen alku lähestyy ja harjoitusotteluita pelataan kovaa vauhtia. Oilersin NG 06 sai kunnian sparrata MM-kisoihin valmistautuvaa Suomen naisten maajoukkuetta Eerikkilässä - oikein vielä tuplapelien muodossa sekä la 14.8., että su 15.8.

Askelmerkit lauantain kapinaan olivat selkeät; muutama viikko sitten joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran, eikä silloin pojat oikein hippaa naisista saaneet. Suomi vei ensimmäisen pelin 7-2 ja selkeä revanssihenki huokui lauantain peliin lähdettäessä. Mukana kolmen kentällisen verran nälkäistä seppää ja vakaa aikomus siis laittaa parasta pöytään.

Pelin alku lähti hiukan tunnustellen, kuten näissä usein tapana on. Kaikesta kuitenkin huokui, että nyt ollaan pelillä ja vahvasti. Syötöt napsuivat kivasti kohdalleen ja tossukin oli aika raikas. Muutaman hyvän tontin siinä pojat saivat rakenneltua, mutta kuten niin usein: jos et tee, niin kaveri tekee. Niin nytkin. Pari pientä lapsusta ja tämän tason vastustaja rankaisee heti. 2-0 Suomelle, vähän huomaamatta. Toki Suomella oli omat paikkansa alussakin, mutta aika hyvin peli oli juuri tuossa kohtaa pojilla näpeissä. Siksi tuntui vähän hassulta.

Pisteet kuitenkin siitä, että tekeminen jatkui hyvänä. Tasoihin melkein yhtä nopeasti ja huomaamatta. Kaksi aika identtistä maalia etukulmaan. Vetopaikkojen eroa arviolta 30 cm. Tärkeät maalit ja mehulle tasatilanteessa.

Toinen erä oli ehkä kuitenkin ehjin kokonaisuus. Kaksinkamppailut väännettiin voitoiksi, syötöt napsuivat kohdalleen, palloton liike oli aktiivista ja tietysti puolustettiin tiukasti. Pojat saivat pelin näyttämään energiseltä, mutta kuitenkin helpolta ja jopa järkevältä. Pari hienoa maalia erään, joten kaffetta ja pullaa pari pykälää karussa, 2-4 Oilersille.

Viimeinen erä olikin sitten tapahtumaa täynnä ja pojat saivat isosti oppia, että peli pitää pelata loppuun asti. Taas pari maalia ennen kymppiä, tilanne 2-6, ja vähän selkää suoraksi ja rotsin ylintä nappia auki. Pari jalkamukavaa jne. Vajaa 4 min ennen loppua Suomen aikalisä ja veskari pois. Kolmeen kuuteen, ei tässä ole mitään hätää. Seuraavaan vaihtoon boxia ja kuudella neljää vastaan. No, helähtihän se. Vähän alkoi keppi tutisemaan käsissä. 50 sek ennen loppua Suomi maalin päähän. Saatiin vielä peli! Loppu meni kuitenkin sitten ihan nätisti, vaikka yhden pahan paikan Suomi sai vielä rakennettua. Lopussa ihan fiksusti hyökkäyskulmaan pelaamaan viimeiset sekunnit kellosta ja 5-6 seisoi digitaaleissa pelin jälkeen.

Ei voi sanoa, etteivät pojat olisi ansainneet voittoa. Vähän se loppu jätti kuitenkin miettimään, että ensi kerralla voi tehdä jotain toisin. Hyvin myös näki, että osa oikein nautti tilanteesta ja osa ei ollut mukavuusalueellaan. Se on tuo ihmismieli vähän sellainen. Arvokasta oppia kuitenkin iso kasa ja seuraavana päivänä uudet jaot ja uusi peli.

Sunnuntain peliin Oilers lähti täysin samalla rosterilla - ainoastaan kassaria vaihdettiin, kuten oli ilmeisesti alunperin suunniteltukin. Hyvä pössis paistoi taas ryhmästä ja liukas jalka oli läsnä.

Suomella oli selkeästi vähän hampaan kolossa ja alusta asti oli selvää, että tänään tulee hiki. Varsinkin Suomen ykköskentän fyysinen preesens oli tässä pelissä sitä luokkaa, että MM-kisoissakin voi joku pinna näille pelureille tulla.

Ensimmäinen erä oli kuitenkin suht tasainen, vaikka Suomi menikin 2-0 ja 3-1 johtoon. Upeasti pojat kampesivat vielä taukoon mennessä tasoihin 3-3 ja oli huomattavasti mukavampi lähteä punomaan uusia juonia.

Noh, toisen erän alkuun kaikki eivät ehkä olleet ehtineet edes kopista kentälle, kun palloa kannettiin jo toista kertaa keskelle Oilersin päädystä. Aika napakka alku ja vähän sellainen ulospuhallus oli havaittavissa poikien tekemisessä. Meni vähän puskemiseksi ja kuskaamiseksi. Kun syöttö lähti, se oli aavistuksen vinossa tai laadultaan muuten heikompi. Taas, tällaisessa pelissä kaikki aika hyöty on ansaittava laadukkaalla tekemisellä. Se sekunnin murto-osa meni siihen pallon kesyttämiseen, eivätkä pojat päässet liikuttamaan palloa riittävän nopeasti. Meni vähän selviytymiseksi. 5-3 numeroissa kuitenkin tauolle.

Kolmas erä näytti olevan jo ehkä pieni muodollisuus. Ei vaan potku enää riittänyt kovan viikon päätteeksi. Virheet korostuivat ja palloton liike vain loppui. Väsyneenä ymmärrettävää. Lopputulos 8-3 ja meni kyllä oikein. Suomi oli vahva!

Kokonaisuutena kuitenkin nämä kaksi peliä olivat loistava tapahtuma. Pojat (ja katsojat) näkivät läheltä, että millaista on pelata maailman parasta naisjoukkuetta vastaan. Myös yksilötasolla naisten ihan maailman kärki näytti, että miksi niitä pinnoja pelikaudella syntyy. Joukkuepeleistä oli hieno nähdä varsinkin prässipeli, johon osallistui aina vähintään 4 pelaajaa ja päätylankusta asti.

Ensi viikolla vielä oma turnaus (Oilers Super Cup), jonka jälkeen ne tosipelit sitten alkavat. Lauantain esityksellä saa vastustajakin aika hyvä olla, jos aikovat pisteet kairata tältä joukkueelta.

-otteluvalvoja-

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo